Akademik Unvanlar
-
2019 - Devam Ediyor Doç.Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
-
2016 - 2019 Yrd.Doç.Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
-
2013 - 2016 Araştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
Yönetimsel Görevler
-
2017 - Devam Ediyor Bölüm Başkan Yardımcısı
Yıldız Teknik Üniversitesi
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
-
Mikrodalga ve Ultrases Ön İşlemli Kurutma Yöntemlerinin Antosiyanince Zengin Bazı Meyvelerin Kurutma Kinetiği ve Kalite Özelliklerine Etkisi
Karasu S., Tekin Çakmak Z. H. (Eş Danışman)
İ.AKYÜZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Soğuk pres yağ endüstrisi yan ürünlerinin bitkisel bazlı süt ve gıda ürünleri üretiminde değerlendirilmesi
-
Farklı yabani orkide türlerine ait saleplerin fizikokimyasal, biyoaktif ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi, dondurma üretiminde stabilizatör olarak kullanımı
-
Roka tohum gamı kullanılarak oluşturulan düşük yağlı salata sosu emülsiyonunun reolojik karakterizasyonu
Karasu S. (Danışman)
C.AKGÜL(Öğrenci), Doktora, 2023 -
Soğuk pres koşularının bitkisel yağ atıklarının biyoaktif özellikleri ve glisemik indeksleri üzerine etkisi
Karasu S. (Danışman)
N.ERGELEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2023 -
Soğuk pres acı biber tohumu yağı yan ürününden geri kazanılan ham lif, bitkisel protein ve protein hidrolizatlarının teknolojik ve biyoaktif özelliklerinin incelenmesi
Karasu S. (Danışman)
E.AVCI(Öğrenci), Doktora, 2023 -
The Investigation on Potential use of Cold Press Industry Byproducts as Natural Fat Substitutes and Functional Ingredients in Salad Dressings
Karasu S. (Danışman)
Z.Hazal(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Hidrolize Buğday Unu Üretilmesi ve Fiziksel,Kimyasal,Besinsel ve Teknolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
Soğuk press keten yağı yan ürününden elde edilen gam bazlı aktif yenilebilir antimikrobiyal filmlerin geliştirilmesi ve karakterizasyonu
Karasu S. (Danışman)
Ş.KOPUZ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Pirinadan geri kazanılan fenolik bileşenlerin nanoenkapsülasyonu ve vegan mayonez üretiminde kullanılması
Karasu S. (Danışman)
A.AKÇİÇEK(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Farklı kurutma tekniklerinin goji berry meyvesinin biyoaktif özellikleri ve fenolik bileşimi üzerine etkisi
Karasu S. (Danışman)
B.TURAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2022 -
Soğuk pres yağ yan ürünlerinden elde edilen gamların tiksotropik davranışlarının modellenmesi
Karasu S. (Danışman)
T.HİJAZİ(Öğrenci), Doktora, 2022 -
Farklı kurutma yöntemlerinin nar tanelerinin biyoaktif bileşenleri, in vitro biyoerişilebilirliği, renk ve yapısal özelliklerine etkisi
Karasu S. (Danışman)
İ.ÖZAY(Öğrenci), Doktora, 2021 -
Soğuk pres Linum usitatissimum L. tohum yağı atığının yağı azaltılmış dondurmanın reolojik, termal ve duyusal özelliklerine etkisinin araştırılması
Karasu S. (Danışman)
E.ŞEN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2021 -
Farklı Çözücülerle Propolis Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu
-
Modern Kurutma Yöntemlerinin Prunus Laurocerasus Meyvesinin Kalite Özelliklerine Etkisinin Araştırılması
Karasu S., Karadağ A. (Eş Danışman)
F.TÜRKMEN(Öğrenci), Doktora, 2020 -
Roka tohumundan doğal gam üretimi ve keten tohumu yağının mikroenkapsülasyonunda kullanımı
Karasu S., Karadağ A. (Eş Danışman)
E.AVCI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2020 -
Farklı kurutma yöntemlerinin kıymanın kurutma kinetiği, mikroyapısı, rengi ve rehidrasyon oranı üzerine etkisi
Karasu S. (Danışman)
-
Soğuk pres nar ve üzüm çekirdeği yağı atıklarından elde edilen ekstraktların enkapsülasyonu ve salata soslarının raf ömrü üzerine etkisi
F.Sema(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Soğuk pres tekniği ile elde edilen chia tohumu atıklarının salata sosu üretiminde kullanılması
A.Akçiçek(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Tahinlerdeki faz ayrımı ve reolojik özellikler üzerine ultrases işleminin etkisi
H.Başdoğan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016