Uzaktan Algılama, uzaktan gözlem tekniği ve fiziksel nesneler ve çevre hakkında güvenilir bilgilerin elde edilmesini, fotoğraf görüntülerinin ve uzaydan elektromanyetik radyasyon kalıplarının kaydedilmesi, ölçülmesi ve yorumlanması süreci ile içerir. Bu kategori ayrıca çevresel, atmosferik, meteorolojik, coğrafi ve jeodezik gözlemlerdeki uzaktan algılama uygulamalarına ilişkin kaynakları da kapsamaktadır. Uzaktan algılama ile büyük ölçüde ilgilenen coğrafi bilgi sistemleri kaynakları da dahil edilmiştir.
Bilgisayar Bilimleri, Disiplinlerarası Uygulamalar, bilgisayar teknolojisi ve bilgi yönetimi, mühendislik, biyoloji, tıp, çevre çalışmaları, jeoloji, sanat ve beşeri bilimler, tarım, kimya ve fizik gibi diğer disiplinlere metodoloji uygulanması ile ilgili kaynakları içerir.
Bilgisayar Bilimi, Teori ve Yöntemleri, deneysel bilgisayar işlem yöntemlerini veya paralel hesaplama, dağıtık hesaplama, mantıksal programlama, nesne yönelimli programlama, yüksek hızlı bilgi işlem ve süper hesaplama gibi programlama tekniklerini vurgulayan kaynakları içerir.
Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.
Radyoloji, Nükleer Tıp ve Tıbbi Görüntüleme, biyoloji ve biyofizikteki radyasyon araştırmalarına ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki kaynaklar, girişimsel radyoloji, araştırmacı radyoloji, nöroradyoloji, radyoterapi ve onkolojiye odaklanmaktadır. Nükleer Tıp kaynakları, radyonüklidlerin tanı, tedavi ve araştırmacı kullanımı ile ilgilidir. Tıbbi Görüntüleme kaynakları bilgisayarlı tıbbi görüntüleme ve grafiklerle ilgilidir.