Doç. Dr. Burak BOYRAZ


Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

Sanat Yönetimi Anabilim Dalı


WoS Araştırma Alanları: Sanat ve Beşeri Bilimler (AHCI)


Avesis Araştırma Alanları: Sosyal ve Beşeri Bilimler, Müzecilik, Sanat, Resim, Plastik Sanatlar

İş Telefonu: +90 212 383 5033 Dahili: 5033
Web: https://yildiz.academia.edu/BurakBoyraz
Ofis: B-2013
Posta Adresi: Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü, Davutpaşa Kampüsü, Taşkışla Binası, B-2013. Esenler - İstanbul - Türkiye

Metrikler

Yayın

91

Atıf (Scholar)

17

H-İndeks (Scholar)

2

Atıf (TrDizin)

2

H-İndeks (TrDizin)

1

Atıf (Diğer Toplam)

33

Proje

15

Tez Danışmanlığı

5

Açık Erişim

34
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Burak BOYRAZ

1986 yılında İstanbul’da doğdu. İlk, ortaöğrenim ve liseyi İstanbul’da tamamladı. 2004’de Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü’ne girdi. Eğitiminin ikinci yılında Deniz Kuvvetleri Komutanlığı 9. Geleneksel Resim Yarışması Sergisi’ne kabul edildi. 2008’deki mezuniyetinin ardından Yıldız Teknik Üniversitesi, Müzecilik Yüksek Lisans Programı’na dâhil oldu. 2011 yılında Kadıköy’deki Pera Güzel Sanatlar Galerisi’nde ilk kişisel sergisini açtı. Aynı sene Kocaeli Üniversitesi, Plastik Sanatlar Sanatta Yeterlik Programı’na başladı. Burada eğitim aldığı sürede yurt içinde pek çok sergi ve sanat fuarına katılmakla birlikte Türkiye ve Yunanistan’da ilköğrenim öğrencilerini hedef alan posta-sanatı (mail-art) etkinlikleri düzenledi. Eserleri 2014’de Genç Etkinlik 6’da ve 2017’de Genç Etkinlik 7’de sergilendi. Balkan coğrafyasında; Kuzey Makedonya (Üsküp), Sırbistan (Belgrat) ve Yunanistan’da (Atina), Türkiye’de ise; İstanbul, Ankara ve Bursa şehirlerinde resim restorasyonu üzerine araştırmalarda bulundu. 2017 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi, Yılın Mimar Sinanları Ödülleri’nde Eda Su Neidik ile birlikte Yılın Genç Ressamı ödülünü paylaştı. Akademik çalışmalarını Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü çatısı altında sürdürmektedir.

Duyurular & Dokümanlar

2022-2023 Güz Yarıyılı Danışman Öğretim Üyesi Toplantısı Hk.
Duyuru
26.09.2022

Değerli Öğrencilerim,

Danışman öğretim üyeniz olarak 2022-2023 Güz yarıyılı adına ilk toplantımızı 27 Eylül 2022 tarihinde saat 11.00'de gerçekleştirmeyi planlamaktayım.

Çevrimiçi ortamda yapacağımız bu toplantı ZOOM üzerinden gerçekleştirilecektir.

Bağlantı linkleriniz toplantıdan 5 dk evvel hem OBS sistemine mesaj olarak hem de üyesi olduğunuz Watsapp gruplarına ileti olarak gönderilecektir.

Yeni eğitim-öğretim yılınız şimdiden hayırlı olsun ...

Burak Boyraz (Doç.)

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

Sanat ve Kültür Yönetimi Anabilim Dalı

Yakın Zamanlı Teknolojik Gelişmeler Işığında Güncel Sanat Uygulamaları Üzerine Bir Değerlendirme
Rapor
24.04.2022

25 Nisan 2022 Tarihinde İstanbul Topkapı Üniversitesi, Güzel Sanatlar, Tasarım ve Mimarlık Fakültesi'nde gerçekleştirilen aynı adlı seminerin özet metnidir.

 

A) Sanayi Devrimi sonrasında ivmelenen insan ve makine iş birliği, teknolojik atılımlar ve bilgi kavramının bir metaya dönüşmesi ile dijital bir boyut kazanmıştır. 1990'lı yıllarda gerçekleşen bu durum rekabetçi markalar için üretim bandından halkla ilişkilere dek veri ve enformasyon odaklı bir güncellemeyi gerekli kılmıştır. Bu gerekliliğin olumlu etkileri önceleri Birleşik Devletler üzerinde gözlemlenmiştir. Genele bakıldığında ise Batı coğrafyası nezdinde bir hareketlilik başlamıştır. İster özel ister kamusal olsun gündelik yaşama bilgi işlem teknolojilerini entegre etmeyi amaçlayan politikalar içeren bu hareketlilik yenilikçi eğitim uygulamaları ve inovatif yaklaşımlar ile desteklenmiştir. Bunun uzantısı olarak ekonomisi bilgiye dayalı toplumlar ortaya çıkmış, devamında da dijital pazarlar küresel açılımlar gerçekleştirmiştir.

