Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Bozada Laktik Asit Bakterisi ve Maya Starter Kültürü Kullanımının Mineral Biyoaktif Madde ve Protein Biyoerişilebilirliğine Etkisi
-
2022 - Devam Ediyor Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TÖRNÜK F. (Yürütücü), UÇAK ÖZKAYA G., Arvas Y. E., DURAK M. Z., KAYA Y.
-
2021 - 2024 Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlar Kullanılarak Fonksiyonel Şekersiz Sakız Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARAMAN K., PALABIYIK İ., TÖRNÜK F., KILINÇ Y.
-
2023 - 2023 Depremzedelere Gönderilen Gıda Yardımlarının Güvenliği, Yeterliliği ve Tüketime Uygunluğu
-
2021 - 2023 Tahinin Faz Ayrımı ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle Modifiye Edilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi
-
2021 - 2022 Standardize İnstant Boza Tozu Üretimi
-
2020 - 2022 Kalorisi Azaltılmış, Fonksiyonel ve Doğal, Probiyotikli Laktoferment Meyve Bazlı İçecek Üretimi
-
2019 - 2022 Modifiye Nanokillerin Biyobozunur Gıda Ambalajlarında Kullanımı
-
2020 - 2021 Ay ve Kabak Çekirdeği Kabuğunun Biyobozunur Ambalaj Materyali Üretiminde Değerlendirilmesi
-
2019 - 2021 Lactobacillus plantarum İçeren Probiyotik Taşıyıcısı Yenilebilir Sodyum Aljinat Filmi Üretimi, Karakterizasyonu Ve Gıda Ambalaj Materyali Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
-
2019 - 2020 SEMİZOTUDAN GAM EKSTRAKSİYONU VE YENİLEBİLİR FİLM OLUŞTURMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
-
2016 - 2018 Elektropüskürtme Yöntemiyle Propolis Yüklenmiş Polivinil Alkol Nanopartiküllerinin Üretimi ve Karakterizasyonu
-
2016 - 2018 Biyoaktif madde yüklü gluten ikame protein kaplı nanotaşıyıcılarının elektrosprey kaplama yöntemi ile üretimi
-
2015 - 2018 Gıdalarda kullanılabilir koloidal ovalbumin kaynaklı nanotaşıyıcıların üretimi ve stabilitelerinin belirlenmesi
-
2015 - 2018 Kurkumin Taşıyıcısı Olarak Üretilen Ovalbumin Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2015 - 2017 TÜRKİYE'DE YETİŞTİRİLEN ÇEMENOTU TOHUMLARINDAN ELDE EDİLEN GAMLARDAN NANOKİLLERLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİYOBOZUNUR NANOKOMPOZİT FİLM ÜRETİMİ, OPTİMİZASYONU VE KARAKTERİZASYONU
-
2015 - 2016 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR (CEPHALARİA SYRİACA L.)İLE KUVVETLENDİRİLMESİ:PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU, ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2013 - 2014 Nanokil Takviyeli Antimikrobiyal-Antioksidan Özellik Taşıyan Aktif Ambalaj Üretimi ve Gıda Ambalajlamada Kullanımı
-
2012 - 2014 Tıbbi Aromatik Bitkilerin Peynir Endüstrisinde Kullanılarak Ekonomiye Kazandırılması
-
2012 - 2013 BİTKİ VE BAHARATLARDAN ELDE EDİLEN HİDROSOLLERİN ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİNDE DOĞAL DEZENFEKTAN OLARAK KULLANIMI
-
2006 - 2009 Bazı Tahılların Farklı Sıcaklık ve Nemde Çimlendirilmesi Sırasında Ortaya Çıkan Mikrobiyal Yükün İncelenmesi
Öğrenci Projeleri
-
2021 - 2021 Ay ve Kabak Çekirdeği Kabuğunun Biyobozunur Ambalajların Kuvvetlendirilmesinde Kullanımı
Ar-Ge Projesi , Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
-
2020 - 2020 Semizotu gamının biyobozunur ambalaj materyali üretiminde kullanımı
Ar-Ge Projesi , Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye