Eğitim Bilgileri
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorDoktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2016 - 2018
2016 - 2018Yüksek Lisans
İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye
2012 - 2016
2012 - 2016Lisans
İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
2018
2018Yüksek Lisans
Detection of some quality properties and antioxidant activity of bee products like; honey, pollen and propolis obtained from Bayburt and different regions of Turkey
İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2025
2025“Bitkisel Proteinler: Güncel Trendler ve Gıda Teknolojisi Uygulamaları”
Mesleki Eğitim
İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği
2024
2024Metot Optimizasyonu Eğitimi
Mesleki Eğitim
-
2023
2023LC-MS-Q-TOF mass spectrometry for the analysis of the masked mycotoxins in food and feed
Mesleki Eğitim
Universitat de València
2022
2022Analitik Metot Validasyonu Eğitimi
Mesleki Eğitim
Saychemco
2019
2019Training School on NMR in Food Science
Mesleki Eğitim
ODTÜ
Araştırma Alanları
Gıda Mühendisliği
Gıda Bilimleri
Gıda Kimyası
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Liposomal propolis loaded xanthan gum-salep hydrogels: Preparation, characterization, and in vitro bioaccessibility of phenolics
SAROĞLU Ö., KARAKAŞ C. Y., Yildirim R. M., Erdem O., KARASU S., SAĞDIÇ O., et al.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.300, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Liposomal black mulberry extract loaded-nanofibers: preparation, characterisation, and bioaccessibility of phenolics by simulated in vitro digestion combined with the Caco-2 cell model
Kalintas Caglar N., SAROĞLU Ö., Karakas C. Y., Tasci C. O., Çatalkaya G., Yildirim R. M., et al.
International Journal of Food Science and Technology
, cilt.59, sa.12, ss.9298-9309, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Comparison of bioactive constituents by HPLC–DAD–ESI-MS and UFLC and in vitro antioxidant activities of blossom honey, bee pollen, and propolis
SAROĞLU Ö., Ecem Bayram N., Günşar B.
European Food Research and Technology
, cilt.249, sa.12, ss.3085-3096, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Encapsulation of purple basil leaf extract by electrospraying in double emulsion (W/O/W) filled alginate-carrageenan beads to improve the bioaccessibility of anthocyanins
Ozcan B. E., Saroglu Ö., Karakas C. Y., Karadag A.
International Journal of Biological Macromolecules
, cilt.250, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The formulation and microstructural, rheological, and textural characterization of salep-xanthan gum-based liposomal gels
Saroğlu Ö., Karadağ A., Cakmak Z. H., Karasu S.
POLYMER BULLETIN
, cilt.80, sa.9, ss.9941-9962, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Microencapsulation of olive mill wastewater in Saccharomyces cerevisiae cells by spray drying and in vitro bioaccessibility of phenolic compounds
Saroglu Ö., Tav B., Yildirim R. M., Karadağ A.
Food and Function
, cilt.14, sa.8, ss.3746-3759, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The Effects of Different Drying Methods on the In Vitro Bioaccessibility of Phenolics, Antioxidant Capacity, and Morphology of European Plums (Prunes domestica L.)
Yener E., SAROĞLU Ö., SAĞDIÇ O., KARADAĞ A.
ACS Omega
, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Characterization of nanoliposomes loaded with saffron extract: in vitro digestion and release of crocin
SAROĞLU Ö., Atali B., Yildirim R. M., KARADAĞ A.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.16, sa.6, ss.4402-4415, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022Effect of different drying methods on the bioactive, microstructural, and in-vitro bioaccessibility of bioactive compounds of the pomegranate arils
Ozay-Arancioglu I., BEKİROĞLU H., KARADAĞ A., SAROĞLU Ö., Tekin-çakmak Z. H., KARASU S.
Food Science and Technology (Brazil)
, cilt.42, 2022 (SCI-Expanded)
2019
2019Response surface optimization of ultrasound-assisted protein extraction from Spirulina platensis: investigation of the effect of extraction conditions on techno-functional properties of protein concentrates
Yücetepe A., Saroğlu Ö., Özçelik B.
