Prof.Dr. Muhammet ARICI


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Toksikolojisi, Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Ucurum H. Ozgul

E-posta: muarici@yildiz.edu.tr
İş Telefonu: +90 212 383 4570 Dahili: 4570
Fax Telefonu: +90 212 383 4571
Web: https://avesis.yildiz.edu.tr/muarici
Ofis: Kimya - Metalürji Fakültesi A101

Metrikler

Yayın

208

Atıf (WoS)

1581

H-İndeks (WoS)

23

Atıf (Scopus)

1663

H-İndeks (Scopus)

27

Proje

43

Tez Danışmanlığı

65

Açık Erişim

41
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Notu
9.06.2020

Ek ders-Starter kültür

DERS14-1.pdf Creative Commons License

İleri Gıda Mikrobiyolojisi
Ders Notu
9.06.2020

Ek ders-Fermente gıdalar

Ferm_Gıda.pdf Creative Commons License

Bacillus cereus aranması
Deney Föyü
9.06.2020

Laboratuvar uygulaması

B.cereus.pdf Creative Commons License

Meyve sularının bakteriyolojik muayenesi
Deney Föyü
9.06.2020
Salmonella aranması
Deney Föyü
3.06.2020
Listeria aranması
Deney Föyü
3.06.2020
S. auresu belirlenmesi ve koagülaz testi
Deney Föyü
2.06.2020
İMViC testleri
Deney Föyü
2.06.2020

Ders slaytı...

IMViC Testleri.pdf Creative Commons License

Ek-Ders 1
Ders Notu
23.05.2020

Ek ders dosyasıdır.

DERS14.pdf Creative Commons License

Ek Ders 2
Ders Notu
23.05.2020

Ek ders dosyasıdır.

Ferm_Gıda.pdf Creative Commons License

Gıda Mikrobiyolojisi-I
Ders Notu
12.10.2018
İLERİ GIDA MİKROBİYOLOJİSİ
Ders Notu
2.10.2018
FERMENTASYON TEKNOLOJİSİ
Ders Notu
2.10.2018

Fermentasyon Teknolojisi - Bitkisel Fermentasyonlar

Fer-Tek_MArıcı.pdf Creative Commons License

BESLENME BÖLÜM-2
Ders Notu
13.04.2018
BESLENME BÖLÜM-1
Ders Notu
14.03.2018
İleri Gıda Mikrob Ek-1
Ders Notu
3.01.2018
İleri Gıda Mikrob Ek-2
Ders Notu
3.01.2018
İleri Gıda Mikrob Ek-3
Ders Notu
3.01.2018

Eğitim Bilgileri

1993 - 1997

1993 - 1997

Doktora

Universitaet Fridericiana zu Karlsruhe, Biologie, Chemie und Verfahrenstechnik, Biologie, Almanya

1986 - 1988

1986 - 1988

Yüksek Lisans

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi ve Teknolojisi, Türkiye

1980 - 1984

1980 - 1984

Lisans

Atatürk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

1997

1997

Doktora

Untersuchungen zum fermentativen Abbau von Patulin mit ausgewählten Milchsäurebakterien aus südeuropäischen fermentierten Lebensmitteln

Universitad Karlsruhe, Biyoloji, Kimya ve Proses Mühendisliği, Biyoloji

1988

1988

Yüksek Lisans

Hellim peynirinin fiziksel, kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri üzerine bir araştırma

Trakya Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi (Gıda Mühendisliği)

Yabancı Diller

B1 Orta

B1 Orta

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Almanca

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Toksikolojisi

Gıda Hijyeni ve Sanitasyonu

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Şeker, Şurup, Nişasta, Şekerleme Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Prof.Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2007 - 2012

2007 - 2012

Prof.Dr.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2006 - 2007

2006 - 2007

Doç.Dr.

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

2002 - 2006

2002 - 2006

Doç.Dr.

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1998 - 2002

1998 - 2002

Yrd.Doç.Dr.

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

1988 - 1998

1988 - 1998

Araştırma Görevlisi

Trakya Üniversitesi, Tekirdağ Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Yönetimsel Görevler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkanı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalürji Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2014 - 2016

2014 - 2016

Dekan

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi

2012 - 2015

2012 - 2015

Bölüm Başkanı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü

Akademi Dışı Deneyim

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi

2007 - 2012

2007 - 2012

Prof. Dr.

