Araştırma Alanları

Bölgesel & Kentsel Planlama

Kamu Yönetimi

Kamu Yönetimi, kamu işletmelerinin yönetimi, hükümet kararlarının uygulanması, kamu ve özel sektör arasındaki ilişki, kamu maliyesi politikası ve devlet bürokrasisi çalışmaları ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

Siyaset Bilimi

Siyaset Bilimi, politik çalışmalar, askeri çalışmalar, seçim ve yasama süreçleri, politik teori, siyaset bilimi tarihi, siyasal sistemlerin karşılaştırmalı çalışmaları ve siyaset ile diğer bilim ve sosyal bilim alanlarının etkileşimi ile ilgili kaynakları kapsamaktadır.

Planlama Ve Gelişim

Planlama ve Geliştirme, hem azgelişmiş hem de sanayileşmiş alanların ekonomisi ve sosyal gelişimi ile ilgili kaynaklarla ilgilidir. Bu kategorideki kaynaklar, ekonomik tahmin, geliştirme çalışmaları, politika oluşturma stratejileri, planlama teorileri ve üçüncü dünyanın büyümesi gibi konulara odaklanmaktadır.

Hukuk

Kanun, karşılaştırmalı hukuk, kriminoloji, iş hukuku, bankacılık, şirket ve vergi hukuku, anayasa hukuku, medeni haklar, telif hakkı ve fikri mülkiyet hukuku, çevre hukuku, aile hukuku, tıp dahil olmak üzere, ulusal ve uluslararası hukukun genel ve özel alanlarındaki kaynakları kapsamaktadır. ve hukukun yanı sıra psikoloji ve hukuk.

Etnik Çalışmaları

Etnik Çalışmalar, belirli etnik grupların tarihi, siyasi, sosyal ve ekonomik etkileşimleri dahil olmak üzere etnik / ırksal, sosyal ve kültürel çeşitlilik konularına ilişkin kaynakları kapsamaktadır.

Çevre Çalışmaları

Çevre Çalışmaları, doğadaki multidisipliner kaynakları kapsar. Bunlar arasında çevre politikası, bölgesel bilim, planlama ve hukuk, doğal kaynakların yönetimi, enerji politikası ve çevre psikolojisi bulunmaktadır.

Demografi

Demografi, özellikle nüfusları, yoğunluğu, dağılımı ve hayati istatistikleri ile ilgili olarak, insan toplulukları üzerindeki kaynakları içermektedir. Bu kategoride ele alınan kaynaklar göç modelleri, sosyal biyoloji, doğurganlık ve doğum kontrolü, demografik tahmin, çevresel ve ekonomik faktörler ve yaşam süresi araştırmaları ile ilgilidir.

Çevre Bilimleri

Çevre Bilimleri, çevre çalışmalarının çevre, kirlilik ve toksikoloji, çevre sağlığı, çevresel izleme, çevresel jeoloji ve çevre yönetimi gibi birçok yönüyle ilgili kaynakları kapsamaktadır. Bu kategori aynı zamanda toprak bilimi ve koruma, su kaynakları araştırması ve mühendislik ve iklim değişikliği içerir.