Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Isı Pompalı Mikrodalga Destekli Gıda Kurutma Sisteminin Deneysel ve Sayısal İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ATAYILMAZ Ş. Ö. (Yürütücü), DEMİR H., KARADAĞ A., ARPACİ E., GEMİCİ Z., SEVİNDİR M. K., et al.
-
2022 - 2024 Fermente Kahve İçeceği Üretilmesi ve Biyoaktif Bileşenlerin Değişiminin İncelenmesi
-
2021 - 2024 Farklı Sürfaktanların Zeytin Karasuyundan Elde Edilen Fenolik Maddelerce Zenginleştirilmesi ve Gıda Ürünlerinde Kullanılması
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Karadağ A. (Yürütücü), Yildirim R. M., Karasu S.
-
2022 - 2023 Reyhan yaprağı antosiyaninlerinin enkapsülaysonu
-
2022 - 2023 Glutenin Hidrolizatının Hibrit Sistemlerle Enkapsülasyonu
-
2020 - 2023 Gıda Biyoaktif Bileşenlerinin Enkapsülasyonunda Yenilikçi Mukozaya Tutunabilen Özellikte Lipozomal Hidrojel ve Nanolipozomal Film Hibrit Sistemlerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Karadağ A. (Yürütücü), Karasu S., Çebi N., Sağdıç O., Çapanoğlu Güven E., Güleç Ş., et al.
-
2021 - 2022 Safranın Biyopolimerlerle Kaplanmış Nanolipozomal Sistemlerle Enkapsülasyonu
-
2020 - 2022 Ellajik Asitle Yüklenmiş Kitosan Kaplı Aljinat Mikrohidrojellerinin Elektrospreyleme Tekniği ile Üretimi Karakterizasyonu ve in vitro Sindirim Modelinde Değerlendirilmesi
-
2015 - 2019 Düşük Kaliteli Çaylardan Tip II Diyabet Riskini Azaltma Özelliğine Sahip Fonksiyonel Gıda Katkı Maddelerinin Üretimi
-
2012 - 2015 Improving research capacity of TUBITAK MRC Food Institute on functional foods, nutraceuticals, and natural health product
-
2009 - 2013 DEVELOPMENT OF NEW STRATEGIES TO ENCAPSULATE AND STABILIZE CITRUS FLAVORS (CITRAL)
-
2008 - 2010 New Sources of Natural, Gastric Stable, Food Additives, Colourants and Novel Functional Foods
-
2006 - 2008 From Farm to Fork Food Safety Specialist Training Program / EU Leonardo B type project
-
2004 - 2006 Yeşil çay filizlerinin depolanması ve bu filizlerden siyah çay elde edilmesinde mikrodalga enerjisi kullanılmasının pilot proje boyutunda incelenmesi
Patent
-
2019 WATER DISPERSIBLE STEROL/STANOL ENRICHED POLYPHENOL RICH HERBAL TEAS INAQUEOUS OR POWDERED FORMS TO REDUCE TOTAL AND LDL CHOLESTEROL LEVELS
-
2018 Toplam ve LDL Kolesterol Seviyelerini Azaltmak için Polifenol İçeren Bitkisel Çaylarla Zenginleştirilmiş Sulu veya Toz Formda Suda Çözülebilir Sterol/Stanol