Arş. Gör. Burcu Mine KIYMAZ
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Yıldız Teknik Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2
1.
Modification of taro starch using ball milling process
Kıymaz B. M.
,
Özmen D.
,
Moin A.
,
Çiçek B.
,
Toker Ö. S.
,
Arıcı M.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.321, sa.1, ss.1-10, 2025 (SCI-Expanded)
2.
Effect of extraction temperature of taro mucilage on physicochemical and rheological properties
Arıcı M.
,
Şenol B. M.
,
Öztürk E.
,
Özmen D.
,
Toker Ö. S.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.18, ss.1-9, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2
1.
Evaluation of the variations in the physicochemical and microbiological properties of tarhana enriched with a black carrot during the production process
Kıymaz B. M.
,
Birkan M.
,
Bayraktar Z.
,
Tozluoğlu M. N.
,
Kırtekin B.
,
Korur M.
, et al.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES
, cilt.43, sa.3, ss.816-826, 2025 (ESCI)
2.
A Comparative Study of Bacillus Spp. Isolated from Various Sources and Commercial Food Supplements and Evaluation of Some Probiotic Properties Çeşitli Kaynaklardan ve Ticari Gıda Takviyelerinden İzole Edilen Bacillus Türlerinin Bazı Probiyotik Özelliklerinin Karşılaştırmalı Değerlendirilmesi
Kahraman B.
,
KIYMAZ B. M.
,
Dertli E.
,
ARICI M.
Journal of Tekirdag Agricultural Faculty
, cilt.21, sa.1, ss.265-276, 2024 (ESCI)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
6
1.
Determination of Probiotic Properties of Yeasts Isolated from Bee Products
Tuncer Avcı B.
,
Kıymaz B. M.
,
Metin Yıldırım R.
,
Kekeçoğlu M.
,
Arıcı M.
4 th INTERNATIONAL FOOD CHEMISTRY CONGRESS, Antalya, Türkiye, 8 - 11 Mayıs 2025, ss.114, (Özet Bildiri)
2.
Production of fermented beverage from black carrot juice using Gluconobacter oxydans
Uguz S.
,
Şenol B. M.
,
Arıcı M.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.227, (Özet Bildiri)
3.
Bazı Geleneksel Fermente Afrika Gıdalarının Bacillus Çeşitliliği ve Bunların Probiyotik Özellikleri
Şenol B. M.
,
Olasupo N. A.
,
Arici M.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.46, (Özet Bildiri)
4.
Sürdürülebilir Gıda Sistemlerinde Gıda Kaynaklı Patojenlerin İzleme ve Kontrolüne Yönelik Geleneksel ve Yeni Yaklaşımlar
Şenol B. M.
,
Öztürk E.
,
Arici M.
Sürdürülebilir Gıda Sistemleri Kongresi, Manisa, Türkiye, 10 - 12 Kasım 2022, ss.11-12, (Özet Bildiri)
5.
In vitro Assessment of Antimicrobial Activity of Probiotic Bacillus Spp. Against Salmonella Typhimurium
Şenol B. M.
,
Arıcı M.
The 12th International Scientific Research Congress, Ankara, Türkiye, 17 - 18 Aralık 2021, ss.68-69, (Özet Bildiri)
6.
INVESTIGATION OF PROBIOTIC POTENTIAL OF BACILLUS SPP. ISOLATED FROM THE SOIL AND DIGESTIVE TRACT OF FISH
Kahraman B.
,
Arıcı M.
,
Şenol B. M.
,
Dertli E.
III. International Agricultural, Biological & Life Science Conference, Edirne, Türkiye, 1 - 03 Eylül 2021, ss.366, (Özet Bildiri)
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
10
Yayın (Scopus)
1
Atıf (WoS)
1
Atıf (Scopus)
2
H-İndeks (Scopus)
1
Atıf (Scholar)
6
H-İndeks (Scholar)
2
Atıf (Diğer Toplam)
1
Açık Erişim
6
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları