Desteklenen Projeler
-
2017 - Devam Ediyor Nadir Bir Ekzopolisakkarit Olarak Alternanın Fonksiyonel Etkilerinin Belirlenmesi, Alternan Üretiminden Sorumlu Alternansükraz Enziminin Ekspresyonu ve Aktivitesinin Tespiti
-
2025 - 2027 Raf Ömrünü Uzatmak Ve Gıda Ürünlerine Sağlık Yanlısı Faydalar Sağlamak Için Benzersiz Özelliklere Sahip Laktik Asit Bakterileri Ve Bunların Metabolitlerine Dayalı Fonksiyonel Gıda Katkı Maddelerinin Formüle Edilmesi
-
2023 - 2025 Tarhana Fermantasyonunda Protein Fraksiyonunun Değişimi Ve Biyoaktif Özelliklerin Belirlenmesi
-
2022 - 2025 Clostridium sp. Otolitik Enzimlerinin Rekombinant Üretimi ve Kaşar Peynirinde Geç Şişmenin Engellenmesi için Kullanımı
-
2023 - 2024 Ekşi Hamur Fermantasyonunda Laktik Asit Bakteri Glukonatransferazlarının Rolünün ve Teknolojik Öneminin Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Özgün ekzopolisakkarit EPS üreticisi Laktik Asit Bakterilerinin izolasyonu üretecekleri EPSnin karakterizasyonu ve potansiyel sağlık uygulamaları içi teknofonksiyonel özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DERTLİ E. (Yürütücü), TUNÇİL Y. E., NARBAD A., BASKAYA DİKMEN C., KORKMAZ K., SAĞDIÇ O., et al.
-
2021 - 2024 Glukansükraz E81 Temelli Enzim Mühendisligi Ile Özgün Poli/Oligosakkaritlerin ÜretilmesiVe Fonksiyonel Etkilerinin Belirlenmesi
-
2021 - 2023 Elma posası kullanılarak laktik asit bakterisi ile mannitolün üretimi ve optimizasyonu
-
2019 - 2022 4,3 ve 4,6--glukanotransferazların hücre dışı rekombinant üretimi, optimizasyonu ve fırıncılık ürünlerinde kullanımının araştırılması.
-
2017 - 2020 Tarhana Üretimi Için Fonksiyonel Ekzopolisakkaritlerin Ve Üretici Laktik Asit Bakterilerinin Belirlenmesi
-
2016 - 2017 Bebek beslenmesi için zenginleştirilmiş formulasyonla hazırlanan Uşak tarhanası hamurunun fermentasyonunda mikrobiyolojik ve kimyasal değişimlerin belirlenmesi
-
2016 - 2017 Kurutulmuş ve ambalajlanmış tarhanaının kalite özellikleri üzerine ışınlamanın etkisi
-
2015 - 2016 Uşak tarhanasının organik asit içeriğinin ve laktik asit bakteri çeşitliliği ile ilişkisinin belirlenmesi
-
2015 - 2016 Denizli ilinden toplanan çiğ süt ve peynirlerden otolitik laktik asit bakterilerin izolasyonu tanımlanması ve otolitik özelliklerinin belirlenmesi
-
2012 - 2013 Lactococcus lactis te solunumun hemin ile stimüle edildiği yarı kesikli fermentasyon sisteminde nisin üretiminin optimizasyonu
-
2010 - 2013 Lactococcus lactis e Kitine Bağlanma Yeteneği Kazandırılarak Sürekli Sistemde Nisin Üretimi
Patent