 

B) Bugün bilgi işlem teknolojileri gündelik yaşamın pek çok aşamasında karşımıza çıkmaktadır. Kurumsal yazışmalardan bankacılık işlemlerine dek yaygınlaşmış bir dijital ağ mevcuttur. Görsel içerik imkânı da sunan bu teknolojilerin muadillerine kültür ve sanat mecralarında da rastlamak mümkündür. Yakın zamanlı örneklere bakarsak bugünün Y ve Z kuşaklarının ilgi gösterdiği sanat mecraları sanal ortamlar ve bu ortamlarda takdim edilen dijital yapıtlardır. (Metaverse ve NFT üzerinden örnekleyebileceğimiz bu odaklanma akademik araştırmalara tesir etmiş vaziyettedir). Gelgelelim sürecin geçmişi yani sanat ve teknolojinin iş birliği bilgi işlem teknolojilerinin kendini kabul ettirmeye başladığı 1990'lardan eskiye dayanmaktadır.

 

C) Literatürde 1960 sonrası sanat akımlarından biri olarak lanse edilen video sanatı teknolojinin sanat enstrümanı olarak kullanıldığı bilindik akımlardandır. Daha çok 1970 ve 80'li yıllarda kendini gösteren bu akımın yapıtları temelde iki ifade biçimini esas almaktadır. Bunlardan ilkinde sanatçı video cihazlarını yapıt ile izleyiciyi buluşturmaya yarayan bir "araç" olarak tercih etmektedir. Diğerinde ise bu teknolojiye dair cihazlar (monitörler ve türevi ekranlar) yapıtı oluşturan bütünün bir parçasıdır. Literatürde vurgulandığı üzere (yazılım ile donanım ayrımına işaret eden) bu yaklaşımın en önemli temsilcisi Nam June Paik'dir.

 

D) Video sanatı; sanat, bilgi ve teknoloji üçgenine dâhil edilebilecek girişimlerden yalnızca biridir. 1990'lara geldiğimizde sanal dünyanın kapıları o vakte kadar hiç olmadığı kadar aralanmıştır. Bilgisayar teknolojisindeki atılımlar ve internet olgusunun belirmiş olması dijital girişimcilere yeni fırsatlar sunmuştur. Bu bağlamda sanal ortam yapıtları türemiş ve sergileme hususunda kültür-sanat kurumları tıpkı video sanatında olduğu gibi teknolojiyi yakından takip etmeye sevk edilmiştir. Yine 2000'lerde deneyselliğin ilerisine geçerek kuvvetle görünürlük kazanan animatronik yapıtlar, holografiye dayalı dijital imajlar ve pek tabii olarak video oyunlar plastik sanatların yeni ilgi odağı olmuştur.

 

E) Bugün bahsi geçen dijital destekli yapıtlar bol örnekli bir arka plana sahiptir. Güncel olandan bahsetmek için temas edilmesi gereken ilk kavram ise mobil teknolojilerdir. Akıllı telefonlara ve tablet bilgisayarlara işaret eden bu grup hem görsel hem de işitsel açıdan son derece gelişmiştir. Öyle ki bu gelişim gerçeklik algımıza dahi alternatif sunabilecek bir hal almıştır. Nitekim sanal gerçekliğin bir adım ilerisi olan artırılmış gerçeklik bugün için erişilemez değildir. Giyilebilir teknolojiler ile desteklenen bu ve buna benzer uygulamalar artık oldukça ekonomik ve ergonomiktir.

 

F) Mobil teknolojilerin eriştiği noktadan bahsederken sosyal medyalara bir parantez açmak gerekir. Facebook ile görünürlüğünü arttıran ve Instagram ile ivmelenen bu uygulamaların artık milyonlarca üyesi hatta aktif kullanıcısı mevcuttur. Bu doğrultuda iletişim hususunda günümüzde pek çok kurum sosyal medyaların sağladığı imkânlardan yararlanmaktadır. Alışkanlıklar hususunda bilhassa Y ve Z kuşaklarını etkileyen bu durum gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde bir toplumsal hazır bulunuşluğa işaret etmektedir. Söz konusu hazır bulunuşluk iletişim imkânı sunan benzer platformların benimsenmesini kolaylaştırmakta, sanal ticaret ve benzeri olguların ivedilikle kabul görmesini sağlamaktadır.

