Ögrenim Bilgisi


Doktora
2013 - 2018
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yüksek Lisans
2009 - 2012
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, Türkiye

Lisans
2005 - 2009
İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

İngilizce, C1 İleri

Yaptığı Tezler

Doktora, “HELAL GIDA KAPSAMINDA YUMUŞAK ŞEKERLEMELERDE JELATİN KÖKENİNİN TESPİTİNDE SPEKTROSKOPİK VE KROMATOGRAFİK YÖNTEMLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE METOT VALİDASYONU”, Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, 2018
Yüksek Lisans, Beyaz peynirlerde kimyasal kompozisyonun mikro ölçekte dağılımının mikro-FTIR ile belirlenmesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, 2012

Desteklenen Projeler

  1. ÇEBİ N., SAĞDIÇ O., ARICI M., KARASU S., KAYACAN ÇAKMAKOĞLU S., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi, 2021 - Devam Ediyor
  2. Karadağ A., Karasu S., Çebi N., Sağdıç O., Çapanoğlu Güven E., Güleç Ş., Gültepe E. E. , TÜBİTAK Projesi, Gıda Biyoaktif Bileşenlerinin Enkapsülasyonunda Yenilikçi Mukozaya Tutunabilen Özellikte Lipozomal Hidrojel ve Nanolipozomal Film Hibrit Sistemlerin Geliştirilmesi, 2020 - 2023
  3. Çebi N., Sağdıç O., Bekiroğlu H., Altuntop M. E. , Doğan C., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Fındık Türü Kavurma Sıcaklığı ve Kavurma Süresinin Fındık Protein Profiline Etkisinin Araştırılması, 2021 - 2022
  4. Çebi N., Sağdıç O., Abussurah M., Taylan O., Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje, Detection of Orange Essential Oil, Isopropyl Myristate and Benzyl Alcohol in Lemon Essential Oil by FTIR Spectroscopy Combined with Chemometrics, 2020 - 2021
  5. Çebi N., Taylan O., Sağdıç O., Desteklenmiş Diğer Projeler, Rapid detection of green pea adulteration in pistachio nuts using Raman spectroscopy and chemometrics, 2019 - 2021
  6. Çebi N., Yılmaz M. T. , Sağdıç O., Taylan O., Bakhsh A. A. , Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje, Detection of lard in butter using Raman spectroscopy combined with chemometrics, 2019 - 2020
  7. Arıcı M., Metin B., Çebi N., TÜBİTAK Projesi, Geleneksel Küflü Peynirlerden İzole Edilen Küfleri Fourier Dönüşümlü Kızılötesi Spektroskopi (FTIR) Tekniği ile Tanımlama Metodunun Geliştirilmesi, 2019 - 2020
  8. ÇEBİ N., SAĞDIÇ O., ARICI M., Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje, Gül Yağının FTIR ve Raman Teknikleri Kullanılarak Otantisitesinin Belirlenmesi, 2019 - 2020
  9. Doğan C., DURAK M. Z. , TÜBİTAK Projesi, Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması, 2015 - 2019
  10. ÇEBİ N., Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje, Antidiyabetik İnstant fonksiyonel çay üretimi, 2015 - 2016
  11. Kızıl R., TÜBİTAK Projesi, Mikroyapı Analizleri Ile Tahribatsız Gıda Kalite Testleri: Mikro-FTIR Çalışması, 2009 - 2012

Ödüller

  1. Çebi N., AKMAN P. K. , Akademik Teşvik Ödülü, Yıldız Teknik Üniversitesi, Mart 2021

