Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
2014 - 2019
2014 - 2019Lisans
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Mikrobiyolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2021 - Devam Ediyor
2021 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Effect of extraction temperature of taro mucilage on physicochemical and rheological properties
Arıcı M., Şenol B. M., Öztürk E., Özmen D., Toker Ö. S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, ss.1-9, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Evaluation of the variations in the physicochemical and microbiological properties of tarhana enriched with a black carrot during the production process
Kıymaz B. M., Birkan M., Bayraktar Z., Tozluoğlu M. N., Kırtekin B., Korur M., et al.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES
, cilt.43, sa.3, ss.816-826, 2025 (ESCI)
2024
2024A Comparative Study of Bacillus Spp. Isolated From Various Sources and Commercial Food Supplements and Evaluation of Some Probiotic Properties
Kahraman B., Şenol B. M., Dertli E., Arici M.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.21, sa.1, ss.265-276, 2024 (ESCI)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2025
2025Determination of Probiotic Properties of Yeasts Isolated from Bee Products
Tuncer Avcı B., Kıymaz B. M., Metin Yıldırım R., Kekeçoğlu M., Arıcı M.
4 th INTERNATIONAL FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2025, ss.114, (Özet Bildiri)
2024
2024Production of fermented beverage from black carrot juice using Gluconobacter oxydans
Uguz S., Şenol B. M., Arıcı M.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.227, (Özet Bildiri)
2023
2023Bazı Geleneksel Fermente Afrika Gıdalarının Bacillus Çeşitliliği ve Bunların Probiyotik Özellikleri
Şenol B. M., Olasupo N. A., Arici M.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.46
2022
2022Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinde Gıda Kaynaklı Patojenlerin İzleme ve Kontrolüne Yönelik Geleneksel ve Yeni Yaklaşımlar
Şenol B. M., Öztürk E., Arici M.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.11-12
2021
2021In vitro Assessment of Antimicrobial Activity of Probiotic Bacillus Spp. Against Salmonella Typhimurium
Şenol B. M., Arıcı M.
The 12th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, ss.68-69
2021
2021INVESTIGATION OF PROBIOTIC POTENTIAL OF BACILLUS SPP. ISOLATED FROM THE SOIL AND DIGESTIVE TRACT OF FISH
Kahraman B., Arıcı M., Şenol B. M., Dertli E.
III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.366
Burslar
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam Ediyor2211/E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı
TÜBİTAK
2020 - 2022
2020 - 2022