 

G) Ve kripto teknolojisi. Yakın zamanda başta Bitcoin ile adını duyduğumuz bu teknoloji esasen bir orijinallik teyididir. Buna göre sanal mecradaki dijital meta klonlanamaz bir niteliğe erişebilmektedir. Bu niteliğin sanat nesnesindeki popüler karşılığı NFT'ler olurken video oyunları, steampunk, cyberpunk ve fantastik illüstrasyonlara aşina olan Y ve Z kuşağı türevi görsel metalara ayrı bir ilgi göstermektedir. Gelinen noktada COVID-19 Pandemisi ile uzaktan eğitimi, ev ofisleri ve Zoom toplantılarını deneyimlemiş olan bu kuşak dijital metaları Opensea ve benzeri ortamlar üzerinden değerlendirmektedir. Müze ve galeriler gibi kültür-sanat mecraları ise süreç dâhilinde iletişim hususunda aktif ve etkin bir rol üstlenmenin yollarını aramaktadır.


BURAK BOYRAZ, PAINTING EXHIBITION: DEMENTIA, SERIES - III / 02-20 DEC. 2019
Diğer
5.12.2019

Catalogue of Burak Boyraz Painting Exhibition


BURAK BOYRAZ, PAINTING EXHIBITION: DEMENTIA, SERIES - II / 20-24 MAY 2019
Duyuru
9.04.2019

 

DEMENTIA, SERIES-II

 

BURAK BOYRAZ

PAINTING EXHIBITION

 

20 – 24 May 2019

 

 

In his recent productions for his current painting exhibition titled "Dementia, Series - II", Burak Boyraz (1986) focuses on the general characteristics of the memory. According to the artist, memory must be dealt with in a non-literary manner that goes beyond de facto expressions. Although letters and numbers can be specific to societies, requiring a certain degree of “know-how”, images and forms can travel beyond these boundaries and may serve as an instrument for all individuals, using them most simply to express himself/herself. From this point forth, Boyraz pictures vague forms inside “expressive” areas finding place on white / pastel surfaces, trying to catch “those images that are able to mingle with the memories of its viewer”. New exhibition of the artist that forces us to think about memory and tries to communicate with his viewers  by using his images, “Dementia, Series - II” can be viewed during 20 – 24 May 2019 in Yıldız Technical University, Yıldız Campus (Istanbul) / Auditorium Exhibition Hall.

 

 

 

 

 

Yıldız Technical University, Yıldız Campus (Istanbul) / Auditorium Exhibition Hall

34349, YILDIZ - ISTANBUL


2018-2019 Güz Yarıyılı; SYP2380 - Perspektif I ve SYP3250 - Resim Atölyesi Ders Notları
Ders Notu
24.09.2018

2018-2019 ve 2019-2020 Güz Yarıyılı; SYP2380 - Perspektif I ve SYP3250 - Resim Atölyesi Ders Notlarıdır.

I. Edisyondur.

Başarılar

 


Eğitim Bilgileri

2011 - 2017

2011 - 2017

Sanatta Yeterlik

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Sy, Türkiye

2008 - 2011

2008 - 2011

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Müzecilik Yüksek Lisans Programı, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Plastik Sanatlar Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2017

2017

Sanatta Yeterlik

TÜRKİYE'DE RESİM RESTORASYONU ATÖLYELERİ VE BİR MODEL ÖNERİSİ

Kocaeli Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Plastik Sanatlar Sy

2011

2011

Yüksek Lisans

MÜZELERDE SERGİLEME YÖNTEMLERİ BAĞLAMINDA TEKNOLOJİ KULLANIMI

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Müzecilik Y.L.P.

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2018

2018

ISO 9001:2015 Kalite Yönetim Sistemi Bilgilendirme”

Kalite Yönetimi

Smartek Eğitim ve Danışmanlık (YTÜ Dahilinde)

Araştırma Alanları

Sosyal ve Beşeri Bilimler

Müzecilik

Sanat

Resim

Plastik Sanatlar

Akademik Unvanlar / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

2013 - 2022

2013 - 2022

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

2011 - 2012

2011 - 2012

Öğretim Görevlisi

Kocaeli Üniversitesi, Güzel Sanatlar Fakültesi, Temel Eğitim Bölümü

Yönetimsel Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Fakülte Kurulu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Rektörlüğe Bağlı Komisyon Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Rektörlük, Rektörlük

