Arş. Gör. Sevda DERE


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG), GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Biyoteknolojisi, Mikrobiyal Genetik

Metrikler

Yayın

7

Proje

3

Açık Erişim

1

Eğitim Bilgileri

2017 - 2022

2017 - 2022

Lisans

Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Biyoteknolojisi

Mikrobiyal Genetik

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2023

2023

Characterization and potential applications of specific glucansucrases isolated from Weissella spp.

Dere S., Sağdıç O., Dertli E.

Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.75-76

2023

2023

Laktik Asit Bakterilerinin Bağışıklık Sistemini Geliştirmedeki Rolü

Dere S., Dertli E., Sağdıç O.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, cilt.1, ss.36

2022

2022

Çemen Otu Tohumu Müsilajının Fonksiyonel Özellikleri ve Potansiyel Uygulamaları

DERE S., BONACINA C. E.

Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Ekim 2022, cilt.1, ss.217