Arş. Gör. Sevda DERE
Ana Sayfa
Eğitim Bilgileri
Araştırma Alanları
Akademik İdari Deneyim
Yayınlar & Eserler
Proje & Patent & Tasarım
Bilimsel & Mesleki Faaliyetler
Başarılar & Tanınırlık
Duyurular & Dokümanlar
İletişim
Özgeçmiş Dosyası İndir
Türkçe
English
Yıldız Teknik Üniversitesi
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Akademik Veri Yönetim Sistemi
English
Yayınlar & Eserler
Yayın Ağı
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Characterization and immune-modulatory roles of branched glucan and acetylated gluco-oligosaccharides produced by glucansucrase 40 from Leuconostoc mesenteroides YTU 40
Dere S.
,
İspirli H.
,
Korkmaz Ediş K.
,
Tunçil Y. E.
,
Sağdıç O.
,
Narbad A.
, et al.
SCIENTIFIC REPORTS
, cilt.15, ss.11412, 2025 (SCI-Expanded)
Production of bioactive peptides during yogurt fermentation, their extraction and functional characterization
KAYACAN ÇAKMAKOĞLU S.
,
DERE S.
,
Beki̇roğlu H.
,
BOZKURT F.
,
KARASU S.
,
Dertli̇ E.
, et al.
Food Bioscience
, cilt.61, 2024 (SCI-Expanded)
Physicochemical and structural characterisation of a branched dextran type exopolysaccharide (EPS) from Weissella confusa S6 isolated from fermented sausage (Sucuk)
Özpınar F. B.
,
Dertli E.
,
Kayacan Çakmakoğlu S.
,
İspirli H.
,
Dere S.
,
Korkmaz Ediş K.
, et al.
INTERNATIONAL JOURNAL OF BIOLOGICAL MACROMOLECULES
, cilt.264, sa.1, ss.130507, 2024 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
Evaluation of Fruit Juices as Probiotic Delivery Systems: Challenges, Current Strategies and Health Benefits
Yalmancı D.
,
Meral H. D.
,
Dere S.
,
Cakmakoglu S. K.
,
Sagdıc O.
,
Dertli E.
TURKISH JOURNAL OF AGRICULTURE: FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.12, sa.4, ss.699-713, 2024 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
Development of Novel Antimicrobials from Lactic Acid Bacteria as Clean Label Alternatives
DERE S.
,
SAĞDIÇ O.
,
DERTLİ E.
5th International Conference on Advanced Engineering Technologies, Bayburt, Türkiye, 25 Eylül 2024, ss.1170
Characterization of a Glucansucrase from Leuconostoc mesenteroides AP-40 and Production of Different Oligosaccharides with Acceptor Reactions
DERE S.
,
İSPİRLİ H.
,
KORKMAZ K.
,
SAĞDIÇ O.
,
DERTLİ E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, 16 Mayıs 2024, ss.168, (Özet Bildiri)
Role of Bioengineered Glucans for Physicochemical Characteristics of Cakes
Karaarslan N.
,
Korkmaz Ediş K.
,
Dere S.
,
İspirli H.
,
Dertli E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.187
Investigation of Technological and Functional Changes of Starch and Its Derivatives Modified by 4,6 Glucantransferase
Bayaman R.
,
İspirli H.
,
Dere S.
,
Bozkurt F.
,
Korkmaz Ediş K.
,
Kaya Y.
, et al.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.171
Investigating the Cytotoxic Effects of Dextran Produced by Liquorilactobacillus Hordei Originating from Water Kefir
Korkmaz Ediş K.
,
Dere S.
,
Mutlu B.
,
Sağdıç O.
,
Çakır R.
,
Dertli E.
International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.175
Characterization and potential applications of specific glucansucrases isolated from Weissella spp.
Dere S.
,
Sağdıç O.
,
Dertli E.
Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 - 30 Eylül 2023, ss.75-76
Laktik Asit Bakterilerinin Bağışıklık Sistemini Geliştirmedeki Rolü
DERE S.
,
DERTLİ E.
,
SAĞDIÇ O.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, 13 - 16 Eylül 2023
Yüzey Yanıt Metodolojisi (RSM) Kullanılarak Ekstraksiyon Koşulları Optimize Edilen Liken Örneklerinin Antibakteriyel Özelliklerinin İncelenmesi
Özkan K.
,
Bekiroğlu H.
,
Çebi N.
,
Dere S.
,
Sağdıç O.
,
Özdemir H.
, et al.
Türkiye 1. Gıda Mikrobiyolojisi Kongresi, Erzurum, Türkiye, 13 - 16 Eylül 2023, ss.70
Çemen Otu Tohumu Müsilajının Fonksiyonel Özellikleri ve Potansiyel Uygulamaları
DERE S.
,
BONACINA C. E.
Türkiye 14. Gıda Kongresi, Ankara, Türkiye, 19 Ekim 2022, cilt.1, ss.217
Metrikler
Daha fazla metrik
Yayın
13
Atıf (Scopus)
3
H-İndeks (Scopus)
1
Proje
3
Açık Erişim
1
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları