Desteklenen Projeler
21
-
2022 - 2024 Farklı bitki büyüme hormonu uygulamaları ile üretilen yüksek verimde diyet lifi içeren çeltik ve çemen filizlerinin probiyotik meyve bazlı içeceklerin üretiminde prebiyotik kaynağı olarak kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TÖRNÜK F. (Yürütücü), UÇAK ÖZKAYA G., Arvas Y. E., DURAK M. Z., KAYA Y.
-
2020 - 2022 EKŞİ HAMUR İZOLATLARININ GABA ÜRETİM VE PROBİYOTİK ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE MODEL GIDA UYGULAMALARI
-
2017 - 2021 Ülkemize Özgü Yoğurt, Peynir Kültürü Geliştirilmesi Ve Pilot Ölçekte Üretimi
-
2018 - 2020 Ardışık Sızma Sentezi Metodu Ile Altın Spr Biyosensör Çipleri Üzerinde Alümina Nano Yapılarının Üretimi
-
2017 - 2019 BİTKİSEL YAĞLARDA AĞARTMA PROSESİNİN ULTRASONİK SİSTEMİN ENTEGRASYONU İLE GELİŞTİRİLMESİ
-
2015 - 2019 Helal Gıda Denetiminde Jelatin, Glutamat ve L-Sisteinin Kaynağına Yönelik Hızlı, Ekonomik ve Pratik Tespit Metotlarının Geliştirilmesi, Uygulanması ve Yaygınlaştırılması
-
2015 - 2018 Geleneksel Ekși Hamur Ekmeği Üretimine Yönelik Teknolojik Özellikleri Yüksek Yerli Ticari Starter Kültür Üretimi
-
2016 - 2017 Helal Gıda Ar-Ge Mükemmelliyet Merkezi
-
2015 - 2017 Geleneksel Ekşi Hamur Ekmeği Üretime Yönelik Teknolojik Özellikleri Yüksek Yerli Ticari Starter Kültür Üretimi
-
2014 - 2017 Metisiline Dirençli Staphylococcus Aureus (MRSA) ve Vankomisine Dirençli Enterokok (VRE) İnfeksiyonlarının Yüzey Plazmon Rezonans Tabanlı Kit Sistemi ile Hızlı ve Hassas Olarak Belirlenmesi
-
2013 - 2017 Gıdaların Raf Ömürlerinin Uzatılması İçin Yeni Nesil Antimikrobiyal Ambalaj Materyallerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2016 Bakliyat ile Sağlık Beslenme Sağlıklı Hayat (Platformu ve Atölyesi)
-
2014 - 2015 Gıda Patojenlerinin Tesbitine Yönelik Yeni Nesil Kit Geliştirilmesi
-
2014 - 2015 Gıda Patojenlerinin Tespitine Yönelik Yeni Nesil Tanı Kiti Geliştirilmesi
-
2013 - 2015 Lale taç yapraklarından pilot ölçekli doğal boya üretimi
-
2013 - 2015 Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sağdıç O. (Yürütücü), Toker Ö. S., Yılmaz M. T., Arıcı M., Durak M. Z.
-
2014 - 2014 TRFOODMICRORISK 2014- 1. Predictive Modelling and Foodborne Microbial Risk Assessment Workshop of Turkey
-
2013 - 2013 Yiyeceklerimizde ve içeceklerimizde bizi bekleyen tehlikeler: Gıda bilinci kazandırma sosyal sorumluluk projesi
-
2013 - 2013 Yiyecek ve İçeceklerimizde Bizi Bekleyen Tehlikeler: Gıda Bilinci Kazandırma
-
2008 - 2013 Taze ve Taze Kesilmiş Meyve ve Sebzelerde Tarladan Sofraya Gıda Güvenliği Risklerinin Minimize Edilmesi
-
2003 - 2007 Patojen Mikroorganizmaların Tespitine Yönelik Hızlı İmmünokramotografik Gümüş Amplifikasyon Kiti Geliştirilmesi
Diğer Uluslararası Fon Programları