Metrikler
Eğitim Bilgileri
2017 - 2022
2017 - 2022Lisans
Ankara Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye
Araştırma Alanları
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Gıda Biyoteknolojisi
Mikrobiyal Genetik
Akademik Unvanlar / Görevler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Production of bioactive peptides during yogurt fermentation, their extraction and functional characterization
KAYACAN ÇAKMAKOĞLU S., DERE S., Beki̇roğlu H., BOZKURT F., KARASU S., Dertli̇ E., et al.
Food Bioscience , cilt.61, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Physicochemical and structural characterisation of a branched dextran type exopolysaccharide (EPS) from Weissella confusa S6 isolated from fermented sausage (Sucuk)
Özpınar F. B., Dertli E., Kayacan Çakmakoğlu S., İspirli H., Dere S., Korkmaz Ediş K., et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES , cilt.264, sa.1, ss.130507, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Evaluation of Fruit Juices as Probiotic Delivery Systems: Challenges, Current Strategies and Health Benefits
Yalmancı D., Meral H. D., Dere S., Cakmakoglu S. K., Sagdıc O., Dertli E.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.12, sa.4, ss.699-713, 2024 (Hakemli Dergi)
Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar
2023
2023Characterization and potential applications of specific glucansucrases isolated from Weissella spp.
Dere S., Sağdıç O., Dertli E.
Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.75-76
2023
2023Laktik Asit Bakterilerinin Bağışıklık Sistemini Geliştirmedeki Rolü
Dere S., Dertli E., Sağdıç O.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, cilt.1, ss.36
2023
2023Yüzey Yanıt Metodolojisi (RSM) Kullanılarak Ekstraksiyon Koşulları Optimize Edilen Liken Örneklerinin Antibakteriyel Özelliklerinin İncelenmesi
Özkan K., Bekiroğlu H., Çebi N., Dere S., Sağdıç O., Özdemir H., et al.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.70
2022
2022Çemen Otu Tohumu Müsilajının Fonksiyonel Özellikleri ve Potansiyel Uygulamaları
DERE S., BONACINA C. E.
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Ekim 2022, cilt.1, ss.217
Desteklenen Projeler
2024 - Devam Ediyor
2024 - Devam EdiyorÖzgün glukansükrazlar ile üretilecek farklı yapıdaki mikrobiyal glukanların prebiyotik ve antimikrobiyal etkili olmak üzere fonksiyonel biyobozunur ve yenilebilir ambalaj materyallerinin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BOZKURT F., AYYASH M., İSPİRLİ H., NARBAD A., TUNÇİL Y. E., et al.
2023 - 2024
2023 - 2024Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
2022 - 2024
2022 - 2024