Doç. Dr. Nur ÇEBİ


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Temel Bilimler (SCI), Tarım Bilimleri, Doğa Bilimleri Genel, Kimya, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, ÇOK DİSİPLİNLİ BİLİMLER, KİMYA, ANALİTİK, SPEKTROSKOPİ, KİMYA, MULTİDİSİPLİNER


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Kimya, Analitik Kimya, Gıda Analizleri, Infrared Spektroskopisi, Kemometri, Kromatografi, Kütle Spektroskopisi, Raman Spektroskopisi, Spektroskopik Yöntemler, Temel Bilimler

Metrikler

Yayın

51

Atıf (WoS)

487

H-İndeks (WoS)

12

Atıf (Scopus)

959

H-İndeks (Scopus)

17

Atıf (Scholar)

351

H-İndeks (Scholar)

2

Proje

13

Tez Danışmanlığı

2

Açık Erişim

16
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

phenolic compound detemination
Ders Notu
16.12.2020

sunum phenolic content determination


DPPH FREE RADICAL SCAVENGING ACTIVITY ANALYSIS BY SPECTROPHOTOMETRIC METHOD
Ders Notu
7.12.2020

food analyses II-presentation


FFA&PEROXIDE DETERMINATION
Ders Notu
10.11.2020

ders notu sunum FFA&PEROXIDE DETERMINATION


ASCORBİC ASİC DETERMINATION in FOOD
Ders Notu
26.10.2020

ASCORBİC ASİC DETERMINATION in FOOD-FOOD ANALYSES LAB II 


PHYSICAL ANALYSIS IN WHEAT GRAINFOOD ANALYSIS LAB II
Deney Föyü
20.10.2020
PHYSICAL ANALYSIS IN WHEAT GRAINFOOD ANALYSIS LAB II
Deney Föyü
20.10.2020

Eğitim Bilgileri

2013 - 2018

2013 - 2018

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2009 - 2012

2009 - 2012

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, Türkiye

2005 - 2009

2005 - 2009

Lisans

İstanbul Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Doktora

“HELAL GIDA KAPSAMINDA YUMUŞAK ŞEKERLEMELERDE JELATİN KÖKENİNİN TESPİTİNDE SPEKTROSKOPİK VE KROMATOGRAFİK YÖNTEMLERİN GELİŞTİRİLMESİ VE METOT VALİDASYONU”

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2012

2012

Yüksek Lisans

Beyaz peynirlerde kimyasal kompozisyonun mikro ölçekte dağılımının mikro-FTIR ile belirlenmesi Sürdürülebilir Kalkınma

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalürji Fakültesi/Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Kimya

Analitik Kimya

Gıda Analizleri

Infrared Spektroskopisi

Kemometri

Kromatografi

Kütle Spektroskopisi

Raman Spektroskopisi

Spektroskopik Yöntemler

Temel Bilimler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2018

2018

Determination the Origin of Gelatin in Yogurt and Ice Cream by Using ATR-FTIR Technique Combined Chemometrics

ÇEBİ N., Doğan C., Meşe A. E., Özdemir D., Sağdıç O.

2. International Congress on Food of Animal Origin, Famagusta, Kıbrıs (Kktc), 08 Kasım 2018, ss.20

2015

2015

Bayburt'un değişik bölgelerinden elde edilen balların bazı fizikokimyasal ve termal özelliklerinin değerlendirilmesi

YILMAZ M. T., Muslu A., Dertli E., Kara H. H., Çebi N., Bozkurt F.

International Congress on Safety and Authenticity of Bee Products, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.12-17

2015

2015

Determination of chemical composition distribution at micro-scale in ezine cheeses by micro-FTIR

ÇEBİ N., Kızıl R.

The 3rd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 01 Ekim 2015, ss.182

2015

2015

Farklı Balların FTIR-ATR Spektroskopisi Kullanılarak Sınıflandırılması

ÇEBİ N., YILMAZ M. T., Dertli E., SAĞDIÇ O.

Uluslararası Arı Ürünlerinin Gıda Güvenliği ve Otantisitesi Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 Mayıs 2015, ss.73

Desteklenen Projeler

2019 - 2020

2019 - 2020

Gül Yağının FTIR ve Raman Teknikleri Kullanılarak Otantisitesinin Belirlenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

ÇEBİ N. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., ARICI M.

2015 - 2016

2015 - 2016

Antidiyabetik İnstant fonksiyonel çay üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

ÇEBİ N. (Yürütücü)

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Cost action-working group member-Rethinking Packaging for Circular AND Sustainable Food Supply Chains of the Future (CIRCUL-A-BILITY)

Üye

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Cost action-working group member-Promoting Innovation of ferMENTed fOods

Üye

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Cost action-working group member-European Network for assuring food integrity using non-destructive spectral sensors

Üye

Ödüller

Mart 2021

Mart 2021

Akademik Teşvik Ödülü

Yıldız Teknik Üniversitesi



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 487

h-indeksi (WOS): 12