Arş. Gör. Öznur SAROĞLU


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Tarım Bilimleri, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

25

Atıf (WoS)

99

H-İndeks (WoS)

4

Atıf (Scopus)

351

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

422

H-İndeks (Scholar)

8

Atıf (Sobiad)

3

H-İndeks (Sobiad)

1

Proje

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2016 - 2018

2016 - 2018

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2016

2012 - 2016

Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2018

2018

Yüksek Lisans

Detection of some quality properties and antioxidant activity of bee products like; honey, pollen and propolis obtained from Bayburt and different regions of Turkey

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2025

2025

“Bitkisel Proteinler: Güncel Trendler ve Gıda Teknolojisi Uygulamaları”

Mesleki Eğitim

İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği

2024

2024

Metot Optimizasyonu Eğitimi

Mesleki Eğitim

-

2023

2023

LC-MS-Q-TOF mass spectrometry for the analysis of the masked mycotoxins in food and feed

Mesleki Eğitim

Universitat de València

2022

2022

Analitik Metot Validasyonu Eğitimi

Mesleki Eğitim

Saychemco

2019

2019

Training School on NMR in Food Science

Mesleki Eğitim

ODTÜ

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2018 - Devam Ediyor

2018 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Investigating the Rheological, Microstructural, and Textural Properties of Liposomal Gels Derived from Salep and Xanthan Gum

Saroğlu Ö., Karadağ A., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.118-119

2022

2022

Encapsulation of Anthocyanins of Purple Basil Leaf

ÖZCAN B. E., KARADAĞ A., KARAKAŞ C. Y., SAROĞLU Ö.

INTERNATIONAL MALDIA HEALTH SCIENCES CONGRESS, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

Safranın Biyopolimerlerle Kaplanmış Nanolipozomal Sistemlerle Enkapsülasyonu

Atalı B., Saroğlu Ö., Karadağ A.

İZÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Kongresi , İstanbul, Türkiye, 5 - 06 Haziran 2021, ss.16

2018

2018

STEADY SHEAR RHEOLOGICAL PROPERTIES OF GUM EXTRACTED FROM ACACIA SEEDS

SAROĞLU Ö., AÇAN B. G., TOKER Ö. S., ARICI M.

International Symposium on Food Rheology and Texture, İstanbul, Türkiye, 19 Ekim 2018, ss.104 Sürdürülebilir Kalkınma

2018

2018

The Effect of NaCl Concentration and pH on Phycocyanin Extraction from Microalgae Spirulina platensis as a Traditional Food

YÜCETEPE A., ÖZÇELİK B., DURAN A., SAROĞLU Ö.

INTERNATIONAL CONFERENCE ON AGRICULTURE, FOREST, VETERINARY SCIENCES AND TECHNOLOGIES, 2 - 05 Nisan 2018

Kitaplar

2024

2024

Multiple-effect evaporators in the food industry

SAROĞLU Ö., KARADAĞ A.

Evaporation technology in food processing, Jafari Seid Mahdi, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA, CAN KARAÇA ASLI, Editör, woodhead publishing, ss.57-78, 2024

2021

2021

Chapter 5 -Encapsulation of saffron bioactive compounds

Saroğlu Ö., Bekiroğlu H., Karadağ A.

Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press , California, ss.183-220, 2021

Desteklenen Projeler



Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 100

h-indeksi (WOS): 4