-
2023 - 2024 YTU Internationalization Road Map: STARLINK
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Güdümlü
IŞIK Z. (Yürütücü), HÜDAVERDİ M., AYDIN N., BEKİROĞLU K. N., TUZKAYA U. R., DOĞAN U., et al.
-
2023 - 2024 Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Diğer
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
-
2022 - 2024 Bozada Laktik Asit Bakterisi ve Maya Starter Kültürü Kullanımının Mineral Biyoaktif Madde ve Protein Biyoerişilebilirliğine Etkisi
-
2022 - 2024 Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TÖRNÜK F. (Yürütücü), UÇAK ÖZKAYA G., Arvas Y. E., DURAK M. Z., KAYA Y.
-
2021 - 2024 Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlar Kullanılarak Fonksiyonel Şekersiz Sakız Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARAMAN K., PALABIYIK İ., TÖRNÜK F., KILINÇ Y.
-
2023 - 2023 Depremzedelere Gönderilen Gıda Yardımlarının Güvenliği, Yeterliliği ve Tüketime Uygunluğu
-
2021 - 2023 Tahinin Faz Ayrımı ve Depolama Stabilitesi Üzerine Farklı Yöntemlerle Modifiye Edilen Susam Posası Proteinlerinin Etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2021 - 2022 Standardize İnstant Boza Tozu Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2020 - 2022 Kalorisi Azaltılmış, Fonksiyonel ve Doğal, Probiyotikli Laktoferment Meyve Bazlı İçecek Üretimi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Törnük F. (Yürütücü), Durak M. Z.
-
2019 - 2022 Modifiye Nanokillerin Biyobozunur Gıda Ambalajlarında Kullanımı
-
2020 - 2021 Ay ve Kabak Çekirdeği Kabuğunun Biyobozunur Ambalaj Materyali Üretiminde Değerlendirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2019 - 2021 Lactobacillus plantarum İçeren Probiyotik Taşıyıcısı Yenilebilir Sodyum Aljinat Filmi Üretimi, Karakterizasyonu Ve Gıda Ambalaj Materyali Olarak Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TÖRNÜK F. (Yürütücü), AKMAN P. K., Bozkurt F., Doğan K.
-
2019 - 2020 SEMİZOTUDAN GAM EKSTRAKSİYONU VE YENİLEBİLİR FİLM OLUŞTURMA OLANAKLARININ ARAŞTIRILMASI
TÜBİTAK Projesi , 2209-A - Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2016 - 2018 Elektropüskürtme Yöntemiyle Propolis Yüklenmiş Polivinil Alkol Nanopartiküllerinin Üretimi ve Karakterizasyonu
-
2016 - 2018 Biyoaktif madde yüklü gluten ikame protein kaplı nanotaşıyıcılarının elektrosprey kaplama yöntemi ile üretimi
-
2015 - 2018 Gıdalarda kullanılabilir koloidal ovalbumin kaynaklı nanotaşıyıcıların üretimi ve stabilitelerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ M. T., TÖRNÜK F. (Yürütücü), AKMAN P. K., BOZKURT F.
-
2015 - 2018 Kurkumin Taşıyıcısı Olarak Üretilen Ovalbumin Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TÖRNÜK F. (Yürütücü), BOZKURT F., AKMAN P. K.
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2015 - 2017 TÜRKİYE'DE YETİŞTİRİLEN ÇEMENOTU TOHUMLARINDAN ELDE EDİLEN GAMLARDAN NANOKİLLERLE GÜÇLENDİRİLMİŞ BİYOBOZUNUR NANOKOMPOZİT FİLM ÜRETİMİ, OPTİMİZASYONU VE KARAKTERİZASYONU
-
2015 - 2016 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR (CEPHALARİA SYRİACA L.)İLE KUVVETLENDİRİLMESİ:PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU, ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2013 - 2014 Nanokil Takviyeli Antimikrobiyal-Antioksidan Özellik Taşıyan Aktif Ambalaj Üretimi ve Gıda Ambalajlamada Kullanımı
-
2012 - 2014 Tıbbi Aromatik Bitkilerin Peynir Endüstrisinde Kullanılarak Ekonomiye Kazandırılması
-
2012 - 2013 BİTKİ VE BAHARATLARDAN ELDE EDİLEN HİDROSOLLERİN ÇEŞİTLİ GIDA MADDELERİNDE DOĞAL DEZENFEKTAN OLARAK KULLANIMI
-
2006 - 2009 Bazı Tahılların Farklı Sıcaklık ve Nemde Çimlendirilmesi Sırasında Ortaya Çıkan Mikrobiyal Yükün İncelenmesi
-
2021 - 2021 Ay ve Kabak Çekirdeği Kabuğunun Biyobozunur Ambalajların Kuvvetlendirilmesinde Kullanımı
Ar-Ge Projesi , Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye
-
2020 - 2020 Semizotu gamının biyobozunur ambalaj materyali üretiminde kullanımı
Ar-Ge Projesi , Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl., Türkiye