2014 - 2020

2014 - 2020

BOLOGNA SORUMLUSU

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi, Sanat Bölümü

2018 - 2018

2018 - 2018

Bölüm Kalite Komisyonu Başkanı

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi

2014 - 2018

2014 - 2018

Bölüm Kalite Komisyonu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi

2015 - 2017

2015 - 2017

Araştırma Görevlisi Fakülte Temsilcisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat Ve Tasarım Fakültesi

2014 - 2017

2014 - 2017

Bölüm Stratejik Plan Komisyonu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi

2013 - 2015

2013 - 2015

Araştırma Görevlisi Fakülte Temsilcisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi

2013 - 2015

2013 - 2015

Fakülte Kurulu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi

Verdiği Dersler

Doktora

Doktora

UZMANLIK ALAN DERSİ

DOKTORA TEZİ

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Uzmanlık Alan Dersi

İLERİ MAKET YAPIM TEKNİKLERİ

YÜKSEK LİSANS TEZ

Lisans

Lisans

Çağdaş Sanat Kuramları

BİTİRME ÇALIŞMASI

Estetik ve Sanat Felesefesi

DESEN II

SANAT VE KÜLTÜR KURUMLARI İŞLETMECİLİĞİ

DESEN I

Sanat Sosyolojisi

DESEN II

Disiplinlerarası Sanat

Sanat Yönetiminde Uygulama

SANAT PEDAGOJİSİ

DESEN I

Resim Atölyesi

Kültür Yönetimi ve Etkenleri I

ERKEN ÇOCUKLUKTA SANAT EĞİTİMİ

Perspektif I

Koleksiyon Yönetimi

Sanat Yönetimi ve Çağdaş Sanat Pratiği II

DESEN II

PERSPEKTİF II

Temel Tasarım I

Temel Sanat Eğitimi I

Yönetilen Tezler

Tasarladığı Dersler

Lisans

Lisans

RESİM ATÖLYESİ

Boyraz B.

PERSPEKTİF I

Boyraz B.

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

2019

2019

ALANYA ARKEOLOJİ MÜZESİ ZİYARETİ

Boyraz B.

SANAT TASARIM GAZETESİ , sa.1, ss.15, 2019 (Hakemsiz Dergi)

2017

2017

Balkan Defterinden Notlar 1

Boyraz B.

GÜNCEL SANAT DERGİSİ , cilt.1, sa.1, ss.34-37, 2017 (Hakemsiz Dergi)

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Biyobozunur Ambalaj Tasarımlarının Optimizasyonu Perspektifinden Bir İnceleme

BALCAN S., BOYRAZ B.

(SIAP 2024) 6th International Symposium on Innovation in Architecture, Planning and Design, Türkiye, 9 - 10 Kasım 2024, ss.117-124

2023

2023

SANATSAL İFADELER İÇİN BEYİN-BİLGİSAYAR ARAYÜZLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

GÜLPINAR Ş., BOYRAZ B.

X. Yıldız Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi, 25 Kasım 2023

2023

2023

BERGSONCU SÜRENİN ESTETİĞİ VE MEKANSALLAŞMA FİKRİ

GÜÇ H. M., BOYRAZ B.

9. ULUSLARARASI MİMARLIK VE TASARIM KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 25 - 26 Kasım 2023, (Özet Bildiri)

2019

2019

GÜNCEL SERGİLEME YÖNTEMLERİ BAĞLAMINDA RUS İZLENİMCİLİĞİ MÜZESİ VE “GÜNEŞTE BİR YER” SERGİSİ

Boyraz B., Şahin I.

VI. Yıldız Sosyal Bilimler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 12 Aralık 2019, ss.856-863 Creative Commons License

2018

2018

21. YÜZYIL BALKAN COĞRAFYASINDA PLASTİK SANATLARDA YENİ EĞİLİMLER

Boyraz B., Şahin I.

I. Uluslararası İnsan ve Toplum Bilimleri Araştırmaları Sempozyumu, İstanbul, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2018, ss.175-182 Creative Commons License

2018

2018

AŞAĞI SAKSONYA EYALET MÜZESİ (HANNOVER) VE SANAT KOLEKSİYONU ÜZERİNE BİRARAŞTIRMA

Şahin I., Boyraz B.

V. YILDIZ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ, İstanbul, Türkiye, 13 - 15 Aralık 2018, ss.1195-1205 Creative Commons License

2018

2018

Sürdürülebilir Eğitimde Sanat ve Tasarım Eğitim Modellerinin İncelemesi

Bilsel Ç., Boyraz B.

IVSS 2018 Mesleki Bilimler Sempozyumu, Antalya, Türkiye, 26 - 29 Nisan 2018, ss.90

2017

2017

Hırvat Sanatçı Ljubomir Stahov ve Güncel Heykel Formları Üzerine

Boyraz B., Şahin I.

