-
2024 - Devam Ediyor Özgün glukansükrazlar ile üretilecek farklı yapıdaki mikrobiyal glukanların prebiyotik ve antimikrobiyal etkili olmak üzere fonksiyonel biyobozunur ve yenilebilir ambalaj materyallerinin üretiminde kullanım olanaklarının araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), BOZKURT F., AYYASH M., İSPİRLİ H., NARBAD A., TUNÇİL Y. E., et al.
-
2023 - Devam Ediyor Endüstriyel Gıda Atıklarından Elde Edilen Proteinlerin Yüksek Gerilim Uygulamasıyla Modifiye Edilerek Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARASU S., ÖZMEN D., ARIKAN O., BEKİROĞLU H., KARAMAN S., et al.
-
2023 - 2026 Mantar Atıkları ve Yan Ürünlerinden Protein Eldesi ve Et Analoglarının Üretimi
-
2023 - 2024 Soğuk Plazma Uygulamasının Karbon Nokta İçerikli Floresans Nişasta Filmlerinin Mekanik ve Bariyer Özelliklerine Etkisinin İncelenmesi
-
2021 - 2023 Balık Atıklarından Jelatin, Protein Tozu Ve Biyoaktif Peptid Üretimi
-
2018 - 2019 Gıda Sanayi Atıklarının Değerlendirilerek Yüksek Değerli Gıda Takviyesi Üretimi
-
2015 - 2018 Gıdalarda kullanılabilir koloidal ovalbumin kaynaklı nanotaşıyıcıların üretimi ve stabilitelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ M. T., TÖRNÜK F. (Yürütücü), AKMAN P. K., BOZKURT F.
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2015 - 2017 Nanopartikül İçerisine Kapsüle Edilen Doksorubisin ve Epoksomisin Kombinasyonunun Meme Kanseri Hücrelerine Olan Sitotoksik Etkileri