-
2025 - Devam Ediyor Gıda Endüstrisi Atıklarından Bitkisel Protein ve Peptidlerin Üretimi İzole Proteinlerin Çeşitli Gıdaların Üretiminde Protein Kaynağı Olarak Kullanılması
-
2024 - Devam Ediyor Özgün glukansükrazlar ile üretilecek farklı yapıdaki mikrobiyal glukanların prebiyotik ve antimikrobiyal etkili olmak üzere fonksiyonel biyobozunur ve yenilebilir ambalaj materyallerinin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BOZKURT F., AYYASH M., İSPİRLİ H., NARBAD A., TUNÇİL Y. E., et al.
-
2025 - 2027 İŞLETME ATIĞI PEYNİRALTI SUYUNDAN TOZ PROTEİN KONSANTRATI ÜRETİMİ VE MODEL SÜT ÜRÜNLERİNDE KULLANIMI
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Sağdıç O. (Yürütücü), Bozkurt F., Dere S., Kayacan Çakmakoğlu S., Cankurt H., Karasu S., et al.
-
2023 - 2024 Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
-
2022 - 2024 Harnessing glucansucrasebased glucooligosaccharides to improve gut health and model food application