4. Uluslararası Yıldız Sosyal Bilimler Kongresi, İstanbul, Türkiye, 21 - 22 Aralık 2017, ss.94

2015

2015

Siyaset ve Sanat Ekseninde Hans Haacke’nin Çalışmalarına Bir Bakış

Renkçi Taştan T., Boyraz B.

Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi, Bodrum Güzel Sanatlar Fakültesi: Sanat, Gerçeklik ve Paradoks Uluslararası Sanat Sempozyumu Bildiriler Kitabı, Muğla, Türkiye, 08 Ekim 2015, ss.547-558

Kitaplar

2023

2023

Göç ve Bir Toplumsal Bellek Alanı Olan Müzeler Üzerine Kısa Bir Değerlendirme

Gül M. İ., Boyraz B.

Göç ve Sanat Eleştirisi, Ali Tilbe & Mustafa Cevat Atalay, Editör, Hiperlink, İstanbul, ss.185-203, 2023 Sürdürülebilir Kalkınma

2023

2023

Technical Report: Thoughts on a Monochrome Symphony

Çil H., Aydıngüler M. H., Boyraz B.

Güzel Sanatlar Alanında Akademik Çalışmalar, MELİHAT TÜZÜN,YILDIRIM ONUR ERDİREN, Editör, Artikel Akademi, İstanbul, ss.87-96, 2023

2023

2023

A BRIEF STUDY ON DIORAMAS AND “HISART LIVE HISTORY AND DIORAMA MUSEUM (ISTANBUL)

Gül M. İ., Aydıngüler M. H., Boyraz B.

Sosyal Beşeri ve İdari Bilimler - VI: 2023-4, CENGİZ KAHRAMAN, Editör, ARTİKEL AKADEMİ, İstanbul, ss.125-142, 2023 Creative Commons License

2022

2022

BULUTLAR VE GÖKYÜZÜ: TOMUR ATAGÖK RESİMLERİNDE AYDINLIK, UMUT VE ÖZGÜRLÜK İMGELERİ

Gül M. İ., Boyraz B.

SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER TEMEL ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR - VII, ARTİKEL AKADEMİ, Editör, ARTİKEL AKADEMİ, İstanbul, ss.59-77, 2022 Creative Commons License

2022

2022

ARTIRILMIŞ GERÇEKLİK (AG) VE GÜNÜMÜZ KÜLTÜR-SANAT MECRALARINDAKİ KULLANIMI ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

Boyraz B.

GÜNCEL SANAT OKUMALARI - I, MUSTAFA CEVAT ATALAY, Editör, HİPERYAYIN, İstanbul, ss.201-242, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

DİJİTAL DENKLEM: BLOCKCHAIN TEKNOLOJİSİ VE NFT SANATI

Gül M. İ., Boyraz B.

KÜLTÜR TARİHİ VE DİSİPLİNLERARASI SANAT / TASARIM - V, ARTİKEL, Editör, ARTİKEL AKADEMİ, İstanbul, ss.51-80, 2022 Creative Commons License

2022

2022

TARİH ANLATIMINDAN SANAT NESNESİNE UZANAN BİR SERÜVENİN ÖYKÜSÜ: DİORAMALAR

Gül M. İ., Boyraz B.

SOSYAL, BEŞERİ VE İDARİ BİLİMLER TEMEL ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR - VI, Emre KUZUGÜDENLİ, Editör, ARTİKEL AKADEMİ, İstanbul, ss.31-45, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2022

2022

ÇAĞDAŞ TÜRK RESMİNDE SOYUT ARAYIŞLAR ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME

Boyraz B.

ÇAĞDAŞ TÜRK SANATI - 1923’ten Günümüze, EROL MURAT YILDIZ, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.153-180, 2022 Creative Commons License Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Rasyonel Bir Sergileme Teknolojisi Olarak Artırılmış Gerçeklik ve Sanat Müzelerindeki İzdüşümü

Boyraz B.

Sergileme Tasarımı - Bilim Merkezleri ve Müzeler İçin Bir Kılavuz, Ali Güney ve Esra Bilici, Editör, Çizgi Kitabevi Yayınları, Konya, ss.29-50, 2021 Creative Commons License

2020

2020

SERGİLEME YÖNTEMLERİ:DOĞU AVRUPA MÜZELERİNDEKİ SERGİLEME TEKNOLOJİLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Boyraz B.

SANAT, SANATÇILAR VE SANAT EĞİTİMİ, MUSTAFA CEVAT ATALAY, Editör, HİPER YAYIN, İstanbul, ss.11-42, 2020

2020

2020

“SANAL GERÇEKLİK METAFORU İLE POSTA SANATI VE SANAT EĞİTİMİ ÜZERİNE BİR DEĞERLENDİRME”

Boyraz B.