Namık Kemal Üniversitesi

2006 - 2007

2006 - 2007

Doç. Dr.

Namık Kemal Üniversitesi

2002 - 2006

2002 - 2006

Doç. Dr.

Trakya Üniversitesi

1998 - 2002

1998 - 2002

Yrd. Doç. Dr.

Trakya Üniversitesi

1988 - 1997

1988 - 1997

Araştırma Görevlisi

Trakya Üniversitesi

Verdiği Dersler

Lisans

Lisans

Beslenme

Lisans

Lisans

Fermentasyon Teknolojisi

Doktora

Doktora

Arıcılık Ürünleri

Lisans

Lisans

Besin Mikrobiyolojisi

Doktora

Doktora

İleri Gıda Mikrobiyolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda ve Beslenme İlkeleri

Lisans

Lisans

Gıda Mikrobiyolojisi

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Toksikolojisi

Yönetilen Tezler

2022

2022

Yüksek Lisans

Kolajen Kullanımıyla Yumuşak Şekerleme Üretimi

Arıcı M. (Danışman)

F.TAZEOĞLU(Öğrenci)

2020

2020

Doktora

Farklı Çözücülerle Propolis Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu

Karasu S. (Eş Danışman), Arıcı M.

Z.Bakkaloğlu(Öğrenci)

2019

2019

Yüksek Lisans

Antik Buğday Türlerinin İnsan Sağlığıyla İlintisi

Arıcı M. (Danışman)

T.Şenoğul(Öğrenci)

2019

2019

Yüksek Lisans

Kek üretiminde ekşi hamur kullanımı

Arıcı M. (Danışman)

F.GÜL(Öğrenci)

2018

2018

Yüksek Lisans

Aspir taç yapraklarından doğal gıda boyası eldesi

Arıcı M. (Danışman)

M.PAMİR(Öğrenci)

2016

2016

Yüksek Lisans

Badem iç kabuğunun unlu mamullerde değerlendirilme imkânları

Arıcı M. (Danışman)

M.Sardoğan(Öğrenci)

2012

2012

Yüksek Lisans

Katil maya Lindnera saturnus'un bozucu mayalara etkisi

Arıcı M. (Danışman)

Ç.TÜRKAY(Öğrenci) Sürdürülebilir Kalkınma

2007

2007

Yüksek Lisans

Yoğurt üretiminde HACCP sisteminin kurulması

Arıcı M. (Danışman)

Y.OKÇU(Öğrenci)

2006

2006

Yüksek Lisans

Türk Kahvesi örneklerinde Okratoksin A varlığı

Arıcı M. (Danışman)

R.Metin(Öğrenci)

2001

2001

Doktora

Hardaliye üretim teknolojisi üzerinde bir araştırma

Arıcı M. (Danışman)

F.ÇOŞKUN(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2005

2005

Zeytinde mikotoksin problemi

Arıcı M.

Hasad Gıda , cilt.20, sa.242, ss.20-23, 2005 (Hakemli Dergi)

2005

2005

Dondurulmuş ton balıklarının bazı mikrobiyolojik özellikleri

Arıcı M.

Hasad Gıda , cilt.20, sa.238, ss.30-32, 2005 (Hakemli Dergi)

2005

2005

Mikotoksinlerin mikroorganizmalarla kontrolu

Arıcı M.

Hasad Gıda , cilt.21, sa.248, ss.34-39, 2005 (Hakemli Dergi)

2003

2003

Hazır Salataların Hijyenik Durumu

Arıcı M.

GIDA , cilt.28, sa.6, ss.571-577, 2003 (Hakemli Dergi)

2001

2001

Probiyotik Süt Ürünleri

Arıcı M.

Hotel Restaurant Food Hi-Tech , cilt.6, sa.2, ss.106-109, 2001 (Hakemsiz Dergi)

1999

1999

Abbau von Mykotoxinen durch Mikroorganismen

ARICI M.

Ernaehrung , cilt.23, sa.7, ss.298-301, 1999 (Hakemli Dergi)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Isıl Olmayan İşlemlerin Şalgamın Mikrobiyolojik Özelliklerine Etkileri

ÖZTÜRK E., ALPAS H., ARICI M.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 Eylül 2023

2021

2021

In vitro Assessment of Antimicrobial Activity of Probiotic Bacillus Spp. Against Salmonella Typhimurium

Şenol B. M., Arıcı M.

