Mesleki Deneyim

Akademik Unvanlar

  • 2014 - Devam Ediyor Prof.Dr.

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 2008 - 2014Doç.Dr.

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 2004 - 2008Yrd.Doç.Dr.

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 1999 - 2004Araştırma Görevlisi Dr.

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 1996 - 1999Araştırma Görevlisi

    Technische Universitaet Wien, Fakultaet Für Technische Chemie, Biochemische Technologie Und Mikrobiologie

  • 1992 - 1996Araştırma Görevlisi

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

Yönetimsel Görevler

  • 2017 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 2011 - 2014Bölüm Başkan Yardımcısı

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Kimya Bölümü

  • 2009 - 2012Fakülte Kurulu Üyeliği

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

  • 2009 - 2011Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

    Yıldız Teknik Üniversitesi, Eğitim Fakültesi

Verdiği Dersler

  • LisansBiyokimya 2

  • LisansEndüstriyel Biyoteknoloji

  • DoktoraHücre Sinyal İletim Mekanizmaları

  • LisansBiyokimya 1

  • Yüksek LisansLipid Metabolizması

  • LisansBiyokimya Laboratuvarı 2

  • LisansBiyoteknolojik Yöntemler

  • Yüksek LisansKarbohidrat Metabolizması

  • LisansBiyokimya Laboratuvarı 1

  • Yüksek LisansSerbest Radikal Biyokimyası

Yönetilen Tezler

  • Şalgam Turbunun Deoksiribonükleik Asit Bağlama ve Antioksidan Özelliklerinin İncelenmesi, Peksel A. (Danışman) , A.KOCABAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019
  • Farklı Ekstraksiyon Yöntemlerinin Enginarın Antioksidan Aktivitesine Etkileri, Peksel A. (Danışman) , D.AKDOĞAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2019
  • Çemen otunun antioksidan özelliklerinin incelenmesi, Peksel A. (Danışman) , M.BAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018
  • Aspergillus niger'de fenol hidroksilaz indüksiyonu ve karakterizasyonu, Peksel A. (Danışman) , M.BİLGİ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017
  • Geleneksel probiyotik fermente gıdaların antioksidan ve DNA bağlanma etkilerinin incelenmesi, Peksel A. (Danışman) , Altaş N. (Eş Danışman) , E.ÖZDEMİR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2015
  • Zeytinyağı sanayi atığı olan zeytin karasuyu özütünün bazı özelliklerinin incelenmesi ve ekonomik kullanılabilirliğinin araştırılması, Peksel A. (Danışman) , A.Babadostu(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2014
  • Bazı bitkilerde pullulanaz aktivitesinin araştırılması, pullulanazın saflaştırılması ve immobilizasyonu, Peksel A. (Danışman) , N.Altaş(Öğrenci), Doktora, 2013
  • Kefir ve Bozanın in vitro antioksidan aktivitelerinin araştırılması, Peksel A. (Danışman) , A.ÖZPINAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012
  • B-Galaktozidazın Çeşitli Taşıyıcılarda İmmobilizasyonu ve Bazı Özelliklerinin İncelenmesi, Peksel A. (Danışman) , F.Aytaç(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012
  • Hypocrea jecorina QM9414’den pullulanazın saflaştırılması, Peksel A. (Danışman) , N.Orhan(Öğrenci), Doktora, 2012
  • Pullulanazın farklı taşıyıcılarda immobilizasyonu ve bazı özelliklerinin incelenmesi, Peksel A. (Danışman) , C.Ulutürk(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012
  • Aspergillus niger’de pullulanaz indüksiyonu ve çeşitli taşıyıcılara immobilizasyonu, Peksel A. (Danışman) , A.Akan(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011
  • Asphodelus aestivus (çiriş otu) bitkisinin çeşitli ekstraktlarının in vitro antioksidan aktivitelerinin araştırılması, Peksel A. (Danışman) , S.İmamoğlu(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010
  • Hypocrea jecorina QM9414 kültürlerinde beta-galaktozidazın karakterizasyonu ve kısmi saflaştırılması, Peksel A. (Danışman) , N.Altaş(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2007