Araştırma Alanları

İnşaat Ve Yapı Teknolojisi

İnşaat ve Yapı Teknolojisi, yapıların (örneğin, binalar, barajlar, köprüler, tüneller) fiziksel özellikleri ve tasarımı ve bunları inşa etmek için kullanılan malzemeler (beton, çimento, çelik) hakkında bilgi sağlayan kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan diğer konular arasında ısıtma ve iklimlendirme, enerji sistemleri ve iç mekan hava kalitesi bulunmaktadır.

Mühendislik Kimyasal

Mühendislik, Kimya, hammaddelerin çeşitli ürünlere kimyasal dönüşümünü tartışan kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori, çeşitli son ürünlerin üretimi için verimli ve uygun maliyetli tesis ve ekipmanların tasarımı ve işletilmesi ile ilgilenen kaynakları içermektedir.

Mühendislik İnşaat

Mühendislik, İnşaat Sektörü, sanayi, doluluk, ulaşım, su kullanımı ve kontrolü ile liman tesisleri için sabit yapıların ve yer tesislerinin planlanması, tasarımı, inşası ve bakımı ile ilgili kaynakları içermektedir. Kaynaklar ayrıca, yapısal mühendislik, jeoteknik, deprem mühendisliği, okyanus mühendisliği, su kaynakları ve tedariki, deniz mühendisliği, ulaştırma mühendisliği ve belediye mühendisliği alt alanlarını kapsayabilir.

Mühendislik Çevre

Mühendislik, Çevre, insanın çevre üzerindeki etkilerini ve çevresel bozulmayı en aza indirecek kontrollerin geliştirilmesini tartışan kaynakları içermektedir. Bu kategoride yer alan konular arasında su ve hava kirliliği kontrolü, tehlikeli atık yönetimi, arazi ıslahı, kirlilik önleme, biyoremidasyon, yakma, çamur sorunlarının yönetimi, depolama sahası ve atık deposu tasarımı ve inşaatı, tesisin hizmet dışı bırakılması ve çevre politikası ve uyumu bulunmaktadır.

Mühendislik İmalat

Mühendislik, İmalat, hammaddelerin son kullanım ürünleri veya işlenmiş materyallere dönüştürülmesi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategorideki konular arasında bilgisayarla bütünleşik üretim (CIM), bilgisayar destekli tasarım (CAD) ve bilgisayar destekli üretim (CAM); ürünlerin, araçların ve makinelerin tasarımı; kalite kontrol; zamanlama; üretim; ve envanter kontrolü.

Mühendislik Mekanik

Mühendislik, Mekanik, ısı ve mekanik gücün üretilmesi, iletimi ve kullanımı ile aletlerin, makinelerin ve bunların ürünlerinin üretimi ve işletilmesi ile ilgili kaynakları içermektedir. Bu kategorideki konular arasında ısı transferi ve termodinamik, yorulma ve kırılma, aşınma, triboloji, enerji dönüşümü, hidrolik, pnömatik, mikroelektronik, plastisite, gerinim analizi ve aerosol teknolojisi yer almaktadır.

Mühendislik Çok Disiplinli

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

Mekanik

Mekanik, fiziksel sistemlerin kuvvetler hareketi altındaki davranışlarını inceleyen kaynakları içerir. Bu kategoride yer alan konular arasında akışkanlar mekaniği, katı mekaniği, gaz mekaniği, matematiksel modelleme (kaos ve fraktallar, sonlu elemanlar analizi), termal mühendislik, kırılma mekaniği, ısı ve kütle akışı ve transferi, faz dengesi çalışmaları, plastisite, adhezyon, reoloji, yerçekimi etkileri, titreşim etkileri ve dalga hareketi analizi.

Ulaşım Bilimi Ve Teknolojisi

Ulaştırma Bilimi ve Teknolojisi, mal ve halk hareketlerinin her yönüyle, aynı zamanda ulaşım sistemlerinin tasarım ve bakımında kaynakları kapsamaktadır. Bu kategoride ele alınan konular arasında lojistik, taşıt tasarımı ve teknolojisi ve ulaşım bilimi ve teknolojisi yer almaktadır. Not: Taşımacılık güvenliği, politikası, ekonomisi ve planlaması üzerine yoğunlaşan kaynaklar, SSCI'da ULAŞIM kategorisinde görünmektedir.

Kimya
Malzeme Bilimi
Mühendislik
Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)