The 12th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, ss.68-69

2021

2021

INVESTIGATION OF PHYSICOCHEMICAL, TECHNOLOGICAL AND BIOACTIVE PROPERTIES OF IMMATURE AND MATURE WHOLE EINKORN WHEAT

Erkölencik M. F., Arıcı M., Kahraman B., Tulukçu E., Özülkü G., Sağdıç O.

III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.330

2021

2021

INHIBITION OF CLOSTRIDIUM SPECIES BY PROTECTIVE LACTIC ACID BACTERIA IN DAIRY INDUSTRY

Demirbaş F. N., Arıcı M., Dertli E.

III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.345 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

INVESTIGATION OF PROBIOTIC POTENTIAL OF BACILLUS SPP. ISOLATED FROM THE SOIL AND DIGESTIVE TRACT OF FISH

Kahraman B., Arıcı M., Şenol B. M., Dertli E.

III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.366 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

The famous Turkish rose essential oil: Characterization and authenticity monitoring by FTIR, Raman and GC–MS techniques combined with chemometrics

Çebi N., Arıcı M., Sağdıç O.

3rd INTERNATIONAL CONGRESS on ANALYTICAL and BIOANALYTICAL CHEMISTRY, Elazığ, Türkiye, 22 - 26 Mart 2021, ss.88

2019

2019

DETERMINATION OF SOME BIOACTIVE COMPONENTS IN HARDALIYE

Aksoy A. S., Arıcı M.

INTERNATIONAL MARMARA SCIENCES CONGRESS, Kocaeli, Türkiye, 1 - 03 Kasım 2019, ss.1-3

2019

2019

The Effects of Different Solvents on Bioactive Properties of Propolis Extracts

Bakkaoloğlu Z., Arıcı M.

1st International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetovo, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.521-522 Sürdürülebilir Kalkınma

2019

2019

The Effects of Ultrasound Technology on Total Phenolic Content of Turkish Propolis

ARICI M., Bakkaoloğlu Z.

1st International Conference of Food Technology and Nutrition, Tetova, Makedonya, 15 Mayıs 2019, ss.523-524

2019

2019

NUTRITION PHYSIOLOGY APPROACH TO SOURDOUGH FERMENTATION

Arıcı M., Demirkesen Bıçak H.

1st International Conference on Food Technology and Nutrition, Tetovo, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.499-500

2019

2019

Antik buğday türleri ve insan sağlığı

Şenoğul T., Arıcı M.

Karadeniz 1. Uluslararası Multidisipliner Çalışmalar Kongresi, Ordu, Türkiye, 15 - 17 Mart 2019, ss.625-635

2018

2018

Rheological properties of sourdough fermented with different lactic acid bacteria strains

Metin Yıldırım R., Arıcı M.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Ekim 2018, ss.148

2018

2018

EFFECT OF SPROUTED WHEAT FLOUR ON LAOS PROPERTIES OF WHEAT FLOUR-WATER DOUGH

Yıldırım Ç., YILMAZ M. T., ÖZMEN D., ARICI M.

The International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.101

2018

2018

STEADY SHEAR RHEOLOGICAL PROPERTIES OF GUM EXTRACTED FROM ACACIA SEEDS

SAROĞLU Ö., AÇAN B. G., TOKER Ö. S., ARICI M.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.104 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

Identification of Phytate Degrading Lactic Acid Bacteria Isolated From Sourdough

Metin Yıldırım R., Arıcı M.

VII INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON SOURDOUGH, Cork, İrlanda, 6 - 08 Haziran 2018, ss.70

2018

2018

Evaluation of stability of Type I and Type II sourdough with chickpea flour during frozen storage

ÖZÜLKÜ G., ARICI M.

7. uluslararası ekşi hamur sempozyumu -Sourdough for health, 6 - 08 Haziran 2018

2018

2018

DETERMINATION OF THE CHARACTERISTICS OF YOGHURT LIKE PRODUCT FROM BUFFALO MILK WITH PROBIOTIC STRAINS

BEKİROĞLU H., ÇAKIR E., ARICI M., SAĞDIÇ O.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasu, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.282

2018

2018

Effect of Different Flour Mixtures and Protein Sources on Gluten Free Formulation of the Turkish Dessert Revani

METİN YILDIRIM R., Gümüş T., ARICI M.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Kyrenia, Kıbrıs (Kktc), 19 Nisan 2018, ss.115

2018

2018

Accreditation of Halal meat products and diversity of their protein properties

Ahhmed A., Yilmaz M. T., Sağdiç O., Arici M., Yetim H., Sakata R.