POSTA SANATI KİTABI: SANATSAL KURAM VE UYGULAMA, MUSTAFA CEVAT ATALAY, Editör, GECE KİTAPLIĞI, İstanbul, ss.87-102, 2020

2020

2020

KURUMSALLAŞMA YOLUNDAKİ RESİM RESTORASYONU ATÖLYELERİ İÇİN ÖNERİLER

Boyraz B.

SANAT VE PSİKOLOJİ ALANINDA AKADEMİK ÇALIŞMALAR, YILDIRIM ONUR ERDİREN, Editör, ARTİKEL AKADEMİ, İstanbul, ss.11-24, 2020

2019

2019

MİLLİ SANAT PERSPEKTİFİ ÖLÇEĞİNDE TÜRKİYE'NİN İLK SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ: YTÜ SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ

Boyraz B., Gümrükçü G.

MİLLİ EĞİTİM ÜZERİNE YAZILAR, Prof. Dr. Ali Fuat ARICI - Doç. Dr. Mustafa BAS¸ARAN, Editör, Efe Akademi Yayınevi, İstanbul, ss.211-226, 2019 Creative Commons License

Desteklenen Projeler

2025 - Devam Ediyor

2025 - Devam Ediyor

Sanatsal Tekstillerde Heykelsi Form Arayışları Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TUFAN BAKNALI A. (Yürütücü), BOYRAZ B., Gül M. İ.

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Türkiye'de Modelcilik ve Maket Yapım Tekniklerinin Tarihsel Gelişim Süreci Üzerine Bir Araştırma

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BOYRAZ B. (Yürütücü), Gül M. İ.

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

İP SANATI 19 YÜZYILDAN GÜNÜMÜZE TARİHSEL BİR ARAŞTIRMA

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

BOYRAZ B. (Yürütücü), TUĞRUT Y. S.

2023 - Devam Ediyor

2023 - Devam Ediyor

Anne Çocuk Elele Sanattan Matematiğe

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

GÖK ÇOLAK F. (Yürütücü), Çoraplı N., BOYRAZ B., Aydın A., Kader S., Aytaç S. Y., et al.

Bilimsel Dergilerdeki Faaliyetler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Uluslararası Sosyal Araştırmalar Dergisi / The Journal of International Social Research

Editör

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

International Journal of Education, Culture and Society

Editörler Kurulu Üyesi

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Haziran 2024

Haziran 2024

Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2024

Mayıs 2024

ART/icle: Sanat ve Tasarım Dergisi

Hakemli Bilimsel Dergi

Nisan 2024

Nisan 2024

YEDİ: SANAT, TASARIM VE BİLİM DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Mayıs 2023

Mayıs 2023

TURKISH ONLINE JOURNAL OF DESIGN, ART AND COMMUNICATION (TOJDAC)

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Eylül 2021

Eylül 2021

SANAT DERGİSİ: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Diğer İndekslerce Taranan Dergi

Mayıs 2021

Mayıs 2021

Yıldız Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Diğer Dergiler

Ekim 2020

Ekim 2020

SANAT DERGİSİ: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2020

Temmuz 2020

Trakya Üniversitesi 08 Mart Dünya Kadınlar Günü Sanatçı Kadın Akademisyenler Ulusal Karma Sergisi-2020

Tanınmış Yayınevleri tarafından basılan bilimsel/mesleki kitap

Haziran 2020

Haziran 2020

SANAT DERGİSİ: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2019

Temmuz 2019

SANAT DERGİSİ: ATATÜRK ÜNİVERSİTESİ GÜZEL SANATLAR FAKÜLTESİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Ekim 2018

Ekim 2018

YILDIZ SOSYAL BİLİMLER ENSTİTÜSÜ DERGİSİ

Hakemli Bilimsel Dergi

Temmuz 2018

Temmuz 2018

Yıldız Journal of Art and Design

Hakemli Bilimsel Dergi

Ödüller

Mart 2017

Mart 2017

Yılın Genç Ressamı (Eda Su Neidik ile birlikte)

Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi

Sanatsal Etkinlik

Mayıs 2024

Mayıs 2024

ÜAK SANAT DALLARI EĞİTİM KONSEYİ (SDEK) SERGİSİ

Boyraz B.

Nisan 2024

Nisan 2024

ZİHİNDE ÇÖZÜLEN PROBLEMLER

Boyraz B.

Kasım 2023

Kasım 2023

Cumhuriyetin Yıldızı

Boyraz B.

