Duyurular & Dokümanlar
LAB II - Hesaplama Örneği - Calcuation Example
Ders Notu
28.02.2025
LAB I - Deney2/Exp.2 - Data
Ders Notu
26.02.2025
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorDoktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü, Türkiye
2019 - 2022
2019 - 2022Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü, Türkiye
2014 - 2019
2014 - 2019Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü, Türkiye
Sertifika, Kurs ve Eğitimler
2024
2024TS EN ISO 45001:2023 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi
İş Sağlığı ve Güvenliği
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
2024
2024TS EN ISO 14001:2015 Çevre Yönetim Sistemi İç Tetkik Eğitimi
Çevre ve Sürdürülebilirlik
TÜRK STANDARDLARI ENSTİTÜSÜ
Araştırma Alanları
Kimya Mühendisliği ve Teknolojisi
Akademik Unvanlar / Görevler
2020 - Devam Ediyor
2020 - Devam EdiyorAraştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Determination of Drying Characteristics of Various Seafood by Freeze Drying Method and Investigation of the Effect of Ultrasonic Pretreatment
Özyalçın Genç Z. Ö., Gules E., Uygunöz D., Bozkurt F., Sağdıç O., Doymaz İ., et al.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.25, sa.2, TRJAS6452, ss.1-10, 2025 (SCI-Expanded)
2023
2023Drying and Rehydration Characteristics of Microwave Dried Mytilus edulis
Sevim S., ÖZYALÇIN GENÇ Z. Ö., KIPÇAK A. S.
Turkish Journal of Fisheries and Aquatic Sciences
, cilt.23, sa.12, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023The Effect of Various Methods on the Drying Kinetics and Mathematical Modelling of Seabass (Dicentrarchus labrax)
ÖZYALÇIN GENÇ Z. Ö., KIPÇAK A. S., TUĞRUL N.
Journal of Aquatic Food Product Technology
, cilt.32, sa.4, ss.384-395, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022The Ultrasound Effect on the Drying Characteristics of Loligo vulgaris by the Methods of Oven and Vacuum-oven
ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
JOURNAL OF AQUATIC FOOD PRODUCT TECHNOLOGY
, cilt.31, sa.2, ss.187-199, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021The Effect of Ultrasonic Pre-Treatment on the Temperature Controlled Infrared Drying of Loligo vulgaris and Comparison with the Microwave Drying
ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES
, cilt.21, sa.3, ss.135-145, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Antimony Adsorption Study of Chitosan Produced from Caridea and Brachyura Shells
Kıpçak A. S., Özyalçın Z. Ö.
Journal Of The Indian Chemical Society
, cilt.97, sa.10, ss.2097-2100, 2020 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Investigation of the effect of different pretreatments on drying characteristics in freeze drying of salmon
Midik E., Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
Journal of Chemistry and Technologies , cilt.33, sa.1, ss.136-145, 2025 (ESCI)
2025
2025Investigation of the Effect of Various Pretreatments on The Freeze-Drying Process of Blue Mussels (Mytilus Edulis)
Alp N., Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
Ege Journal of Fisheries and Aquatic Sciences , cilt.1, sa.1, ss.1, 2025 (ESCI)
2024
2024Drying kinetics, mathematical modeling and color analysis of Solen marginatus: A comparative study of oven, infrared, and microwave drying methods
Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS , cilt.2024, ss.1-10, 2024 (Scopus)
2023
2023The effect of production parameters of crab and shrimp based chitosan on the adsorption of aluminum and lead
Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
, cilt.41, sa.5, ss.938-946, 2023 (ESCI)
2023
2023Effects of drying methods on the drying kinetics of blanched brown crab
Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.55, sa.3, ss.234-241, 2023 (Scopus)
2023
2023Infrared and microwave drying methods on the rehydration behaviour and mass transfer diffusion coefficient of Loligo Vulgaris
Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES , cilt.2023, ss.1-8, 2023 (ESCI)
2023
2023Rehydration Characteristics and Kinetics of Traditionally Dried Mussels at Different Temperatures
Özyalçın Z. Ö., Kıpçak A. S.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES
, cilt.41, sa.4, ss.858-867, 2023 (ESCI)
2023
2023Ultrasonic Pre-Treatment and Vacuum Effect on the Drying of Cancer Pagurus Meat
Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
Aquatic Science and Engineering
, cilt.2023, ss.1-10, 2023 (ESCI)
2022
2022A Study of Thin-Layer Pepino Drying with Infrared and Microwave Methods and Color Analysis
Özyalçın Z. Ö., Kıpçak A. S.
Journal of the Turkish Chemical Society Section B
, cilt.5, sa.2, ss.167-172, 2022 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Mathematical Modelling Study of Pretreated Freeze-Drying of Squid
ÖZYALÇIN GENÇ Z. Ö., KIPÇAK A. S.
7th International Conference on Advances in Mechanical Engineering, Türkiye, 24 Aralık 2024
2024
2024Mathematical Modelling of Pretreated Lyophilized Shrimp
ÖZYALÇIN GENÇ Z. Ö., KIPÇAK A. S.