59th meeting of Japan Society for Meat Science and Technology, Tokyo, Japonya, 27 - 30 Mart 2018, sa.59, ss.1-5

2017

2017

Ekşi Ekmek Hamurundan İzole Edilen Mayaların Teknolojik Özellikleri

YILMAZ D., ARICI M., METİN YILDIRIM R., ÖZÜLKÜ G.

19.ULUSLARARASI KATILIMLI ULUSAL BİYOTEKNOLOJİ KONGRESİ, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2017

2017

2017

Türk Ekşi Hamurlarından İzole Edilen Mayaların Fitaz Aktiviteleri

METİN YILDIRIM R., ARICI M.

19.Uluslararası Katılımlı Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 1 - 03 Aralık 2017

2017

2017

PHYTASE ACTIVE OF LACTIC ACID BACTERIA FROM TURKISH SOURDOUGH

METİN YILDIRIM R., ARICI M., ÖZÜLKÜ G., DURAK M. Z.

International Congress on Fundamental and Applied Sciences, Saraybosna, Bosna-Hersek, 21 Ağustos 2017, ss.69

2017

2017

Probiotic and functional characterization of lactobacillus spp. isolated from baby faeces

TOKATLI DEMİROK N., DURAK M. Z., ARICI M.

European Biotechnology Congres, Dubrovnik, Hırvatistan, 25 - 27 Mayıs 2017, ss.27-28

2017

2017

Encapsulation Of Tulip Petal Anthocyanin Extract And Use In Food Model System

SAĞDIÇ O., ARICI M., KARASU S.

3rd International Conference on Engineering and Natural sciences, 3 - 07 Mayıs 2017

2017

2017

EFFECT OF DIFFERENT HYDROCOLLOIDS ON THE PASTING PROPERTIES OF TARO (COLOCASIA ESCULENTA L. SCHOTT)FLOUR

ARICI M., Yasar B., ARICI M.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.372

2017

2017

SOME PROPERTIES OF ESSENTIAL OIL ADDED TURKISH TRADITIONAL BEVERAGE BOZA

Cakir E., Kırtıl H. E., DURAK M. Z., ARICI M.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.1722

2017

2017

BIOACTIVE AND AROMATIC PROPERTIES OF DIFFERENT LOQUAT VARIETIES

Erkolencik M. F., US A. A., SAĞDIÇ O., ARICI M.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.433

2017

2017

SOME PROPERTIES OF COLOCASIA ESCULENTA (TARO) STARCH AS A FUNCTIONAL COMPONENT

Yasar B., ARICI M., TOKER Ö. S.

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants "Natural and Healthy Life", Konya, Türkiye, 10 Mayıs 2017, ss.757

2017

2017

Effects Of Flavour Blend And Xylose On Acrylamide Formation In Different Cookie Recipies

ARICI M., Yakici T.

3rd International Conference on Engineering and Natural sciences, Budapeşte, Macaristan, 03 Mayıs 2017, ss.744

2016

2016

Phytase activities of lactic acid bacteria and yeasts

Karlidag S., ARICI M., SAĞDIÇ O.

6th International Chemistry Congress, Riyad, Suudi Arabistan, 08 Kasım 2016

2016

2016

Characterization of Xanthan Gum Produced Starting Hydrolysed Rice Bran Broth

ARICI M., Gumus T., Demirci A. S.

II. International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Üsküp, Makedonya, 26 Ekim 2016, ss.163

2016

2016

Inhibition of spoilage yeasts by Williopsis saturnus var. saturnus (in vitro)

ARICI M., Turkay C.

International Congress on Fundamental and Applied Sciences, İstanbul, Türkiye, 22 Ağustos 2016, ss.220

2016

2016

Physical and sensory characteristics of cake enriched with honeybee pollen

ÖZÜLKÜ G., METİN YILDIRIM R., SAĞDIÇ O., ARICI M.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.161

2016

2016

Production of bread for celiac sufferers using of Taro tuber (Colocassia esculenta L. Schott)

Pehlivan C., ARICI M.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 Nisan 2016, ss.262

2016

2016

Improvement Functionality of Bread With Olive Pulp Powder

ARICI M., Cakir E., ÖZÜLKÜ G., TOKER Ö. S., METİN YILDIRIM R.

