Doç.Dr.

Ayşe KARADAĞ


Kimya-Metalurji Fakültesi

Gıda Mühendisliği Böl.

Eğitim Bilgileri

2008 - 2013

2008 - 2013

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2001 - 2005

2001 - 2005

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Doktora

Design of Nanosized Food Delivery Systems for Antioxidants by Using Nanoemulsion, Nanosuspension and Layer by Layer Depositioning of Liposomes

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Yüksek Lisans

Gama Işınlarının Kıyma ve Köfte Örneklerinin Kalitesi Üzerine Etkileri

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç.Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2018 - 2020

2018 - 2020

Dr.Öğr.Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2014 - 2015

2014 - 2015

Araştırmacı

Danmarks Tekniske Universitet (Technical University of Denmark), Food Inst., Food Inst.

2011 - 2012

2011 - 2012

Öğrenci

Universitaet Hohenheim, Food Science And Biotechnology Inst., Food Structure And Functionality

2010 - 2011

2010 - 2011

Öğrenci

Rutgers, The State University of New Jersey, Dept. Of Food Science, Nanotechnology Lab.

Yönetimsel Görevler

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Optimisation of green tea polysaccharides by ultrasound-assisted extraction and their in vitro antidiabetic activities

KARADAĞ A. , Pelvan E., Dogan K. , Celik N., Ozturk D., Akalın K., et al.

QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS, cilt.11, ss.479-490, 2019 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2017

2017

Cardio-protective effects of phytosterol-enriched functional black tea in mild hypercholesterolemia subjects

ÖREM A., ALASALVAR C., Kural B. V. , Yaman S., ÖREM C., Karadag A. , et al.

JOURNAL OF FUNCTIONAL FOODS, cilt.31, ss.311-319, 2017 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2016

2016

Effect of Microwave Technology on Some Quality Parameters and Sensory Attributes of Black Tea

Karadag A. , Avci N., Kasapoğlu K. N. , Özçelik B.

CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES, cilt.34, ss.397-405, 2016 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2014

2014

Quercetin Nanosuspensions Produced by High-Pressure Homogenization

Karadag A. , Özçelik B., HUANG Q.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, cilt.62, ss.1852-1859, 2014 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2013

2013

Optimization of Preparation Conditions for Quercetin Nanoemulsions Using Response Surface Methodology

Karadag A. , YANG X., Özçelik B., HUANG Q.

JOURNAL OF AGRICULTURAL AND FOOD CHEMISTRY, cilt.61, ss.2130-2139, 2013 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier identifier

2009

2009

Influence of Extraction Time and Different Sage Varieties on Sensory Characteristics of a Novel Functional Beverage by RSM

Özçelik B., Karadag A. , Cinbas T., Yolci P.

FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL, cilt.15, ss.111-118, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2009

2009

Review of Methods to Determine Antioxidant Capacities

Karadag A. , Özçelik B., SANER S.

FOOD ANALYTICAL METHODS, cilt.2, ss.41-60, 2009 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

2008

2008

The effects of gamma irradiation on the quality of ready-to-cook meatballs

Karadag A. , Gunes G.

TURKISH JOURNAL OF VETERINARY & ANIMAL SCIENCES, cilt.32, ss.269-274, 2008 (SCI İndekslerine Giren Dergi) identifier identifier

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

Farklı Partikül Boyutlarındaki Enginar Lifi İlavesinin Köfte Kalitesi Üzerine Etkisi

Atasoy H., Özkan K., Karadağ A. , Sağdıç O.

Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, cilt.16, ss.275-282, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2019

2019

Türkiye’deki Bazı Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Antioksidan Potansiyelleri ve Fenolik Kompozisyonları

Karadağ A.

Avrupa Bilim ve Teknoloji Dergisi, cilt.16, ss.631-637, 2019 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2008

2008

Gıda muhafazasında yeni yöntemlerin kullanılması

KARADAĞ A. , Yolci Ömeroglu P., Saner S.

Gıda Güvenliği Dergisi, cilt.1, ss.50-54, 2008 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

2005

2005

Gama ışınlarının gıdaların besin değeri üzerindeki etkileri

KARADAĞ A. , Güneş G.

Dünya Gıda, cilt.9, ss.55-60, 2005 (Diğer Kurumların Hakemli Dergileri)

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2019

2019

The Characterization and Rheological Properties of Pectin Extracted from Turkish Quince

KARADAĞ A.

3rd International Conference on Advanced on Engineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019

2019

2019

The effects of surfactants on the oxidation of sunflower oil in emulsions

KARADAĞ A.

International Congress on Natural Health Sciences and Technology, 15 - 17 Mayıs 2019

2014

2014

Production of quercetin sub-micrometer suspensions by the combination of high-pressure homogenization and spray drying

KARADAĞ A. , OZCELIK B., HUANG Q., YANG X.

7th Annual Conference & Exhibition on Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014, ss.122

2014

2014

Spray drying of liposome structures and encapsulation of black mulberry extract

KARADAĞ A. , WEISS J., GIBIS M.

115th AOCS (American Oil Chemists' Society), San Antonio, Texas, Amerika Birleşik Devletleri, 04 Mayıs 2014, ss.2-3

2013

2013

Spray drying of coated liposomes

KARADAĞ A.

EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 07 Mayıs 2013, ss.252

2011

2011

Effects of microwave process on Turkish black tea quality

KARADAĞ A. , Avcı N., Özçelik B.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.390-395

Kitap & Kitap Bölümleri

2019

2019

Chapter 32. Melon Juice

KARADAĞ A. , BAYRAM B.

Handbook of Functional Beverages and Human Health, Fereidoon Shahidi, Cesarettin Alasalvar, Editör, CRC PressTaylor Francis Group, Florida, ss.385-398, 2019

2010

2010

Bölüm 12: Yağlarda Biyoteknolojik Uygulamalar ve Yapılandırılmış Yağlar.

KARADAĞ A. , Özçelik B.

Gıda Biyoteknolojisi, Aran, Necla, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.343-370, 2010

Bilimsel Hakemlikler

Ekim 2017

Ekim 2017

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Eylül 2017

Eylül 2017

Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Horizon 2020 Eşik Üstü Başarı Ödülü (Koordinatörlük)

TÜBİTAK

Mayıs 2015

Mayıs 2015

2.Sabri Ülker Bilim Ödülü

Sabri Ülker Vakfı

Haziran 2012

Haziran 2012

George F. Stewart,Graduate Student Research Paper Competition

Institute of Food Technologists (IFT)



Burslar

2012 - 2013

2012 - 2013

Fellowship

Avrupa Birliği Komisyonu

2011 - 2012

2011 - 2012

Fellowship

Üniversite

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 551

h-indeksi (WOS): 9