Metrikler
Eğitim Bilgileri
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorDoktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2021 - 2024
2021 - 2024Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2017 - 2021
2017 - 2021Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Teknolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Characterization and immune-modulatory roles of branched glucan and acetylated gluco-oligosaccharides produced by glucansucrase 40 from Leuconostoc mesenteroides YTU 40
Dere S., İspirli H., Korkmaz Ediş K., Tunçil Y. E., Sağdıç O., Narbad A., et al.
SCIENTIFIC REPORTS , cilt.15, ss.11412, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Liquorilactobacillus hordei SK6 and Liquorilactobacillus mali SK26 from Traditional Water Kefir Produce Dextrans with Technological Roles
Edis K., İspirli H., Yilmaz M. T., Dertli E.
Applied Biochemistry and Biotechnology
, cilt.197, sa.3, ss.1610-1629, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025In vitro assessment of heavy metal resistance and probiotic characteristics of the exopolysaccharide-producing Lactiplantibacillus planatrum O7S1 isolated from fermented olives
Zeghad I., Aliouche N., Ouled-Haddar H., Roula H., Bouremmad F., Sifour M., et al.
Biologia
, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Physicochemical and structural characterisation of a branched dextran type exopolysaccharide (EPS) from Weissella confusa S6 isolated from fermented sausage (Sucuk)
Özpınar F. B., Dertli E., Kayacan Çakmakoğlu S., İspirli H., Dere S., Korkmaz Ediş K., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.264, sa.1, ss.130507, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Production and characterization of probiotic jelly candy containing Bacillus species
Kahraman B., Korkmaz K., Daştan D., Toker Ö. S., Dertli E., Arıcı M.
Journal of Food Measurement and Characterization
, cilt.17, sa.6, ss.5864-5873, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Utilisation of an active branching sucrase from Lactobacillus kunkeei AP-37 to produce techno-functional poly-oligosaccharides
İspirli H., KORKMAZ K., Arioglu-Tuncil S., BOZKURT F., SAĞDIÇ O., Tunçil Y. E., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.236, 2023 (SCI-Expanded)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Characterization of a Glucansucrase from Leuconostoc mesenteroides AP-40 and Production of Different Oligosaccharides with Acceptor Reactions
DERE S., İSPİRLİ H., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., DERTLİ E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, 16 Mayıs 2024, ss.168, (Özet Bildiri)
2024
2024Investigation of Technological and Functional Changes of Starch and Its Derivatives Modified by 4,6 Glucantransferase
Bayaman R., İspirli H., Dere S., Bozkurt F., Korkmaz Ediş K., Kaya Y., et al.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.171
2024
2024Role of Bioengineered Glucans for Physicochemical Characteristics of Cakes
Karaarslan N., Korkmaz Ediş K., Dere S., İspirli H., Dertli E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.187
2024
2024Investigating the Cytotoxic Effects of Dextran Produced by Liquorilactobacillus Hordei Originating from Water Kefir
Korkmaz Ediş K., Dere S., Mutlu B., Sağdıç O., Çakır R., Dertli E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.175
2023
2023Microbial Diversity and Health Benefits of Water Kefir Grains
Korkmaz Ediş K., Dertli E.
Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.74-75
2023
2023Su Kefirinin Sindirim Sistemine Etkileri: Prebiyotik ve Probiyotik Etkileşimleri
Korkmaz K., Dertli E.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.62
2022
2022WATER KEFIR AS A NOVEL SOURCE FOR EXOPOLYSACCHARIDE PRODUCER LAB STRAINS AND THEIR POTENTIALS AS STARTER CULTURES
Korkmaz K., Dertli E.
IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022, ss.441
2022
2022Effect of Probiotic Addition on The Textural Properties of Soft Jelly Candies
Arıcı M., Kahraman B., Aktay D., Keskin F., Korkmaz K., Toker Ö. S.
Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.3
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖzgün glukansükrazlar ile üretilecek farklı yapıdaki mikrobiyal glukanların prebiyotik ve antimikrobiyal etkili olmak üzere fonksiyonel biyobozunur ve yenilebilir ambalaj materyallerinin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BOZKURT F., AYYASH M., İSPİRLİ H., NARBAD A., TUNÇİL Y. E., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024Harnessing glucansucrasebased glucooligosaccharides to improve gut health and model food application
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DERTLİ E. (Yürütücü), KARASU S., ARICI M., İSPİRLİ H., SAĞDIÇ O., NARBAD A., et al.
Burslar
2025 - Devam Ediyor
2025 - Devam Ediyor2211 - Yurt İçi Doktora Burs Programı
TÜBİTAK
2022 - 2024
2022 - 20242210-A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı
TÜBİTAK
2021 - 2021
2021 - 2021