IFT Annual Meeting, Chicago, Amerika Birleşik Devletleri, 16 Temmuz 2016

2014

2014

Determination of functionality of exopolysaccharide (EPS) producing probiotic cultures on technological and physicochemical properties of ice cream

YILMAZ M. T., Toker Ö. S., Dertli E., Tatlisu N. B., Sagdic O., Arici M.

2014 Annual Conference & Exhibition Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Kasım 2014, ss.41-47

2015

2015

Poppy (Papaver rhoeas L.) Sherbet: Traditional Turkish Beverage.

Pamir M., Arıcı M., UÇAK G.

The 3 rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Sarajova, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.429

2015

2015

Steady State Rheological Properties of Rose Hip Molasses: Effect of Temperature

SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S., US A. A., ARICI M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.329

2015

2015

16S rRNA gene targeted metagenomics approach to determine the microbial diversity of a Turkish traditional beverage hardaliye

Metin B., Pehlivanoğlu H., ARICI M.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.377

2015

2015

Olive paste powder potential ingredient for increasing functionality of many traditional foods

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., SAĞDIÇ O.

The 3rd international symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.572

2015

2015

The Effect of Cephalaria syriaca Addition on Bread Volume

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.74

2015

2015

Physicochemical properties of Cephalaria syriaca seeds grown in different regions of Turkey

TÖRNÜK F., ELİF ŞEYMA U., YILMAZ M. T., SAĞDIÇ O., ARICI M.

The 3rd international symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.88 Sürdürülebilir Kalkınma

2015

2015

Steady Dynamic and Time Dependent Rheological Properties of Sour Orange Sauce

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.370

2015

2015

Methods of detection of adulteration: Their advantages and disadvantages

TOKER Ö. S., ARICI M., TÖRNÜK F., DURAK M. Z.

From Hive to Table 2015, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.72

2015

2015

Methods of detection of honey edalturation Their advantages and disadvantages

TOKER Ö. S., DURAK M. Z., SAĞDIÇ O., ARICI M., TÖRNÜK F.

International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Mayıs 2015, ss.72

2015

2015

Vakumlu Ortamda Ultrases Yardımıyla Etlerin Kurutulması

Başlar M., Kılıçlı M., Toker Ö. S., Sağdıç O., Arıcı M.

Pamukkale Gıda sempozyumu III, Denizli, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, ss.43

2014

2014

Optimization of Solvent for Phenolic Compounds of Tulip: Mixture Desing Approach

UÇAK G., ARICI M., SAĞDIÇ O., TOKER Ö. S.

2nd International Conference on Agricultural and Food Engineering, Kuala Lumpur, Malezya, 01 Aralık 2014, ss.9

2014

2014

Utilization of Rice Bran As A Raw Material in The Food Industry

Metin Yıldırım R., Arıcı M.

Uluslararası Mezopotamya Tarım Kongresi , Diyarbakır, Türkiye, 22 - 25 Eylül 2014, ss.1112 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2014

2014

Farklı menengiç ekstraktlarının yağ asidi profillerinin belirlenmesi

UÇAK G., DURAK M. Z., TOKER Ö. S., TÖRNÜK F., ARICI M.

4. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Adana, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014, ss.438

2012

2012

Identification of moulds from Sürk cheese using morphological and molecular technics

ARICI M., Çelikyurt G.

23rd International ICFMH Symposium FoodMicro 2012, 01 Eylül 2012

Kitap & Kitap Bölümleri

2021

2021

Ekşi Hamur ile Ekmek Üretim Teknolojisi

Sağdıç O., Arıcı M., Özülkü G., Metin Yıldırım R.

Hububat Bilimi ve Teknolojisi, Hamit Köksel,Oğuz Acar,Buket Çetiner,Filiz Köksel, Editör, Sidas Yayıncılık, İzmir, ss.335-353, 2021

2020

2020

Ekşi hamur fermentasyonu ve teknolojisi

Sağdıç O., Arıcı M., Özülkü G.

Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen,Hüseyin Erten,Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.369-390, 2020

2020

2020

Hardaliye ve Gilaburu Üretimi

Arıcı M., Sağdıç O., Kayacan Çakmakoğlu S.

