SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
50
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
14
2. TARHANADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLER TARAFINDAN ÜRETİLEN BAKTERİYOSİNLERİN KARAKTERİZASYONU
GIDA
, cilt.45, sa.4, ss.786-799, 2020 (Hakemli Dergi)
6. Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemi
Akademik Gıda
, cilt.14, sa.3, ss.293-301, 2016 (Hakemli Dergi)
7. Bazı fermente gıdalardan izole edilen lactobacillus plantarum suşlarının metal dirençlilik özellikleri
Akademik Gıda
, cilt.14, sa.4, ss.393-397, 2016 (Hakemli Dergi)
8. Hemin ilavesinin laktik asit bakterinde oksidatif stres üzerine etkisi
Çukurova Tarım Gıda Bilim Dergisi
, cilt.31, sa.2, ss.35-42, 2016 (Hakemli Dergi)
9. Vitamin ve Amino asit Katkısının Liyofilze Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisi
Akademik Gıda
, cilt.13, sa.2, ss.115-118, 2015 (Hakemli Dergi)
11. Beyaz peynirde nisini tolere eden laktik asit bakteri miktarı ve çeşitliliği
Akademik Gıda
, cilt.12, sa.4, ss.36-40, 2014 (Hakemli Dergi)
12. Nisin üretim genlerinin yapısı, fonksiyonu ve biyoteknolojik uygulamaları
Akademik Gıda
, cilt.9, sa.4, ss.42-50, 2011 (Hakemli Dergi)
13. Endüstriyel nisin üretiminde etkili faktörler ve model sistemler
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, cilt.13, ss.57-67, 2007 (Hakemli Dergi)
14. A new approach for evaluating wastes; Bioleaching
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, cilt.35, ss.17-24, 2007 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
18
5. A novel bacteriocin produced by lactobacillus delbrueckii subsp. lactis with a specifically antimicrobial activity aggainst bacillus cereus
12. laktik asit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 Ağustos 2017
6. The cell size distribution at the culture of nisin produccer lactococcus lactis N8 and its effect on nisin production
12. uluslararası laktik assit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 Ağustos 2017
9. DETERMINATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SAGE ANDLINDEN HERBAL TEAS WHICH ARE SOLD BY TEA BAG ANDUNPACKED
ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2017, ss.1521
11. The efficiency of artichoke exreacts in raw beef patties for antioxidant and antimicrobial activity
The Food Factor, 2 - 04 Kasım 2016
13. The effect of ultrasound application for oleuropein removal at green olive
2nd congress on food structure and design, 26 - 28 Ekim 2016
14. The diversity of bacteriocin producing lactic acid bacteria in tarhana fermentation
Symposium on Euroasian Biodiversity, 23 Mayıs 2017 - 27 Mayıs 2016
16. The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough during the fermentation
The 3rdInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 Ekim 2015
18. The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, 30 Eylül - 02 Ekim 2015
Kitaplar
5
1. Probiyotik Gıdalarda Yasal Düzenlemeler
Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, Ankara, ss.295-322, 2020
2. 22. Bölüm Tarhana Üretimi
Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.531-560, 2020
4. İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editör, Gazi Kitapevi, ss.643-677, 2020
5. Dünya’da Üretilen Bazı Fermente Gıdalar
Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı Ertan, Şanlıbaba Pınar, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, ss.583-617, 2019