Arş. Gör. Burcu Mine KIYMAZ


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi

Metrikler

Yayın

9

Atıf (WoS)

1

Atıf (Scholar)

2

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (Diğer Toplam)

1

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2019 - 2022

2019 - 2022

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye

2014 - 2019

2014 - 2019

Lisans

Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği , Türkiye

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Akademik Unvanlar / Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2025

2025

Determination of Probiotic Properties of Yeasts Isolated from Bee Products

Tuncer Avcı B., Kıymaz B. M., Metin Yıldırım R., Kekeçoğlu M., Arıcı M.

4 th INTERNATIONAL FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2025, ss.114, (Özet Bildiri) Creative Commons License

2024

2024

Production of fermented beverage from black carrot juice using Gluconobacter oxydans

Uguz S., Şenol B. M., Arıcı M.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.227, (Özet Bildiri) Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

Bazı Geleneksel Fermente Afrika Gıdalarının Bacillus Çeşitliliği ve Bunların Probiyotik Özellikleri

Şenol B. M., Olasupo N. A., Arici M.

Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.46 Creative Commons License

2021

2021

In vitro Assessment of Antimicrobial Activity of Probiotic Bacillus Spp. Against Salmonella Typhimurium

Şenol B. M., Arıcı M.

The 12th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, ss.68-69

2021

2021

INVESTIGATION OF PROBIOTIC POTENTIAL OF BACILLUS SPP. ISOLATED FROM THE SOIL AND DIGESTIVE TRACT OF FISH

Kahraman B., Arıcı M., Şenol B. M., Dertli E.

III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.366 Sürdürülebilir Kalkınma


Burslar

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

2211/E Yurt İçi Doğrudan Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

2020 - 2022

2020 - 2022

2210/A Yurt İçi Genel Yüksek Lisans Burs Programı

TÜBİTAK