Genel Bilgiler

Kurum Bilgileri: Kimya-Metalurji Fakültesi, Met.Ve Malzeme Müh.Böl., Malzeme Müh.Ve Bilimi
Araştırma Alanları: Enerji, Kimya Mühendisliği ve Teknolojisi, Kimyasal Teknolojiler, Polimer Teknolojisi, Elektrokimyasal Teknolojiler, Isı Aktarımı, Enerji, Alternatif Enerji Kaynakları, Enerji depolama teknolojileri, İleri Enerji Teknolojileri, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Mühendisliği, Malzeme Karakterizasyonu, Nanomalzemeler, Yapı-Özellik İlişkisi, Üretim Metalurjisi, Elektrolitik Kaplama, Elektrometalurji, Metal Dışı Malzeme Üretimi, Kimya, Analitik Kimya, Elektroanalitik Yöntemler, Sensörler, Yüzey Analizi, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

125

Atıf (WoS)

1429

H-İndeks (WoS)

25

Atıf (Scopus)

1508

H-İndeks (Scopus)

26

Proje

30

Fikri Mülkiyet

24

Tez Danışmanlığı

23

Açık Erişim

19
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Dr. Metin GENÇTEN lisans derecesini Anadolu Üniversitesi Fen Fakültesi Kimya Bölümünden 2010, yüksek lisans ve doktora derecelerini ise sırasıyla 2013 ve 2017 yıllarında Anadolu Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü/Kimya Anabilim Dalı’dan almıştır. 2010 yılında araştırma görevlisi olarak akademisyenlik görevine başlayan Dr. Gençten, Anadolu Üniversitesi ve Ordu Üniversitesi’nde araştırma görevlisi olarak çalışmış, 2018 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji ve Malzeme Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak göreve başlamıştır. 2019 yılında doçent unvanı alan Dr. Gençten bu tarihten günümüze aynı bölümde Doçent olarak görev yapmaktadır. Dr. Gençten aynı zamanda Kasım 2020 tarihinden bölüm başkan yardımcılığı görevini sürdürmektedir. Kurucusu olduğu Gençten Araştırma Grubu ile çalışmalarını yürüten Dr. Gençten, çalışmalarını sorumlusu olduğu Enerji Depolama Sistemleri için İleri Malzeme Teknolojileri Laboratuvarı’nda (ENDEP-LAB) yürütmektedir.

Dr. Gençten çalışmalarını ağırlıklı olarak enerji depolama sistemleri, Li/Na iyon piller, süperkapasitörler, kurşun asit aküler, redoks akışkan bataryalar, atık pillerin geri dönüşümleri, ileri malzeme teknolojileri, nanomalzemeler, metaloksitler/sülfürler, grafen esaslı malzemeler, fosforen, molibden disülfit, elektrokimya, malzeme karakterizasyon yöntemleri, iletken polimerler ve iki boyutlu malzeme teknolojileri üzerine yürütmektedir. Özellikle iki boyutlu malzemelerin yeni nesil enerji depolama sistemlerine entegrasyonu üzerine yapmış olduğu çalışmalar ile literatüre yeni yaklaşımlar sunan Dr. Gençten, çalışmalarında temel olarak sürdürülebilir ve yüksek performanslı enerji depolama sistemlerinin üretimine odaklamıştır. Ek olarak, günümüzün önemli sorunlarından olan pil atıklarının ve farklı endüstriyel atıkların geri dönüşüm yolu ile yeni enerji depolama sistemlerine entegrasyonu konularında da çalışmalarını yürütün Dr. Gençten, sürdürülebilirlik açısından geri dönüşümün önemli bir potansiyelinin olduğuna inanmaktadır.

Dr. Gençten, 3 TÜBİTAK projesinde yürütücü 2 projede ise araştırmacı olarak görev almıştır. Yükseköğretim kurumları destekli projelerde ise 13 yürütücülüğü ve 7 araştırmacılığı bulunmaktadır. Üniversite/Sanayi iş birliği projelerinin önemine inanan Dr. Gençten, 2 projede yürütücü ve 5 projede araştırmacı olarak görev almıştır. 20 ulusal patent başvurusu bulunan Dr. Gençten’in, tescil edilmiş 9 patenti bulunmaktadır. Alanında saygın bilimsel dergilerde 60’dan fazla bilimsel makalesi bulunan Dr. Gençten’in 10.09.2023 tarihi itibariyle Google akademiğe göre 1546, Scopus’a göre 1329 ve Webofscience’a göre 1292 atıfı vardır ve h-indeksi 26’dır. Birçok bilimsel dergide hakem olarak görev yapan Dr. Gençten’in ulusal ve uluslararası dergilerde editörlük görevleri bulunmaktadır.

Kariyerine bölüm birinciliği ve fakülte birinciliği dereceleri bulunan Dr. Gençten, ulusal/uluslararası birçok farklı bilimsel organizasyondan ödüller almıştır.

Dr. Gençten evli ve bir kız çocuğu babasıdır.

İletişim

E-posta
gencten@yildiz.edu.tr
Diğer E-posta
mgencten27@gmail.com
Web Sayfası
https://scholar.google.com.tr/citations?user=U7FkOGUAAAAJ&hl=tr&oi=ao
Ofis
Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü, A-214
Posta Adresi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Metalurji Malzeme Mühendisliği Bölümü, A-214, Esenler/İSTANBUL