Kasım 2023

Kasım 2023

MERAK VE KUŞKU Sürdürülebilir Kalkınma

Boyraz B.

Ekim 2023

Ekim 2023

Cumhuriyet'in 100'ü

Boyraz B.

Ekim 2023

Ekim 2023

Akademisyen Sanatçılar III

Boyraz B.

Ekim 2023

Ekim 2023

Türkiye'nin İlkleri: Miras

Boyraz B.

Haziran 2023

Haziran 2023

ARNICA ART LAND, MERSİN GÜZEL SANATLAR GALERİSİ (II. SERGİ)

Boyraz B.

Haziran 2023

Haziran 2023

ARTCONTACT, İstanbul Çağdaş Sanat Fuarı

Boyraz B.

Mayıs 2023

Mayıs 2023

GÜNEŞE DOĞRU

Boyraz B.

Aralık 2022

Aralık 2022

UFUK GÜNCELERİ / HORIZON DIARIES Sürdürülebilir Kalkınma

Boyraz B.

Kasım 2022

Kasım 2022

HALET-İ RUHİYE Sürdürülebilir Kalkınma

Boyraz B.

Kasım 2022

Kasım 2022

"İLK ÇEYREK" YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ, SANAT VE TASARIM FAKÜLTESİ 25. YIL, ÖĞRETİM ÜYE VE ELEMANLARI SERGİSİ Sürdürülebilir Kalkınma

Boyraz B.

Ağustos 2022

Ağustos 2022

ARNICA ART LAND PROJECT

Boyraz B.

Mayıs 2022

Mayıs 2022

ART CONTACT 2022 Çağdaş Sanat Fuarı (Beşiktaş Çağdaş Çatısı Altında)

Boyraz B.

Mayıs 2022

Mayıs 2022

İMGESEL DEVİNİM

Boyraz B.

Nisan 2022

Nisan 2022

UPSD ACADEMIX IV

Boyraz B.

Nisan 2022

Nisan 2022

AKRİLİK 101 (AKRİLİK BOYA WORKSHOP)

Boyraz B.

Mart 2022

Mart 2022

KLON İZLEKLERİ (SANAL SERGİ)

Boyraz B.

Şubat 2022

Şubat 2022

NÖRAL SOYUT (SANAL SERGİ)

Boyraz B.

Ocak 2022

Ocak 2022

Interface, Diffusion, Methaporphosis (SANAL SERGİ)

Boyraz B.

Temmuz 2021

Temmuz 2021

A4 - A Small Graphics Salon the 7th Edition

Boyraz B.

Temmuz 2021

Temmuz 2021

TOMUR ATAGÖK, "KAĞIT İŞLER" SERGİSİ

Boyraz B.

Mayıs 2021

Mayıs 2021

On Dokuz Sanatçı On Dokuz Eser

Boyraz B.

Nisan 2021

Nisan 2021

I. Ulusal Avrasya Jürili Karma Sergi

Boyraz B.

Nisan 2021

Nisan 2021

International Congress on Social Sciences for Sustainability 2021. Sürdürülebilirlik Temalı Çevrimiçi Sergi Sürdürülebilir Kalkınma

Boyraz B.

Nisan 2021

Nisan 2021

UPSD AKADEMIX

Boyraz B.

Mart 2021

Mart 2021

Trakya’dan Anadolu’ya

Boyraz B.

Ekim 2020

Ekim 2020

Cumhuriyetin 97 Yılı 97 Eser (SANAL SERGİ)

Boyraz B.

Ekim 2020

Ekim 2020

“14. Yıl Sanatın Ustaları Karma Sergisi”

Boyraz B.

Eylül 2020

Eylül 2020

"PO-MO II Uuslararası Posta Sanatı Sergisi"

Boyraz B.

Eylül 2020

Eylül 2020

Adjusting: International Mail Art Exhibition

Boyraz B.

Mayıs 2020

Mayıs 2020

19 Mayıs Özel Dijital Sergisi

Boyraz B.

Mayıs 2020

Mayıs 2020

Milli Mücadelenin 101. Yılında Akademisyen-Sanatçılar Uluslararası Sanal Sergisi

Boyraz B.

Aralık 2019

Aralık 2019

Demans, Seri-III: Kırılmalar

Boyraz B.

Kasım 2019

Kasım 2019

Karanlık Doğa

Boyraz B.

Eylül 2019

Eylül 2019

EUREKA: International Mail Art Exhibition

Boyraz B.

Temmuz 2019

Temmuz 2019

The Birds in the Air (Mail Art Project

Boyraz B.

Temmuz 2019

Temmuz 2019

Artsavearth

Boyraz B.

