On
üç yaşında İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda
müzik eğitimine başladı. Liseyi derece ile tamamladıktan sonra Yamaha Yaylı
Çalgılar Yarışması’nda birincilik (2010), Edirne Mimar Sinan Rotary ve Rotaract
Kulüpleri 13. Uluslararası Genç Müzisyenler Klasik Müzik Yarışması’nda ikincilik
kazandı (2010). Öğrenimine devam ederken; Akbank Oda Orkestrası ve İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası’nda yer aldı (2012-2018).
Barok Dönemde Keman Tekniğinde Görülen Gelişmelerin İncelenmesi ve Seçilen Eserlerin İcrası adlı bitirme çalışmasıyla üniversiteden mezun oldu (2012). Üniversiteden mezun olduktan hemen sonra Haliç Üniversitesi Konservatuvarı’nda yüksek lisansa başladı. Çocuklara olan ilgisi ve çocukken kendi eğitim sürecinde yaşadıklarına ilişkin pedagojik gözlemlerinin dışa vurumuyla yüksek lisans tezini çocuk şarkıları üzerine yazdı (2014). İstanbul’da yüksek lisans eğitimini tamamladıktan sonra Barselona Liceu Konservatuvarı’nda Pavel Vernikov ve Corrado Bolsi ile solo performans üzerine bir yüksek lisans daha yaptı (2016). Barselona’da okurken Avusturya’lı yaylı çalgılar dörtlüsü Hagen Quartet üyesi Lukas Hagen ile çalıştı ve kendisinin başka ülkelerdeki ustalık sınıflarına katıldı. İstanbul’a döndükten sonra keman eğitimine İldiko Moog ve Veniamin Varshavsky ile devam etti. Ayla Erduran, Antal Zalai, Ellen Jewett, Esen Kıvrak, Saim Akçıl, Svetlana Makarova gibi keman virtüözleri ve oda müziği sanatçılarıyla birebir çalışma fırsatı yakalayarak müzikal felsefesini ve keman tekniği üzerine yaptığı çalışmaları derinleştirdi. Piyanist İlter Vurucu, Isaac Friedhoff ve Zümrüt Alieva ile turneler düzenleyerek, Ankara Mozarthaus, Antalya Türkan Şoray Sahnesi, İzmir Adnan Saygun Sanat Merkezi, İstanbul Grand Pera Emek Sahnesi, İstanbul Yeldeğirmeni Sanat Merkezi gibi salonlarda resitaller verdi. (2018-2024). İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda çağdaş dönemde klasik müzik keman teknikleri üzerine yoğunlaştığı akademik çalışmalarını Kaija Saariaho üzerine yazdığı doktora tezi ile tamamladı (2024). Çocuklar için kaleme aldığı Sihirli Sesin Peşinde ve keman öğrencileri için Anadolu’dan Ezgiler isimli kitabı bulunmakta olup, genç zihinlere müziğin büyüleyici dünyasını tanıtmayı amaçlamaktadır.
György Kurtág, Krzysztof Penderecki ve Ulvi Cemal Erkin gibi önemli bestecilerin keman eserlerinin kayıtlarını dijital platformlarda sanatseverlerle buluşturan sanatçı, halen sürdürdüğü solo konserlerinin yanı sıra 2017 yılından beri üyesi olduğu Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın da aktif müzikal yaşamını sürdürmektedir.
- E-posta
- ezgi.yurumez@yildiz.edu.tr
- Web Sayfası
- https://avesis.yildiz.edu.tr/17670
- Ofis
- Sanat ve Tasarım Fakültesi