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. The famous Turkish rose essential oil: Characterization and authenticity monitoring by FTIR, Raman and GC–MS techniques combined with chemometrics
    Çebi N., Arıcı M., Sağdıç O.
    Food Chemistry, cilt.354, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  2. Quantification of the geranium essential oil, palmarosa essential oil and phenylethyl alcohol in rosa damascena essential oil using ATR-FTIR spectroscopy combined with chemometrics
    ÇEBİ N.
    Foods, cilt.10, sa.8, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  3. Analysis of pesticide residues in hazelnuts using the QuEChERS method by liquid chromatography–tandem mass spectrometry
    ÇEBİ N., Manav O. G. , Olgun E. O.
    Microchemical Journal, cilt.166, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  4. Turkish royal jelly: amino acid, physicochemical, antioxidant, multi-elemental, antibacterial and fingerprint profiles by analytical techniques combined with chemometrics
    Ecem Bayram N., ÇEBİ N., Celik S., Gercek Y. C. , BAYRAM S., Tanugur Samanci A. E. , SAĞDIÇ O., ÖZKÖK A.
    JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  5. Rapid Screening of Mentha spicata Essential Oil and L-Menthol in Mentha piperita Essential Oil by ATR-FTIR Spectroscopy Coupled with Multivariate Analyses
    Taylan O., ÇEBİ N., SAĞDIÇ O.
    FOODS, cilt.10, sa.2, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  6. Characterization of physicochemical and antioxidant properties of Bayburt honey from the North-east part of Turkey
    Bayram N. E. , Kara H. H. , Can A. M. , BOZKURT F., AKMAN P. K. , Vardar S. U. , ÇEBİ N., YILMAZ M. T. , SAĞDIÇ O., Dertli E.
    JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, cilt.60, sa.1, ss.46-56, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  7. Detection of Orange Essential Oil, Isopropyl Myristate, and Benzyl Alcohol in Lemon Essential Oil by FTIR Spectroscopy Combined with Chemometrics
    ÇEBİ N., Taylan O., Abusurrah M., SAĞDIÇ O.
    FOODS, cilt.10, sa.1, 2021 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  8. Detection of lard in butter using Raman spectroscopy combined with chemometrics
    Taylan O., ÇEBİ N., Yilmaz M. T. , SAĞDIÇ O., Bakhsh A. A.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.332, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  9. Determination and evaluation of in vitro bioaccessibility of added vitamin C in commercially available fruit-, vegetable-, and cereal-based baby foods
    Ugur H., Catak J., Mizrak O. F. , ÇEBİ N., Yaman M.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.330, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  10. Determination of the most potent precursors of advanced glycation end products (AGEs) in chips, crackers, and breakfast cereals by high performance liquid chromatography (HPLC) using precolumn derivatization with 4-nitro-1,2-phenlenediamine
    Cengiz S., Kismiroglu C., ÇEBİ N., ÇATAK J., Yaman M.
    MICROCHEMICAL JOURNAL, cilt.158, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  11. Rapid detection of green-pea adulteration in pistachio nuts using Raman spectroscopy and chemometrics
    Taylan O., ÇEBİ N., YILMAZ M. T. , SAĞDIÇ O., Ozdemir D., Balubaid M.
    JOURNAL OF THE SCIENCE OF FOOD AND AGRICULTURE, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  12. Physicochemical, rheological, molecular, thermal and sensory evaluation of newly developed complementary infant (6-24 months old) foods prepared with quinoa (Chenopodium quinoa Willd.) flour
    Ayseli M. T. , YILMAZ M. T. , ÇEBİ N., SAĞDIÇ O., ÖZMEN D., Capanoglu E.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.315, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  13. An evaluation of FTIR spectroscopy for prediction of royal jelly content in hive products
    Çebi N., Bozkurt F., Yilnnaz M. T. , Sağdıç O.
    JOURNAL OF APICULTURAL RESEARCH, cilt.59, sa.2, ss.146-155, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  14. Evaluation of Raman microscopy for the detection of additional monosodium glutamate in dry soup mix
    Cebi N., Ozturk T., Dogan C. E. , Sagdic O.
    QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, cilt.12, sa.1, ss.1-10, 2020 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  15. An evaluation of Raman microscopy for detection of additional MSG in dry soup mix
    Çebi N., Ozturk T., Dogan C., Sağdıç O.
    Quality Assurance And Safety Of Crops & Foods, cilt.12, sa.12, ss.1-10, 2020 (SCI Expanded İndekslerine Giren Dergi)
  16. Investigation of antimony, cobalt, and acetaldehyde migration into the drinking water in Turkey
    Dogan C. E. , ÇEBİ N.
    PACKAGING TECHNOLOGY AND SCIENCE, cilt.32, sa.5, ss.239-246, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  17. Modeling and optimization of ultrasound-assisted cinnamon extraction process using fuzzy and response surface models
    ÇEBİ N., SAĞDIÇ O., BASAHEL A. M. , BALUBAID M. A. , TAYLAN O., Yaman M., YILMAZ M. T.
    JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING, cilt.42, sa.2, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  18. Chemical Fingerprinting of Seeds of Some Salvia Species in Turkey by Using GC-MS and FTIR
    Tulukçu E., ÇEBİ N., SAĞDIÇ O.
    FOODS, cilt.8, sa.4, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  19. A rapid ATR-FTIR spectroscopic method for classification of gelatin gummy candies in relation to the gelatin source
    Çebi N., Dogan C. E. , Mese A. E. , Ozdemir D., Arıcı M., Sağdıç O.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.277, ss.373-381, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  20. Detection of cystine and cysteine in wheat flour using a robust LC-MS/MS method
    DOGAN C. E. , ÇEBİ N., Develioglu A., OLGUN E. O. , SAĞDIÇ O.
    JOURNAL OF CEREAL SCIENCE, cilt.84, ss.49-54, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  21. A survey of free glutamic acid in foods using a robust LC-MS/MS method
    ÇEBİ N., DOGAN C. E. , OLGUN E. O. , SAĞDIÇ O.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.248, ss.8-13, 2018 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  22. A rapid ATR-FTIR spectroscopic method for detection of sibutramine adulteration in tea and coffee based on hierarchical cluster and principal component analyses
    ÇEBİ N., YILMAZ M. T. , SAĞDIÇ O.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.229, ss.517-526, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  23. Detection of L-Cysteine in wheat flour by Raman microspectroscopy combined chemometrics of HCA and PCA
    ÇEBİ N., DOGAN C. E. , DEVELIOGLU A., YAYLA M. E. A. , SAĞDIÇ O.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.228, ss.116-124, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  24. Prediction of peroxide value in omega-3 rich microalgae oil by ATR-FTIR spectroscopy combined with chemometrics
    Cebi N., Yilmaz M. T. , Sagdic O., Yuce H., Yelboga E.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.225, ss.188-196, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi)
  25. An evaluation of Fourier transforms infrared spectroscopy method for the classification and discrimination of bovine, porcine and fish gelatins
    CEBI N., DURAK M. Z. , TOKER Ö. S. , SAĞDIÇ O., ARICI M.
    FOOD CHEMISTRY, cilt.190, ss.1109-1115, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi)

