Makaleler
65
Tümü (65)
SCI-E, SSCI, AHCI (51)
SCI-E, SSCI, AHCI, ESCI (52)
ESCI (1)
Scopus (53)
TRDizin (13)
Diğer Yayınlar (1)
20. TARHANADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLER TARAFINDAN ÜRETİLEN BAKTERİYOSİNLERİN KARAKTERİZASYONU
GIDA
, cilt.45, sa.4, ss.786-799, 2020 (Hakemli Dergi)
24. Characterization of a 4,6-alpha-glucanotransferase from Lactobacillus reuteri E81 and production of malto-oligosaccharides with immune-modulatory roles
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.124, ss.1213-1219, 2019 (SCI-Expanded, Scopus)
28. The effects of inulin and fructo-oligosaccharide on the probiotic properties of Lactobacillus spp. isolated from human milk
ZEITSCHRIFT FUR NATURFORSCHUNG SECTION C-A JOURNAL OF BIOSCIENCES
, cilt.73, ss.367-373, 2018 (SCI-Expanded, Scopus)
35. Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemi
Akademik Gıda
, cilt.14, sa.3, ss.293-301, 2016 (Hakemli Dergi)
36. Bazı fermente gıdalardan izole edilen lactobacillus plantarum suşlarının metal dirençlilik özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.14, sa.4, ss.393-397, 2016 (Hakemli Dergi)
37. Hemin ilavesinin laktik asit bakterinde oksidatif stres üzerine etkisi
Çukurova Tarım Gıda Bilim Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.35-42, 2016 (Hakemli Dergi)
41. Vitamin ve Amino asit Katkısının Liyofilze Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisi
Akademik Gıda
, cilt.13, sa.2, ss.115-118, 2015 (Hakemli Dergi)
45. Nisin production in a chitin-including continuous fermentation system with Lactococcus lactis displaying a cell wall chitin-binding domain
JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.41, sa.3, ss.535-543, 2014 (SCI-Expanded, Scopus)
47. Beyaz peynirde nisini tolere eden laktik asit bakteri miktarı ve çeşitliliği
Akademik Gıda
, cilt.12, sa.4, ss.36-40, 2014 (Hakemli Dergi)
51. Nisin üretim genlerinin yapısı, fonksiyonu ve biyoteknolojik uygulamaları
Akademik Gıda
, cilt.9, sa.4, ss.42-50, 2011 (Hakemli Dergi)
54. Continuous nisin production with bioengineered Lactococcus lactis strains
JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.36, sa.6, ss.863-871, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
55. Influence of growth conditions on the nisin production of bioengineered Lactococcus lactis strains
JOURNAL OF INDUSTRIAL MICROBIOLOGY & BIOTECHNOLOGY
, cilt.36, sa.4, ss.481-490, 2009 (SCI-Expanded, Scopus)
62. Endüstriyel nisin üretiminde etkili faktörler ve model sistemler
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.13, ss.57-67, 2007 (Hakemli Dergi)
63. A new approach for evaluating wastes; Bioleaching
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, cilt.35, ss.17-24, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
18
6. The cell size distribution at the culture of nisin produccer lactococcus lactis N8 and its effect on nisin production
12. uluslararası laktik assit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 Ağustos 2017
7. A novel bacteriocin produced by lactobacillus delbrueckii subsp. lactis with a specifically antimicrobial activity aggainst bacillus cereus
12. laktik asit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 Ağustos 2017
9. DETERMINATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SAGE ANDLINDEN HERBAL TEAS WHICH ARE SOLD BY TEA BAG ANDUNPACKED
ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1521
12. The efficiency of artichoke exreacts in raw beef patties for antioxidant and antimicrobial activity
The Food Factor, 2 - 04 Kasım 2016
13. The effect of ultrasound application for oleuropein removal at green olive
2nd congress on food structure and design, 26 - 28 Ekim 2016
14. The diversity of bacteriocin producing lactic acid bacteria in tarhana fermentation
Symposium on Euroasian Biodiversity, 23 Mayıs 2017 - 27 Mayıs 2016
16. The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough during the fermentation
The 3rdInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
18. The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, 30 Eylül - 02 Ekim 2015
Kitaplar
5
1. İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.643-677, 2020
2. Probiyotik Gıdalarda Yasal Düzenlemeler
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.295-322, 2020
3. 22. Bölüm Tarhana Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020
5. Dünya’da Üretilen Bazı Fermente Gıdalar
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı Ertan, Şanlıbaba Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.583-617, 2019
