Sosyal Bilimler, Matematiksel Yöntemler, matematiksel modelleme ve psikolojik, sosyolojik ve ekonomik veri değerlendirme için istatistiksel teknikler gibi sosyal bilimlerde araştırma için kullanılan nicel metodolojiler ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Sosyal Bilimler, Disiplinlerarası, sosyal bilimler ve bilgisayarlar, zaman ve toplum, değerlendirme pratiği, siyah çalışmalar, bilgi bilimi ve toplumu, eşcinsellik çalışmaları, çocukluk çalışmaları ve ölüm araştırmaları gibi alanlara disiplinler arası bir yaklaşımla kaynakları içerir.
Kamu, Çevre ve İş Sağlığı, epidemiyoloji, hijyen ve sağlık ile ilgili kaynakları kapsamaktadır; paraziter hastalıklar ve parazitoloji; tropik ilaç; endüstriyel ilaç; tıbbi iş; enfeksiyon kontrolü; ve koruyucu ilaç. Ayrıca çevre sağlığı ile ilgili kaynaklar da dahildir; kanser nedenleri ve kontrolü; havacılık, aerosol ve vahşi tıp.
Planlama ve Geliştirme, hem azgelişmiş hem de sanayileşmiş alanların ekonomisi ve sosyal gelişimi ile ilgili kaynaklarla ilgilidir. Bu kategorideki kaynaklar, ekonomik tahmin, geliştirme çalışmaları, politika oluşturma stratejileri, planlama teorileri ve üçüncü dünyanın büyümesi gibi konulara odaklanmaktadır.
Çevre Çalışmaları, doğadaki multidisipliner kaynakları kapsar. Bunlar arasında çevre politikası, bölgesel bilim, planlama ve hukuk, doğal kaynakların yönetimi, enerji politikası ve çevre psikolojisi bulunmaktadır.
Kentsel Çalışmalar, kent planlamasının ve kentsel tasarımın sosyal yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Kapsanan konular arasında kentsel çevrenin birey üzerindeki etkileri, kentleşmenin doğal çevre, kentsel ekonomi, kentsel teknoloji, konut planlaması, kentsel eğitim ve kentsel hukuk üzerindeki etkileri sayılabilir.
İşletme, Finans, öncelikle finansal ve ekonomik korelasyonlar, muhasebe, finansal yönetim, yatırım stratejileri, uluslararası para sistemi, sigorta, vergilendirme ve bankacılık ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Ekonomi, hem teorik hem de uygulamalı olarak mal ve hizmetlerin üretimi, dağıtımı ve tüketimi ile ilgili her türlü kaynağı kapsar. Bunlar arasında, politik ekonomi, tarım ekonomisi, makroekonomi, mikroekonomi, ekonometri, ticaret ve planlama gibi uzmanların yanı sıra uzman kaynaklar bulunmaktadır.
Endüstri İlişkileri ve İşgücü, tahkim, iş ve iş hukuku, insan kaynakları, emek tarihi, iş ilişkileri ve çalışma ilişkileri sosyolojisi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Yönetim, yönetim bilimi, organizasyon çalışmaları, stratejik planlama ve karar verme yöntemleri, liderlik çalışmaları ve toplam kalite yönetimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.
Yöneylem Araştırması ve Yönetimi Bilimi, karmaşık problemlerin tanımı, analizi ve çözümü ile ilgili kaynakları içerir. Bu kategorideki ilgili konular matematik modelleme, stokastik modelleme, karar teorisi ve sistemleri, optimizasyon teorisi, lojistik ve kontrol teorisini içerir.
Bu kategori iş ve iş dünyasının tüm yönleriyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bunlar pazarlama ve reklam, tahmin, planlama, yönetim, organizasyonel çalışmalar, tazminat, strateji, perakendecilik, tüketici araştırması ve yönetimi içerebilir. Ayrıca iş tarihi ve iş etiği ile ilgili kaynaklar da kapsanmaktadır.
Enerji ve Yakıtlar, yenilenemeyen (yanıcı) yakıtların (odun, kömür, petrol ve gaz gibi) ve yenilenebilir enerji kaynaklarının (güneş, rüzgar, biyokütle, jeotermal, vb.) Geliştirilmesi, üretimi, kullanımı, uygulanması, dönüştürülmesi ve yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. hidroelektrik). Not: Nükleer enerji ve nükleer teknoloji ile ilgili kaynaklar NUCLEAR BİLİM & TEKNOLOJİ kategorisinde yer almaktadır.
Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.
Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.
Ekoloji, ekolojik ekonomi, ekolojik mühendislik, ekotoksikoloji, ekolojik modelleme, evrimsel ekoloji, biyocoğrafya, kimyasal ekoloji, deniz ekolojisi, yaban hayatı araştırmaları, mikrobiyal ekoloji, moleküler ekoloji dahil olmak üzere, organizmaların ve çevrelerinin karşılıklı ilişkilerinin incelenmesi ile ilgili birçok alanı kapsayan kaynakları kapsamaktadır. ve nüfus ekolojisi. Bu kategori ayrıca genel ekoloji kaynaklarını ve belirli ekolojik sistemlere ayrılanları içerir.
Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.
Su Kaynakları, su ile ilgili bazı konulara ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Bunlar arasında tuzdan arındırma, yeraltı suyu izleme ve iyileştirme, hidroloji, sulama ve drenaj bilimi ve teknolojisi, su kalitesi, hidrolik mühendisliği, okyanus ve kıyı yönetimi, nehir araştırma ve yönetimi, su yolları ve limanlar bulunmaktadır.
Biyoçeşitlilik Koruma, türlerin ve ekosistemlerin koruma yönetimine ilişkin kaynakları kapsamaktadır. Konular arasında koruma ekolojisi, biyolojik koruma, paleobiyoloji, doğal tarih ve doğa bilimleri bulunmaktadır.