Gıda İşleme Teknolojileri


Ulusarslan D.

  • Dersin Düzeyi: Yüksek Lisans
  • Tasarlanan Ders Kodu: MAK5213
  • Öğretim Türü: Örgün Öğretim (Normal Öğretim)
  • Dersin Kapsamı: Teorik
  • Akademik Yıl: 2022 - 2023
  • Ders İçeriği:

    Gıdaların temel özellikleri ve mikrobiyolojisi, Gıda işlemede reolojik özellikler, Gıdaların muhafaza yöntemleri, Dondurarak muhafaza, Konserve üretim teknolojisi, Isıl işlemler, Kurutma teknolojisi, Çeşitli gıdaların üretim teknolojileri, Hammadde hazırlama prosesleri , Sınıflandırma, ayırma ve karıştırma prosesleri , Ambalajlama teknikleri , Sistem temizliği ,Fabrika kuruluş prosesi