Fermente Ürünler Mikrobiyolojisi ve Teknolojisi, Osman Erkmen,Hüseyin Erten,Hidayet Sağlam, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.549-560, 2020

2020

2020

Mineralli Su ve Kaynak suyuna Genel Bakış

Akçiçek A., Metin Yıldırım R., Arıcı M.

Mucize İçecek Maden Suyu, Muhammet Arıcı,Salih Karasu,Ayşe Karadağ, Editör, Kızılay Kültür Sanat Yayınları, İstanbul, ss.27-46, 2020

2017

2017

Microbial ecology of mayonnaise, margarine, and sauces

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., KARASU S., DURAK M. Z., ARICI M.

Quantitative Microbiology in Food Processing: Modeling the Microbial Ecology, A. de Souza Sant'Ana, Editör, John Wiley & Sons, Ltd, Chichester, ss.519-532, 2017

2015

2015

MİKROBİYAL BİYOKÜTLE ÜRETİMİ

ARICI M., SAĞDIÇ O., KARASU S., TÖRNÜK F.

ENDÜSTRİYEL MİKROBİYOLOJİYE GİRİŞ, İRFAN TURHAN, Editör, PALME YAYINCILIK, Ankara, ss.218-228, 2015

2012

2012

Gıdaların Korunmasında Mikroorganizmalar ve Ürünleri

Arıcı M., Sağdıç O.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Ekmen, Editör, Eflatun Yayınevi, Ankara, ss.293-307, 2012

2012

2012

Gıda Fermentasyonlarında Kullanılan Mikroorganizmalar

Sağdıç O., Arıcı M.

Gıda Mikrobiyolojisi, Osman Erkmen, Editör, Eflatun Yayınevi, Ankara, ss.405-424, 2012

Desteklenen Projeler

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Gıda ve tekstil sanayinde kullanılabilecek bakteriyel pigment üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ARICI M. (Yürütücü), ALTUĞ G., ÇİFTÇİ TÜRETKEN P. S., Tetik N.

2020 - 2022

2020 - 2022

PROBİYOTİK YUMUŞAK ŞEKERLEME GELİŞTİRİLMESİ

TÜBİTAK Projesi

Arıcı M. (Yürütücü), Dertli E., Toker Ö. S.

2019 - 2020

2019 - 2020

Gül Yağının FTIR ve Raman Teknikleri Kullanılarak Otantisitesinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇEBİ N. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., ARICI M.

2017 - 2017

2017 - 2017

Projem Desteklenebilir

TÜBİTAK Projesi

ARICI M.

2014 - 2015

2014 - 2015

Probiyotik kültür geliştirilmesi

TÜBİTAK Projesi

Arıcı M.

2013 - 2015

2013 - 2015

Lale taç yapraklarından pilot ölçekli doğal boya üretimi

TÜBİTAK Projesi

Arıcı M. (Yürütücü), Durak M. Z.

2013 - 2015

2013 - 2015

Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Arıcı M., Sağdıç O. (Yürütücü)

2010 - 2013

2010 - 2013

Namık Kemal Üniversitesi Merkezi Araştırma Laboratuvarı Projesi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Şenköylü N., Arıcı M.

2001 - 2002

2001 - 2002

Meyve ve meyve sularında patulin varlığı üzerine araştırmalar

Diğer Uluslararası Fon Programları

ARICI M.

2000 - 2001

2000 - 2001

Hardaliye Üretimi ve Mikroflorası Üzerine Araştırmalar

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Arıcı M. (Yürütücü)

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Food & Nutrition Journal

Yayın Kurul Üyesi

2012 - Devam Ediyor

2012 - Devam Ediyor

Akademik Gıda

Yayın Kurul Üyesi

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2001 - Devam Ediyor

2001 - Devam Ediyor

Biyoteknoloji Derneği

Üye

Bilimsel Hakemlikler

Ekim 2018

Ekim 2018

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2018

Haziran 2018

TÜBİTAK Projesi

1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye

Ağustos 2017

Ağustos 2017

International Journal of Secondary Metabolite

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Ağustos 2017

Ağustos 2017

International Journal of Secondary Metabolite

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Temmuz 2017

Temmuz 2017

Current Nutrition & Food Science

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

International Journal of Food Science & Technology

SCI Kapsamındaki Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

Turkish Journal of Agriculture - Food Science and Technology

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2017

Mayıs 2017

TÜBİTAK Projesi

1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye

Mayıs 2017

Mayıs 2017

TÜBİTAK Projesi

Şubat 2017

Şubat 2017

Journal of Food Processing and Preservation

SCI Kapsamındaki Dergi

Ocak 2017

Ocak 2017

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

Aralık 2016

Aralık 2016

International Journal of Pharmaceutical Sciences and Developmental Research

SCI Kapsamındaki Dergi

Ağustos 2016

Ağustos 2016

TÜBİTAK Projesi

1003 - Öncelikli Alanlar Ar-Ge Projeleri Destekleme Programı, Yıldız Teknik Üniversitesi, Türkiye

