YOĞURT, YOĞURT SUYU VE LOR PEYNİRİ KULLANARAK DÜŞÜK LAKTOZ VE YÜKSEK PROTEİNLİ AYRAN BENZERİ FONKSİONEL İÇECEK GELİŞTİRİLMESİ


Tezin Türü: Yüksek Lisans

Tezin Yürütüldüğü Kurum: Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

Tezin Onay Tarihi: 2025

Tezin Dili: Türkçe

Öğrenci: HANDE BOYHAN

Danışman: Hasan Cankurt

Özet:

OĞURT, YOĞURT SUYU VE LOR PEYNİRİ KULLANARAK DÜŞÜK LAKTOZ VE YÜKSEK PROTEİNLİ AYRAN BENZERİ FONKSİONEL İÇECEK GELİŞTİRİLMESİ İLE İLGİLİDİR.