Dr. Öğr. Üyesi Canan Yağmur KARAKAŞ


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Mühendislik, Gıda Bilimi Ve Teknolojisi, Mühendislik Biyomedikal


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Biyomateryal, Biyosensör, Mikrobiyolojik kimya, Mühendislik ve Teknoloji

E-posta: yagmur.karakas@yildiz.edu.tr
Diğer E-posta: cnnygmr3@gmail.com
Web: https://avesis.yildiz.edu.tr/
Ofis: E-216
Posta Adresi: Yıldız Teknik Üniversitesi, Davutpaşa Kampüsü, Kimya Metalürji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, 34210 ESENLER/İSTANBUL

Metrikler

Yayın

32

Yayın (WoS)

8

Yayın (Scopus)

18

Atıf (WoS)

411

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

429

H-İndeks (Scopus)

11

Atıf (Scholar)

547

H-İndeks (Scholar)

11

Proje

2

Açık Erişim

1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri-5
Ders Notu
3.06.2025

İyi çalışmalar.


GDM5104 Biyosensörler ve Gıda Uygulamaları-2
Ders Notu
3.06.2025
GDM3324 Beslenme-4
Ders Notu
26.05.2025

İyi çalışmalar.


GDM3324 Beslenme-3
Ders Notu
26.05.2025
GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri-1.Vize
Duyuru
23.05.2025

1.vize sonuçları


GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri-4
Ders Notu
23.05.2025

İyi çalışmalar.


GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri-3
Ders Notu
18.04.2025

İyi çalışmalar.


GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri
Ödev
18.04.2025

Açıklamaları dikkatlice okuyunuz. Her grubun ödevine revizyon verdim, lütfen maillerinizi kontrol ediniz. İyi çalışmalar.


GDM3324 Beslenme
Ödev
14.04.2025

Açıklamaları dikkatlice okuyunuz, iyi çalışmalar.


GDM5104 Biyosensörler ve Gıda Uygulamaları
Ödev
14.04.2025

İyi çalışmalar.


GDM2308 Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri-2
Ders Notu
30.03.2025

Sınavda başarılar, iyi çalışmalar.


GDM5104 Biyosensörler ve Gıda Uygulamaları-1
Ders Notu
27.03.2025
GDM3324 Beslenme-1
Ders Notu
10.03.2025

Eğitim Bilgileri

2017 - 2024

2017 - 2024

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2015 - 2017

2015 - 2017

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Biyomühendislik, Türkiye

2011 - 2015

2011 - 2015

Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Biyomühendislik Böl., Türkiye

Yaptığı Tezler

2024

2024

Doktora

Gıda biyoaktiflerinin enkapsülasyonu için hibrit sistemler geliştirilmesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2017

2017

Yüksek Lisans

Algal biyoaktif yüklü nanopartiküllerin elektrosprey ve mikroemülsiyon teknikleriyle üretimi ve karakterizasyonu

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Bioengineering

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2022

2022

Applied Cell Culture and Molecular Biology Research Course

Sağlık ve Tıp

Atlas Biyoteknoloji

2022

2022

HPLC Advanced Application Techniques Training Certificate

Sağlık ve Tıp

SayChemCo

2022

2022

Analytical Method Validation Certificate

Kalite Yönetimi

SayChemCo

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Biyomateryal

Biyosensör

Mikrobiyolojik kimya

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Dr. Öğr. Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Akademi Dışı Deneyim

2023 - 2024

2023 - 2024

Formülasyon Geliştirme Uzmanı

Ticari Kuruluş Özel, Nanomik Biyoteknoloji, AR-GE, Formülasyon Geliştirme Uzmanı

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Biosensörler ve Gıda Uygulamaları

Lisans

Lisans

Beslenme

Gıda Mühendisliğinde Proje Hazırlama İlkeleri

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2022

2022

3. Encapsulation of Anthocyanins of Purple Basil Leaf

ÖZCAN B. E., KARADAĞ A., KARAKAŞ C. Y., SAROĞLU Ö.

INTERNATIONAL MALDIA HEALTH SCIENCES CONGRESS, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Fabrication and antibacterial activity of PEO/PCL electrospun nanofibers

Barbak Z., Karakaş H., Karakaş C. Y., Erarslan A.

Icontex 2019, Tekirdağ, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2019, ss.414, (Özet Bildiri)

2018

2018

5. Fabrication of propolis loaded electrosprayed nanoparticles

ÖZMEN D., Karakas C. Y., YILMAZ A., Dertli E., Bayram N. E., Yilmaz M. T.

European Biotechnology Congress, Athens, Yunanistan, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.280 identifier

2017

2017

7. Denizel Organizmalardan Elde Edilen Bileşiklerin Farmasötik ve Nutrasötik Etkilerinin Araştırılması

Karakaş C. Y., ÖZÇİMEN D.

19. Ulusal Su Ürünleri Sempozyumu, Sinop, Türkiye, 12 Eylül 2017, (Özet Bildiri)

2016

2016

9. Potential health benefits of bioactives derived from algae

Karakaş C. Y., ÖZÇİMEN D.

International Conference on Engineering and Natural Science (ICENS 2016), Saraybosna, Bosna-Hersek, 24 Mayıs 2016, ss.265, (Tam Metin Bildiri)

Akademik Dolaşım Faaliyetleri

2024 - 2024

2024 - 2024

İkili İşbirliği Anlaşması

Doktora Sonrası Araştırma

Zewail City of Science, Technology and Innovation, Mısır

Ödüller

Haziran 2015

Haziran 2015

Biyomühendislik Bölüm Üçüncülük Derecesi

Yıldız Teknik Üniversitesi



Burslar

2022 - 2024

2022 - 2024

2250-Lisansüstü Bursları Performans Programı

TÜBİTAK

2018 - 2022

2018 - 2022

2211-A Yurtiçi Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

2017 - 2021

2017 - 2021

100/2000 Doktora Bursu

YÖK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 145

h-indeksi (WOS): 4

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2025

Temmuz 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

İlkay Yurdaer, Gıda Mühendisliği - Yıldız Teknik Üniversitesi

Haziran-2025

Haziran 2025

Tez Savunma (Doktora)

Öznur Saroğlu, Gıda Mühendisliği - Yıldız Teknik Üniversitesi

Mayıs-2025

Mayıs 2025

Doktora Yeterlik Sınavı

Beyza Karacaoğlu, Biyomühendislik - Yıldız Teknik Üniversitesi

Mart-2025

Mart 2025

Tez Savunma (Yüksek Lisans)

Merve Erbaylar, Biyomühendislik - Yıldız Teknik Üniversitesi