Mayıs 2019

Mayıs 2019

Dementia, Series - II

Boyraz B.

Mayıs 2019

Mayıs 2019

Sanatın 7 Eli

Boyraz B.

Ocak 2019

Ocak 2019

Başkent Üniversitesi GSTMF & TÜSGAD: Gençlerle Birlikte

Boyraz B.

Mayıs 2018

Mayıs 2018

2. st International MAIL ART Biennial -2. Uluslararası Mail Art Bienali / TURKEY

Bilsel Ç., Boyraz B.

Mayıs 2018

Mayıs 2018

Yıldız Teknik Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi 20. Yıl Etkinlikleri Kapanış Sergisi

Boyraz B., UÇAN B.

Aralık 2017

Aralık 2017

Geleceğin Kıyısında

Boyraz B.

Aralık 2017

Aralık 2017

Migration & Emphaty: International Art Exhibition

Boyraz B.

Kasım 2017

Kasım 2017

4. Uluslararası Yalova Resim Sempozyumu

Boyraz B.

Nisan 2017

Nisan 2017

Genç Etkinlik 7

Boyraz B.

Mart 2017

Mart 2017

Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, 20.Yıl Etkinlikleri Sergisi 1

Boyraz B.

Nisan 2014

Nisan 2014

Genç Etkinlik 6

Boyraz B.

Ekim 2013

Ekim 2013

Kurgusal Anlatımlar - Yıldız Teknik Üniversitesi, Sanat ve Tasarım Fakültesi, Araştırma Görevlileri Karma Sergisi

Boyraz B.

Haziran 2013

Haziran 2013

Chania Art 2013 Contemporary Art Festival – Black and White Dreams

Boyraz B.

Mayıs 2009

Mayıs 2009

İstanbullu Kim-Kim İstanbullu

Boyraz B.

Şubat 2008

Şubat 2008

Kocaeli Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Ö " rencileriKarma Sergisi

Boyraz B.

Şubat 2007

Şubat 2007

İnsan Hayal Ettiği Müddetçe Yaşar

Boyraz B.

Aralık 2006

Aralık 2006

Mutluluk

Boyraz B.

Eylül 2006

Eylül 2006

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Dokuzuncu Geleneksel Resim Yarışması Sergisi

Boyraz B.

Haziran 2006

Haziran 2006

Portreler – Posta Sanatı (Mail-Art) Projesi

Boyraz B.



Kongre ve Sempozyum Katılımı Faaliyetleri

16 Mayıs 2021 - 18 Mayıs 2021

16 Mayıs 2021 - 18 Mayıs 2021

International Congress on Social Sciences for Sustainability 2021. Sürdürülebilirlik Temalı Çevrimiçi SergiSürdürülebilir Kalkınma

Katılımcı

İstanbul-Türkiye

17 Aralık 2020 - 18 Aralık 2020

17 Aralık 2020 - 18 Aralık 2020

7. YILDIZ SOSYAL BİLİMLER KONGRESİ

Oturum Başkanı

İstanbul-Türkiye

01 Mayıs 2019 - 02 Mayıs 2019

01 Mayıs 2019 - 02 Mayıs 2019

II. İSTANBUL MÜZELERİ ÇALIŞTAYI

Davetli Konuşmacı

İstanbul-Türkiye

Davetli Konuşmalar

Aralık 2022

Aralık 2022

5. Mesleki Eğitim Kongresi (Uzaktan Eğitim)

Konferans

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi-Türkiye

Nisan 2022

Nisan 2022

Yakın Zamanlı Teknolojik Gelişmeler Işığında Güncel Sanat Uygulamaları Üzerine Bir Değerlendirme

Seminer

İstanbul Ayvansaray Üniversitesi-Türkiye

Mayıs 2019

Mayıs 2019

II. İSTANBUL MÜZELERİ ÇALIŞTAYI

Çalıştay

İstanbul İl Kültür Turizm Müdürlüğü-Türkiye

Jüri Üyelikleri

Temmuz-2024

Temmuz 2024

Tez Savunma (Doktora)

SİBEL ALEMDAR TEZ SAVUNMASI - Işık Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Doktora Yeterlik Sınavı

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Aralık-2022

Aralık 2022

Doktora Yeterlik Sınavı

- Yıldız Teknik Üniversitesi

Ağustos-2021

Ağustos 2021

Tez Savunma (Doktora)

Sanat ve Tasarım Doktora Tez Savunması - Yıldız Teknik Üniversitesi

Temmuz-2020

Temmuz 2020

Tez Savunma (Sanatta Yeterlik)

Sanatta Yeterlik Tez Savunma Jurisi - Yaşar Üniversitesi