Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Cilt Hastalık Hastalıkları Tedavisinde Kullanılacak Doku İskelelerinin 3B Biyobasım Yolu ile Sentezlenmesi ve Geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
YILMAZER H. (Yürütücü), SADIKOĞLU H., METE GÜNAYDIN H., TOKAT P., YILMAZER Y., SÜMER T., et al.
-
2023 - 2024 Makine Öğrenmesi Algoritmalariyla Linyit Kömürü Ve Biyokütle Karişimlarinin Gazlaştirilmasi Sonucu Sentez Gazinin Ve Ekserji Verilerinin Tahmini
-
2023 - 2024 Yanık Tedavisi için Sığla Ağacından Şikimik Asit Extraktı ve ZnO Nanopartikül ile Fonksiyonlandırılmış Doku İskelelerinin 3B Yazıcı Teknolojileri ile Geliştirilmesi
Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Araştırma Projesi
Yılmazer H. (Yürütücü), Sadıkoğlu H., Berber H., Yılmazer Y.
-
2022 - 2023 Nanopartikül İlaç ve Hayvan Kökenli Hücre Dışı Matris ile Fonksiyonlandırılmış Sinir Doku Konnektörlerinin Üç Boyutlu Basım ile Üretimi
-
2018 - 2021 Megakaryositlerden Trombosit Oluşumunun Mikroakışkan Kanallarda İncelenmesi
-
2019 - 2020 Serapias Vomeracae'In Dondurarak Kurutulmasıyla Salep Üretimi: Ana Bileşen Olan Glukomannan İçeriği Ve Fonksiyonunun (Nem Tutma) Artırılması Ve Sürecin Matematiksel Modellenmesi
-
2013 - 2015 Üzüm Çekirdeği Ekstraktının Polifenol Kompozisyonunun Belirlenmesi
-
2011 - 2014 Hücrenin Metabolik Davranışlarının Ardında Yatan Biyolojik Amacın 'Aşağıdan-Yukarı' Ve 'Yukarıdan-Aşağı' Sistem Biyolojisi Yaklaşımlarıyla Bütünleşik İncelenmesi: İnsan Ve Mikroorganizma Metabolizmalarına Uygulamaları
-
2005 - 2008 Zeytin karasuyundan Anti-oksidanların (polifenoller) Ayriştırılması
-
2005 - 2008 Kücük Hidroelektrik Santrelleri İçin Türbin Geliştirilmesi
-
2005 - 2008 Yerli Rüzgar Santral Tasarımı ve İmalatı
-
2002 - 2005 Peynir Altı Suyundan Elde Edilen Proteinler ile İmal Edilmiş Antimikrobiyal Madde Salan Yenilebilir Film ve Kaplamalar
-
2001 - 2002 Petrol Yakıtlı Bir Aracın Hibrid Arac Dönüşümü
-
2000 - 2001 Dondurarak Kurutma İşlemi İçin Çok Boyutlu Teorik Modellerin Geliştirilmesi ve Enerji Sarfiyatını Minimuma İndirmek İçin Optimal İşletme Şartlarının Belirlenmesi
-
2000 - 1999 Dondurarak Kurutma İşleminin Birinci ve İkinci Kurutma evrelerinde, Ürün Büzüşmesinin Kurutma Zamanına, Isı Tüketimine ve Yoğuşturucu Yüküne Etkisi
-
1991 - 1993 Improvement of Processing Conditions and Establishment of Efficient Quality Control Systems for Major Turkish Export Food Commodities