Türkçe Öğretiminde Karikatürlerin Kullanımı
Çıtak G., Özer Griffin B.(Yürütücü)
Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje, 2020 - 2021
- Proje Türü: Diğer Ülkelerden Üniversiteler Tarafından Desteklenmiş Proje
- Başlama Tarihi: Temmuz 2020
- Bitiş Tarihi: Ağustos 2021
Proje Özeti
Using Turkish Caricatures as a Way of Teaching Language (Türkçe Öğretiminde Karikatürlerin Kullanımı) adlı projeyle Türkiye'de son Osmanlı'dan bugüne kadar oluşturulmuş karikatürleri kullanarak "yabancılara Türkçe öğretimi" alanında bir dil bilgisi kitabı oluşturma hedeflenmektedir.
Projenin aşamaları:
1. Aşama: Son Osmanlı döneminde basılmış süreli yayınlarda bulunan karikatürlerin taranması ve bunlar içerisinden Türk dili, kültürü ve tarihini yansıtan karikatürlerin yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılabilecek olanlarının tespit edilmesi.
2. Aşama: Cumhuriyetin kuruluşuyla başlayan dönemden itibaren gazete ve dergilerde yayımlanan karikatürlerin taranması ve bunlar içerisinden Türk dili, kültürü ve tarihini yansıtan karikatürlerin yabancılara Türkçe öğretiminde kullanılabilecek olanlarının tespit edilmesi.
3. Aşama: Türk dilinde son Osmanlı'dan bugüne kadar yayımlanan karikatürlerin Türkçeye uygun olanlarının kitap haline getirilmesi.