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

  1. Characterization of Feijoa sellowiana leaves based on volatile and phenolic compound compositions and antimicrobial properties
    Çebi N., Sağdıç O.
    Food Science and Technology (Campinas), cilt.2021, ss.1-10, 2021 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

  1. Determination of Marker Peptides In Bovine and Porcine Gelatins By Nano-LC-MS/MS Technique
    ÇEBİ N., Yayla M. E. , Doğan C., SAĞDIÇ O.
    2. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 08 Kasım 2018, ss.22
  2. Çeşitli Antioksidanların Yemeklik Yağların Oksidasyonu Üzerine Etkisinin FTIR Tekniği ile Değerlendirilmesi
    ÇEBİ N., SAĞDIÇ O., YILMAZ M. T. , ARICI M.
    2. Uluslararası Hayvansal Gıdalar Kongresi, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 08 Kasım 2018, ss.21
  3. Determination the Origin of Gelatin in Yogurt and Ice Cream by Using ATR-FTIR Technique Combined Chemometrics
    ÇEBİ N., Doğan C., Meşe A. E. , Özdemir D., Sağdıç O.
    2. International Congress on Food of Animal Origin, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 08 Kasım 2018, ss.20
  4. Bayburt’un farklı bölgelerinden elde edilen balların GC-MS tekniği ile değerlendirilmesi
    YILMAZ M. T. , Dertli E., Bozkurt F., CEBI N., AKMAN P. K. , KARA H.
    International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017, ss.23-26
  5. Detection of Adulteration of Orange Juice Adulterated with Grapefruit, Mandarin, Apple and Grape Juices using ATR-FTIR Spectroscopy
    ÖZÜLKÜ G., METİN YILDIRIM R., TOKER Ö. S. , Cebi N., DURAK M. Z. , ARICI M.
    II. International Turkic World Conference on Chemical Sciences and Technologies, Üsküp, Makedonya, 26 Ekim 2016, ss.164
  6. Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması
    Meşe A. E. , Özdemir D., ÇEBİ N., Develioğlu A., Öztürk T., doğan C., Yayla M. E. , SAĞDIÇ O.
    8. Ulusal Analitik Kimya Kongresi, Isparta, Türkiye, 30 Mayıs 2016
  7. Bayburt'un değişik bölgelerinden elde edilen balların bazı fizikokimyasal ve termal özelliklerinin değerlendirilmesi
    YILMAZ M. T. , Muslu A., Dertli E., Kara H. H. , Çebi N., Bozkurt F.
    International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.12-17
  8. Determination of chemical composition distribution at micro-scale in ezine cheeses by micro-FTIR
    ÇEBİ N., Kızıl R.
    The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.182
  9. Orijinleri Farklı Balların FTIR-ATR Spektroskopisi Kullanılarak Sınıflandırılması
    ÇEBİ N., YILMAZ M. T. , Dertli E., SAĞDIÇ O.
    Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015
  10. Farklı Balların FTIR-ATR Spektroskopisi Kullanılarak Sınıflandırılması
    ÇEBİ N., YILMAZ M. T. , Dertli E., SAĞDIÇ O.
    Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.73

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS):199
h-indeksi (WOS):6

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Kimya, Analitik Kimya, Infrared Spektroskopisi, Kemometri, Kromatografi, Kütle Spektroskopisi, Raman Spektroskopisi, Spektroskopik Yöntemler, Temel Bilimler, Mühendislik ve Teknoloji