Araştırma Alanları

Biyoteknoloji Ve Uygulamalı Mikrobiyoloji

Biyoteknoloji ve Uygulamalı Mikrobiyoloji, canlı organizmaların ürünleri üretmek veya insan ihtiyaçlarını karşılamak için sorunları çözmek için manipülasyonu üzerine geniş bir yelpazeyi kapsayan kaynakları içermektedir. Konular genetik mühendisliğini içerir; moleküler tanı ve tedavi teknikleri; genom veri madenciliği; gıda ve ilaçların biyoişlemi; zararlıların biyolojik kontrolü; çevresel biyoremidasyon; ve biyo-enerji üretimi. Bu kategori aynı zamanda ilgili sosyal, iş ve düzenleyici konularla ilgilenen kaynakları da kapsamaktadır.

Toksikoloji

Toksikoloji, ilaçların yan etkileri, hayvanlar, insanlar ve çevre dahil olmak üzere zararlı maddelerin tanımlanması, biyokimyası ve etkilerine odaklanan kaynakları kapsar.

Farmakoloji Ve Eczacılık

Farmakoloji ve Eczacılık, hayvan araştırmaları, klinik deneyimleri, dağıtım sistemleri ve ilaçların dağıtımı da dahil olmak üzere biyoaktif maddelerin keşfedilmesi ve test edilmesi ile ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori aynı zamanda, biyokimya, metabolizma ve ilaçların toksik veya yan etkileri üzerindeki kaynakları içerir.

Bulaşıcı Hastalıklar

Bulaşıcı Hastalıklar, HIV, AIDS, cinsel yolla bulaşan hastalıklar (STD'ler) de dahil olmak üzere klinik olarak önemli viral veya bakteriyel hastalıkların patogenezinin her yönüyle ilgili kaynakları kapsar. Bu kategori, aynı zamanda, konakçı-patojen etkileşimlerindeki kaynakların yanı sıra, bulaşıcı hastalıkların önlenmesi, teşhisi, tedavisi ve epidemiyolojisi ile de ilgilidir.

İmmünoloji

İmmünoloji, immün yanıtın ve düzenlemenin tüm yönlerine, hücresel-moleküler düzeyde ve klinik seviyeye ayrılmış kaynakları kapsar. Diğer konular arasında, patojenler ve konak immünitesi arasındaki etkileşimin yanı sıra klinik immünoloji, yeni ortaya çıkan immünoterapiler ve hastalık seyrindeki immünolojik katkılar yer almaktadır.

Nanobilim Ve Nanoteknoloji

Nanobilim ve Nanoteknoloji, kimya, biyoloji, biyomühendislik, fizik, elektronik, klinik ve tıp bilimi, kimya mühendisliği ve malzeme bilimi gibi çeşitli disiplinlerde mikro ve nano düzeyde temel ve uygulamalı araştırmaya odaklanan kaynakları içerir.

Malzeme Bilimi Biyomateryal

Materyal Bilimi, Biyomateryaller, onarımın veya fonksiyonların büyütülmesi için sentetik replasmanların geliştirilmesine yardımcı olmak için canlı dokunun fiziksel özelliklerini analiz eden kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, tasarlanmış biyomalzemelerin in vitro ve in vivo olarak tıbbi implantlar, cihazlar ve sensörler gibi amaçlarla geliştirilmesi, denenmesi, performansı ve biyouyumluluğunu kapsamaktadır.

Tıp Araştırma Ve Deneysel

Tıp, Araştırma ve Deneysel, genel tıbbi araştırmaları açıklayan kaynakları, aşı geliştirme, doku replasmanı, immünoterapiler ve diğer deneysel tedavi stratejileri dahil olmak üzere çok çeşitli tıbbi uzmanlık ve uygulamalarda son derece yeni teknikler ve klinik müdahalelere özel bir vurgu yaparak açıklamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, in vitro veya hayvan modellerini ve küçük ölçekli klinik çalışmaları kullanarak, gelişimin erken aşamalarındaki klinik müdahaleleri yansıtmaktadır.