Araştırma Alanları

NÜKLEER BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ

Nükleer Bilim ve Teknoloji nükleer enerji (fizyon ve füzyon süreçleri), nükleer enerji ve yakıt, nükleer güç ve nükleer elektrik üretimi üzerine kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda nükleer mühendislik (nükleer fizyon sürecini enerji üretimine uygulayan teknoloji dalı), nükleer güvenlik, radyasyon etkileri ve radyoaktif atık yönetimi ile ilgili kaynakları içermektedir. Not: Nükleer fiziğe ait kaynaklar (düşük enerji fiziği) PHYSICS, NUCLEAR kategorisinde yer almaktadır.

FİZİK, UYGULAMALI

Uygulamalı Fizik, yoğun madde, optik, vakum bilimi, lazerler, elektronik, kriyojenik, mıknatıs ve manyetizma, akustik fizik ve mekaniğin uygulamaları ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda diğer bilimlere, mühendislik ve endüstriye fizik uygulamaları da içerebilir.

FİZİK, MULTİDİSİPLİNER

Fizik, Multidisipliner, fiziğe genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda teorik ve deneysel fiziğin yanı sıra birçok fizik alanıyla ilgisi olan özel konuları içermektedir.

FİZİK, NÜKLEER

Fizik, Nükleer nükleer yapı, çürüme, radyoaktivite, reaksiyonlar ve saçılma çalışmalarına kaynak içerir. Bu kategorideki kaynaklar düşük enerjili fiziğe odaklanır. Yüksek enerjili fizik, FİZİK, PARTİKLER & ALANLAR kategorisinde yer almaktadır.

İSTATİSTİK & OLASILIK

İstatistik ve Olasılık, sayısal veya sayısal verileri elde etme, analiz etme, özetleme ve yorumlama yöntemleri ile ilgili kaynakları kapsar. Bir sonuç ailesinin belirli bir olay grubunun olasılığını analiz etmek için kullanılan matematiksel yapıların ve yapıların araştırılmasına ilişkin kaynaklar da ele alınmaktadır.

SPEKTROSKOPİ

Spektroskopi, elektromanyetik spektrumların, çeşitli kaynaklardan yayılan ya da radyasyon enerjisinin emiliminden kaynaklanan üretim, ölçüm ve yorumlama ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, parçacıkların ışınlarının spektrumlarını analiz etmek veya kütle spektrumlarını belirlemek için çeşitli tekniklerden herhangi birini rapor eden kaynakları içerir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAZILIM MÜHENDİSLİĞİ

Bilgisayar Bilimi, Yazılım Mühendisliği, donanımın işleyişini kontrol eden ve çalışmasını yönlendiren programlar, rutinler ve sembolik dillerle ilgili kaynakları içerir. Ayrıca bu kategoride ele alınan bilgisayar grafikleri, dijital sinyal işleme ve programlama dilleridir.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

RADYOLOJİ, NÜKLEER TIP ve MEDİKAL GÖRÜNTÜLEME

Radyoloji, Nükleer Tıp ve Tıbbi Görüntüleme, biyoloji ve biyofizikteki radyasyon araştırmalarına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, girişimsel radyoloji, araştırmacı radyoloji, nöroradyoloji, radyoterapi ve onkolojiye odaklanmaktadır. Nükleer Tıp kaynakları, radyonüklidlerin tanı, tedavi ve araştırmacı kullanımı ile ilgilidir. Tıbbi Görüntüleme kaynakları bilgisayarlı tıbbi görüntüleme ve grafiklerle ilgilidir.