-
2017 - Devam Ediyor Nadir Bir Ekzopolisakkarit Olarak Alternanın Fonksiyonel Etkilerinin Belirlenmesi, Alternan Üretiminden Sorumlu Alternansükraz Enziminin Ekspresyonu ve Aktivitesinin Tespiti
-
2017 - Devam Ediyor Liyofilizasyon yöntemi kullanılarak kurutma makinası oluşturulması ve meyve kurutmada uygulanması
-
2017 - Devam Ediyor Optimum Koşullarda Enkapsüle Edilen Probiyotik Bakteriler Ile Fonksiyonel Dondurma Üretimi, Sindirim Sistemindeki In Vitro Ve In Vivo Etkinliklerinin Belirlenmesi
-
2017 - Devam Ediyor Laktik Starter Kültürlerin Liyofilizasyon Ve Depolama Stabilitesinin Modellenmesi
-
2017 - Devam Ediyor Kinoa ile Zenginleştirilmiş Organik Bebek ve Küçük Çocuk Ek Gıdası Geliştirilmesi
-
2017 - Devam Ediyor Elektro-Püskürtme Yöntemi Ile Probiyotiklerin Enkapsülasyonu Ve Bu Mikroorganizmaların Tarhana Cipslerindeki Biyoyararlılığına Uygulanan İşlem Parametreleri Ile Depolama Süresinin Etkilerinin Belirlenmesi
-
2016 - Devam Ediyor Optimum Koşullarda Üretilen Ekzopolisakkaritlerin (EPS) Gıda Tozlarının Gıda Yüzeylerine Yapışmasında Arayüz Olarak Kullanılabilirliklerinin Belirlenmesi
-
2015 - Devam Ediyor Elektrosprey kaplama yöntemi ile kurkumin yüklü gliadin nanotaşıyıcılarının üretimi
-
2012 - Devam Ediyor Fermente sucukların tekstür profilleri (TPA) üzerine ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin etkilerinin belirlenmesi
-
2015 - 2019 Farklı meyve atıklarından elde edilen doğal polimerlerin biyoaktif ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
YILMAZ M. T. (Yürütücü), AKMAN P. K., BOZKURT F.
-
2017 - 2017 Importance of nanoparticles and nanofıbers on fish quality
-
2016 - 2017 Fabrication of curcumin loaded whey protein nanoparticles/nanofibers using electrospray deposition system: Molecular, thermomechanical, bioactive and morphological properties
-
2015 - 2017 Nanopartikül İçerisine Kapsüle Edilen Doksorubisin ve Epoksomisin Kombinasyonunun Meme Kanseri Hücrelerine Olan Sitotoksik Etkileri
-
2015 - 2016 Bakliyat ile Sağlık Beslenme Sağlıklı Hayat (Platformu ve Atölyesi)
-
2014 - 2016 Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Türkiyede ticari olarak yetiştirilen farklı türdeki adaçayı tohumlarından optimum koşullarda endüstriyel ölçekte gam üretimi ve bu gamların fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel, mikroyapısal, teknolojik ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
-
2015 - 2015 Gıda Teknolojisinde Kullanılan Doğal Polimerlerin Reolojik ve İnterfacial (arayüzey) Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2015 Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sağdıç O. (Yürütücü), Toker Ö. S., Yılmaz M. T., Arıcı M., Durak M. Z.
-
2012 - 2014 Ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin etkileri kullanılarak üretilen peynirlerin tekstür profilleri (TPA) ve mikroyapısal özellikleri
-
2012 - 2014 Ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin bazı gıdalarin tekstürel, reolojik ve mikroyapısal özelliklerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz M. T. (Yürütücü), Arıcı M., Sağdıç O.
-
2011 - 2012 Simpleks Kafes Karışım Dizaynı ve Cevap Yüzeyi Metotları kullanılarak ekstraksiyon koşulları optimize edilmiş bazı baharat ekstraktlarının, köftenin depolama stabilitesi özellikleri üzerine etkilerinin belirlenmesi
-
2006 - 2009 Sığır, Koyun ve Keçi Yağlarının Fiziksel, Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri Üzerine Ambalaj Şekli ve Depolama Süresinin Etkisi
-
2007 - 2008 Vakum Ambalajlanmış Piliç Eti Köftelerinin Depolama Stabilitesi ve Mikrobiyolojik Kalitesi Üzerine Bazı Baharat Uçucu Yağlarının Etkisi
-
2000 - 2002 Nitrit, Glukono Delta Lakton ve Askorbik Asidin Sucuğun Çeşitli Fiziksel Kimyasal ve Teknolojik Özellikleri Üzerindeki Etkisinin Response Surface Metodu İle Modellenmesi