Arş. Gör. Kader KORKMAZ EDİŞ


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

13

Yayın (WoS)

1

Yayın (Scopus)

4

Atıf (Scopus)

13

H-İndeks (Scopus)

2

Atıf (Scholar)

16

H-İndeks (Scholar)

2

Proje

3

Açık Erişim

2

Eğitim Bilgileri

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2021 - 2024

2021 - 2024

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2017 - 2021

2017 - 2021

Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

2. Investigation of Technological and Functional Changes of Starch and Its Derivatives Modified by 4,6 Glucantransferase

Bayaman R., İspirli H., Dere S., Bozkurt F., Korkmaz Ediş K., Kaya Y., et al.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.171, (Özet Bildiri)

2024

2024

3. Role of Bioengineered Glucans for Physicochemical Characteristics of Cakes

Karaarslan N., Korkmaz Ediş K., Dere S., İspirli H., Dertli E.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.187, (Özet Bildiri)

2024

2024

4. Investigating the Cytotoxic Effects of Dextran Produced by Liquorilactobacillus Hordei Originating from Water Kefir

Korkmaz Ediş K., Dere S., Mutlu B., Sağdıç O., Çakır R., Dertli E.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.175, (Özet Bildiri)

2023

2023

5. Microbial Diversity and Health Benefits of Water Kefir Grains

Korkmaz Ediş K., Dertli E.

Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.74-75, (Özet Bildiri)

2023

2023

6. Su Kefirinin Sindirim Sistemine Etkileri: Prebiyotik ve Probiyotik Etkileşimleri

Korkmaz K., Dertli E.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.62, (Özet Bildiri)

2022

2022

7. WATER KEFIR AS A NOVEL SOURCE FOR EXOPOLYSACCHARIDE PRODUCER LAB STRAINS AND THEIR POTENTIALS AS STARTER CULTURES

Korkmaz K., Dertli E.

IV. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 29 - 31 Ağustos 2022, ss.441, (Özet Bildiri)

2022

2022

8. Effect of Probiotic Addition on The Textural Properties of Soft Jelly Candies

Arıcı M., Kahraman B., Aktay D., Keskin F., Korkmaz K., Toker Ö. S.

Gıda Kimyası Kongresi, Antalya, Türkiye, 3 - 06 Mart 2022, ss.3, (Özet Bildiri)


Burslar

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

2211 - Yurt İçi Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

2022 - 2024

2022 - 2024

2210-A Genel Yurt İçi Yüksek Lisans Burs Programı

TÜBİTAK

2021 - 2021

2021 - 2021

2247-C Stajyer Araştırmacı Burs Programı (STAR)

TÜBİTAK