Araştırma Alanları

MÜHENDİSLİK, BİYOMEDİKAL

Mühendislik, Biyomedikal, tıbbi sorunları çözmek için mühendislik teknolojisini kullanan kaynakları kapsar. Bu kategorideki kaynaklar, uygulanan biyomekanik, bioreoloji, tıbbi görüntüleme, tıbbi izleme ekipmanı, suni organlar ve implante edilmiş materyaller ve cihazlar dahil olmak üzere geniş bir uygulama yelpazesine sahiptir.

MÜHENDİSLİK, ELEKTRİK VE ELEKTRONİK

Mühendislik, Elektrik ve Elektronik, elektrik uygulamalarıyla ilgilenen kaynakları, genellikle motorlar ve jeneratörlerdeki gibi iletkenler aracılığıyla akım akışını ilgilendiren kaynakları kapsar. Bu kategori ayrıca, gazların veya vakumun yanı sıra yarı iletken ve süper iletken malzemeler yoluyla elektriğin iletimini kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki diğer ilgili konular arasında görüntü ve sinyal işleme, elektromanyetik, elektronik bileşenler ve malzemeler, mikrodalga teknolojisi ve mikroelektronik bulunmaktadır.

MÜHENDİSLİK, ÇOK DİSİPLİNLİ

Mühendislik, multidisipliner mühendislik için genel veya disiplinlerarası yaklaşımı olan kaynakları kapsar. İlgili konular mühendislik, mühendislik eğitimi, güvenilirlik çalışmaları ve ses mühendisliği bilgisayar bilimi ve matematik içerir.

ROBOTİK

Robotik, robotların tasarım, eğitim ve uygulamalarına, çeşitli manipülasyon ve lokomosyon görevlerini yerine getirebilen mekanik aygıtlara ayrılmış mühendislik dalını kapsayan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar, mekanik ve elektrik mühendisliği, sibernetik, biyonik ve yapay zeka alanlarından oluşmaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, SİBERNETİK

Bilgisayar Bilimi, Sibernetik, yapay (makine) ve biyolojik sistemler içinde ve arasında kontrol ve bilgi akışlarına odaklanan kaynakları içerir. Bu kategorideki kaynaklar yapay zeka, otomatik kontrol ve robotik alanlarından oluşmaktadır.

BİLGİSAYAR BİLİMİ, YAPAY ZEKA

Bilgisayar Bilimi, Yapay Zeka, etkili bir akıl yürütme, problem çözme, bilgi temsili kullanma ve çelişkili veya muğlak bilginin analizini gerçekleştiren makineler oluşturmak için araştırma ve tekniklere odaklanan kaynakları kapsar. Bu kategori, uzman sistemler, bulanık sistemler, doğal dil işleme, konuşma tanıma, örüntü tanıma, bilgisayar görüşü, karar destek sistemleri, bilgi tabanları ve sinir ağları gibi yapay zeka teknolojileri ile ilgili kaynakları içermektedir.

Mühendislik
Bilgisayar Bilimi
Klinik Tıp