Haziran 2012

Haziran 2012

Selection of potential autochthonous starter cultures from shalgam, a traditional Turkish lactic acid fermented beverage

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2012

Mart 2012

Compositions of Essential Oils Obtained From Lemon Balm And Sage And Their Antifungal Effects On Ochratoxigenic Penicillium verrucosum

SCI Kapsamındaki Dergi

Mart 2012

Mart 2012

Utilization of Plant Hydrosols as Sprout Disinfectant

SCI Kapsamındaki Dergi

Bilimsel Danışmanlıklar

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Kurum veya Organizasyonlar İçin Yapılan Danışmanlık

Tübitak

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

Etkinlik Organizasyonlarındaki Görevler

Eylül 2023

Eylül 2023

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi)

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
Erzurum, Türkiye

Mayıs 2019

Mayıs 2019

1st International Conference on Food Technology and Nutrition

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
Tetovo, Makedonya

Nisan 2018

Nisan 2018

4th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
Girne, Kıbrıs (Kktc)

Ekim 2015

Ekim 2015

3th International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
Sarajevo, Bosna-Hersek

Nisan 2014

Nisan 2014

Kovandan Sofraya İzlenebilir Arı Ürünleri Kongresi

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
İstanbul, Türkiye

Eylül 2012

Eylül 2012

Food Micro2012

Bilimsel Kongre / Sempozyum Organizasyonu

Arıcı M.
İstanbul, Türkiye


Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

22 Aralık 2023 - 24 Aralık 2023

22 Aralık 2023 - 24 Aralık 2023

Ege 10th International Conference on Applied Sciences

Katılımcı

İzmir-Türkiye

20 Aralık 2023 - 23 Aralık 2023

20 Aralık 2023 - 23 Aralık 2023

3rd International Congress on Scientific Advances

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

16 Mart 2023 - 19 Mart 2023

16 Mart 2023 - 19 Mart 2023

2nd Food Chemistry Congress

Davetli Konuşmacı

Antalya-Türkiye

01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017

01 Ağustos 2017 - 01 Ağustos 2017

International Congress on Fundamental and Applied Sciences

Katılımcı

Sarajevo-Bosna-Hersek

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

I. International Congress on medical and aromatik plants "Natural and healthy Life"

Katılımcı

Konya-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

I. International Congress on Medical and Aromatic Plants

Oturum Başkanı

Konya-Türkiye

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

01 Mayıs 2017 - 01 Mayıs 2017

3 rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES

Katılımcı

Budapest-Macaristan

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

01 Aralık 2015 - 01 Aralık 2015

Biyoteknoloji Kongresi

Oturum Başkanı

Konya-Türkiye

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

01 Mayıs 2015 - 01 Mayıs 2015

From Hive to Table 2015

Moderatör

İstanbul-Türkiye

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 987

h-indeksi (WOS): 16

Jüri Üyelikleri

Ekim-2017

Ekim 2017

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası Kurul

Ağustos-2017

Ağustos 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Namık Kemal Üniversitesi

Ağustos-2017

Ağustos 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Sakarya Üniversitesi

Temmuz-2017

Temmuz 2017

Doktora Yeterlik Sınavı

Yeterlik Jürisi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Yıldız Teknik Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Yıldız Teknik Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Yıldız Teknik Üniversitesi

Nisan-2017

Nisan 2017

Doktora Yeterlik Sınavı

Yeterlik Jürisi - Yıldız Teknik Üniversitesi

Mart-2017

Mart 2017

Doçentlik Sınavı

Doçentlik Sınav Jürisi - Üniversitelerarası Kurul

Kasım-2016

Kasım 2016

Doktora Yeterlik Sınavı

Yeterlik Jürisi - Ondokuz Mayıs Üniversitesi

Eylül-2016

Eylül 2016

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Tez Savunma Jürisi - Namık Kemal Üniversitesi