Desteklenen Projeler
-
2022 - Devam Ediyor Katmanlı İmalat Teknolojilerine Yönelik Özellikleri İyileştirilmiş Fitil/Filaman Geliştirilmesi
-
2022 - Devam Ediyor Yüksek Performanslı Termoplastik Kompozitler için Otomatik Elyaf SerimSarım Sistemleri ile Profil Üretim Yöntemi Geliştirilmesi
-
2022 - 2024 Kiraz Sapı ve Ceviz İçi Perdesi Ekstraktları ile Katkılandırılmış Kitosan Bazlı Aktif Gıda Ambalaj Filmi Üretimi ve Karakterizasyonu
-
2021 - 2024 Çeşitli Bitkisel Kaynaklardan Yeşil Sentez Yöntemi İle Elde Edilecek Biyoaktif Bileşenlerin Üç Boyutlu/Antimikrobiyal/Antioksidant/Biyobozunur Özelliklerine Sahip Kemik Doku İskelesi Üretiminde Katkı Maddesi Olarak Kullanımlarının İncelenmesi
-
2017 - 2021 Determination of Analytes in Biological Fluids By Q-TOF LC/MS Using Isotope Dilution Method
-
2018 - 2020 Kemik Doku Mühendisliği Uygulamalarında Kullanılacak HidroksiapatitGrafen OksitKitosan Doku İskelesinin Süper Kritik Jel Kurutma Tekniği Kullanılarak Üretimi ve Karakterizasyonu
-
2018 - 2019 Al2O3 Katkılı Nanolübrikantlarin Hazırlanması ve Reolojik Özelliklerinin Modellenmesi
-
2017 - 2018 Çamaşır Makinelerinde Deterjanın Aktif Bileşenlerinin Tekrarlı Kullanımının Optimizasyonu
-
2015 - 2018 Farklı Karakterdeki Adsorbanlar ile Sudaki Kirleticilerin Adsorpsiyonu
-
2012 - 2017 -Amilaz, alkalaz ve -galaktozidaz enzimlerinin çeşitli adsorban yüzeylerine immobilizasyonunun optimizasyonu ve immobilize enzimlerin sıcaklık, pH ve zaman stabilitelerinin incelenmesi
-
2015 - 2015 Grafen oksitin doğal kaynaklı ürünler ile indirgenmesi ve indirgenmiş grafen oksit – hidroksiapatit kompozitlerin üretilmesi
-
2014 - 2015 Polimer Kaplı Mezo Gözenekli Silika Nanoparçacık Sentezi, Karakterizasyonu ve Enzim İmmobilizasyonunda Kullanımı
-
2011 - 2015 Çeşitli Absorbentlere Protein Adsorpsiyonunun İncelenmesi
-
2012 - 2014 Sonikasyon Ortamında Baklagillerin Su Alma Özelliklerinin İncelenmesi
-
2009 - 2012 Mısır Gluteni Hidrolizatının Acı Tadının Giderilmesi
-
2009 - 2012 Susam Küspesindeki Proteinin Hidrolizi: Proses Parametrelerinin Optimizasyonu, Hidroliz, Çözünürlük, Enzim İnaktivasyon Kinetiği ve Fonksiyonel Özelliklerinin İncelenmesi.
-
2010 - 2010 β-galactosidase Enzimi ile Yağsız Sütte Laktoz Hidrolizinin İncelenmesi ve Modellenmesi.
-
2005 - 2007 Biyoteknolojide kullanılan tutuklayıcı malzemelerin oksijen transfer katsayısı üzerindeki etkilerinin incelenmesi
-
2004 - 2007 Gıdaların mikrodalga tekniği kullanılarak kurutulması, doku ve renk özelliklerinin incelenmesi ve modellenmesi
-
2003 - 2005 Sütteki Laktozun Enzimatik Yolla Hidrolizinin İncelenmesi
-
2003 - 2005 Mısır Gluteninin Enzimatik Hidrolizi
-
2003 - 2005 Buğday Gluteninin Enzimatik Hidrolizini Etkileyen Proses Parametrelerinin İncelenmesi ve Optimizasyonu
-
2001 - 2003 Ultrasonik Ortamda Nişastanın Enzimler Yoluyla Hidrolozinin İncelenmesi
-
2001 - 2002 Mısır Nişastasının Enzimatik Hidrolizinin Optimizasyonu
-
2000 - 2002 Çeşitli Nişastaların Enzimatik Hidrolizinin Optimizasyonu
-
2000 - 2002 Çeşitli Nişastaların Optimizasyonu
-
2000 - 2000 Investigation of the Effect of Environmental Conditions on a Novel High Pressure Homogenizer for Producing Cell Disruption
-
1998 - 2000 Biyoreaktörde Oksijen Transfer Katsayısının Belirlenmesi ve a - Amilaz Enziminin İncelenmesi
-
1998 - 2000 Biyoreaktörde Oksijen Transfer Katsayısının Belirlenmesi ve Alfa-Amilaz Enziminin Stabilitesinin İncelenmesi
-
1998 - 1999 Hücre Parçalamada Kullanılan Sonikasyon İşleminin Enzimlerin Aktivitelerine Olan Etkilerinin İncelenmesi
-
1998 - 1998 Solubilisation Studies on the Enzymatic Hydrolysis of Wheat Gluten
-
1994 - 1997 Endüstriyel Biyoreaktörlerin Simulasyonu
-
1996 - 1996 The Deactivation of the Enzymes by a Cell Disrupter