Journal of Food Science and Technology
, cilt.56, sa.7, ss.3282-3292, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Optimisation of ultrasound-assisted extraction of protein from Spirulina platensis using RSM
Yucetepe A., Saroglu O., Daskaya-Dikmen C., Bildik F., Özçelik B.
Czech Journal of Food Sciences
, cilt.36, sa.1, ss.98-108, 2018 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2024
2024Propolis-loaded liposomes: characterization and evaluation of the in vitro bioaccessibility of phenolic compounds
Karadağ A., Saroglu Ö.
ADMET and DMPK
, cilt.12, sa.1, ss.209-224, 2024 (ESCI)
2021
2021Available technologies on improving the stability of polyphenols in food processing
Cao H., SAROĞLU Ö., KARADAĞ A., Diaconeasa Z., Zoccatelli G., Conte-Junior C. A., et al.
Food Frontiers
, cilt.2, 2021 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Investigating the Rheological, Microstructural, and Textural Properties of Liposomal Gels Derived from Salep and Xanthan Gum
Saroğlu Ö., Karadağ A., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.118-119
2022
2022Encapsulation of Anthocyanins of Purple Basil Leaf
ÖZCAN B. E., KARADAĞ A., KARAKAŞ C. Y., SAROĞLU Ö.
INTERNATIONAL MALDIA HEALTH SCIENCES CONGRESS, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)
2021
2021Safranın Biyopolimerlerle Kaplanmış Nanolipozomal Sistemlerle Enkapsülasyonu
Atalı B., Saroğlu Ö., Karadağ A.
İZÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Kongresi , İstanbul, Türkiye, 5 - 06 Haziran 2021, ss.16
2020
2020Farklı Kurutma Yöntemlerinin Nar Tanelerinin Kuruma Kinetiği, Biyoaktif Bileşikleri, Mikroyapısı ve Fenolik İn-Vitro Biyoerişilebilirliği Üzerine Etkisi
ÖZAY ARANCIOĞLU İ., KARASU S., KARADAĞ A., SAROĞLU Ö., TEKİN ÇAKMAK Z. H., BEKİROĞLU H.
4. Uluslararası Beslenme Obezite ve Toplum Sağlığı Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2020, cilt.4, ss.557-558, (Özet Bildiri)
2018
2018STEADY SHEAR RHEOLOGICAL PROPERTIES OF GUM EXTRACTED FROM ACACIA SEEDS
SAROĞLU Ö., AÇAN B. G., TOKER Ö. S., ARICI M.
International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.104
2018
2018The Effect of NaCl Concentration and pH on Phycocyanin Extraction from Microalgae Spirulina platensis as a Traditional Food
YÜCETEPE A., ÖZÇELİK B., DURAN A., SAROĞLU Ö.
INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, FOREST, VETERINARY SCIENCES AND TECHNOLOGIES, 2 - 05 Nisan 2018
2017
2017The influence of extraction conditions on in vitro protein digestibility of Spirulina platensis protein extracts: An optimization study with RSM
YÜCETEPE A., SAROĞLU Ö., DAŞKAYA DİKMEN C., ÖZÇELİK B.
5th International Conference on Food Digestion, Rennes, Fransa, 4 - 06 Mayıs 2017
2016
2016Ultrasound assisted extraction of protein from spirulina platensis; Determination of total phenolic contents and antioxidant activity of protein extracts and optimization of process parameters
YÜCETEPE A., SAROĞLU Ö., BİLDİK F., ÖZÇELİK B.
1st Food Chemistry Conference: Shaping the future of food quality, health and safety, Amsterdam, Hollanda, 30 Ekim - 01 Kasım 2016
Kitaplar
2024
2024Multiple-effect evaporators in the food industry
SAROĞLU Ö., KARADAĞ A.
Evaporation technology in food processing, Jafari Seid Mahdi, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA, CAN KARAÇA ASLI, Editör, woodhead publishing, ss.57-78, 2024
2021
2021Chapter 5 -Encapsulation of saffron bioactive compounds
Saroğlu Ö., Bekiroğlu H., Karadağ A.
Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press , California, ss.183-220, 2021
Desteklenen Projeler
2022 - 2025
2022 - 2025