Desteklenen Projeler
-
2024 - Devam Ediyor Özgün glukansükrazlar ile üretilecek farklı yapıdaki mikrobiyal glukanların prebiyotik ve antimikrobiyal etkili olmak üzere fonksiyonel biyobozunur ve yenilebilir ambalaj materyallerinin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BOZKURT F., AYYASH M., İSPİRLİ H., NARBAD A., TUNÇİL Y. E., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Endüstriyel Gıda Atıklarından Elde Edilen Proteinlerin Yüksek Gerilim Uygulamasıyla Modifiye Edilerek Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARASU S., ÖZMEN D., ARIKAN O., BEKİROĞLU H., KARAMAN S., et al.
-
2023 - 2026 Mantar Atıkları ve Yan Ürünlerinden Protein Eldesi ve Et Analoglarının Üretimi
-
2023 - 2024 Soğuk Plazma Uygulamasının Karbon Nokta İçerikli Floresans Nişasta Filmlerinin Mekanik ve Bariyer Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi
-
2021 - 2023 Balık Atıklarından Jelatin, Protein Tozu Ve Biyoaktif Peptid Üretimi
-
2018 - 2019 Gıda Sanayi Atıklarının Değerlendirilerek Yüksek Değerli Gıda Takviyesi Üretimi
-
2015 - 2018 Gıdalarda kullanılabilir koloidal ovalbumin kaynaklı nanotaşıyıcıların üretimi ve stabilitelerinin belirlenmesi
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2015 - 2017 Nanopartikül İçerisine Kapsüle Edilen Doksorubisin ve Epoksomisin Kombinasyonunun Meme Kanseri Hücrelerine Olan Sitotoksik Etkileri