7th International Conference on Advances in Mechanical Engineering, Türkiye, 24 Aralık 2024
2024
2024Sythesis of Chitosan from Lobster Shells
Temiz A. E., ÖZYALÇIN GENÇ Z. Ö., DUMANLI F. T., TUĞRUL N., DERUN E., KIPÇAK A. S.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs 2024
2023
2023Mathematical modelling of ultrasound pretreated kumquat (Citrus japonıca var. margarita) in freeze dryer
Otal Şenol D., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
2nd International Karatekin Science and Technology Conference, Çankırı, Türkiye, 21 Aralık 2023, (Tam Metin Bildiri)
2023
2023Drying of Blue Mussels by Freeze Drying Technique and Investigating the Effect of Ultrasonic Pretreatment
Alp N., Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.68, (Özet Bildiri)
2023
2023Lyophilization of Dicentrarchus labrax and Investigation of the Effect of Ultrasonic Pretreatment
Alp M., Özyalçın Genç Z. Ö., Kıpçak A. S.
6th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2023), Ankara, Türkiye, 11 - 13 Ekim 2023, ss.67
2023
2023Drying characterization and quality investigation of quail (coturnix coturnix) meat by microwave drying method
Fakhrutdinov A., Kıpçak A. S., Özyalçın Genç Z. Ö.
ASES VI. International Health, Engineering and Sciences Conference, Van, Türkiye, 16 - 18 Haziran 2023, ss.1
2022
2022Investigation of the effect of blanching on the drying characteristics of freeze dried salmon
Deniz E., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 14 Aralık 2022, ss.1481-1486
2022
2022Mathematical modeling of the ultrasonic pretreated freeze dried cockle
Çağlıyan Y., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
4th International Eurasian Conference on Science, Engineering and Technology, Ankara, Türkiye, 14 Aralık 2022, ss.1032-1037
2022
2022Mikrodalga Yöntemiyle Kurutulan Çarkıfelek Meyvesinin Matematiksel Modellemesi
Ata P., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences (ICENSS 2022), Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2022, ss.425-434
2022
2022Karides ve Pavurya Kabuklarından Kitosan Üretimi ve Baryum Adsorpsiyonunda Kullanılması
Çelik E., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
2nd International Congress of Engineering and Natural Sciences (ICENSS 2022), Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2022, ss.204-209
2021
2021Study on Effective Moisture Diffusivity, Activation Energy and Drying Rate of Thin Layer of Pepino Fruit
DALGIC İ., ÖZYALÇIN Z. Ö., DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
6th International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2021), İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.1179-1184
2021
2021Influence of oven drying on effective moisture diffusion, activation energy and drying rate of common octopus (Octopus vulgaris)
Batir C., Algul M., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
6th International Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.1173-1178
2021
2021Drying kinetics and mathematical modelling of oven dried blanched brown crab (cancer pagurus) meat
Eren M., Akkoc O., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
6th International Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.1185-1190
2021
2021Mathematical modelling on thin layer oven drying kinetics of grooved razor shell meat
İlter S., Kilicoglu O., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
6th International Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.1166-1172
2019
2019Mathematical Modelling of Loligo Vulgaris Dried By Microwave Oven
Özyalçın Z. Ö., Kıpçak A. S.
5th Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 17 - 19 Aralık 2019, ss.681-686
2019
2019Effective Moisture Diffusivity and Activation Enregy of Loligo Vulgaris Dried by Temperature Controlled Infrared Drier
Gur E., Özyalçın Z. Ö., Kıpçak A. S.
2nd International Conferance on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 28 - 29 Haziran 2019, ss.189-194
2019
2019Effective Moisture Diffusivity and Activation Energy of Loligo Vulgaris Dried by Temperature Controlled Infrared Drier
GÜR E., ÖZYALÇIN Z. Ö., KIPÇAK A. S.
2nd International Conference on Biological and Chemical Sciences, 28 - 29 Haziran 2019, (Tam Metin Bildiri)
Desteklenen Projeler
2022 - Devam Ediyor
2022 - Devam EdiyorHayvansal Temelli Kaynaklardan Elde Edilen Kitosanın Ağır Metal İçeren Atık Suların Arıtılmasında Kullanımı
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KIPÇAK A. S. (Yürütücü), DERUN E., ŞENBERBER DUMANLI F. T., ÖZYALÇIN Z. Ö., TUĞRUL N.
2024 - 2025
2024 - 2025Fındık Zürufundan Selüloz Bazlı Biyoplastik Üretimi
TÜBİTAK Projesi
Özyalçın Genç Z. Ö., Ok N. O.
2023 - 2024
2023 - 2024Çeşitli Egzotik Meyvelerin Liyofilizasyon Yöntemi ile Kurutulması ve Kalite Parametrelerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KIPÇAK A. S. (Yürütücü), Otal Şenol D., ÖZYALÇIN Z. Ö.
2021 - 2022
2021 - 2022Çeşitli Deniz Ürünlerinin Yeni Nesil Dondurarak Kurutma Yöntemi ile Kurutma Karakteristiklerinin Belirlenmesi ve Ultrasonik Önişlemin Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KIPÇAK A. S. (Yürütücü), ÖZYALÇIN Z. Ö., DOYMAZ İ., DERUN E., TUĞRUL N., UYGUNÖZ D.
2020 - 2022
2020 - 2022