Desteklenen Projeler
-
2019 - 2022 Fermente Gıdalardan İzole Edilen Aromatik Mayalardan Maya Ekstraktı Üretimi
-
2019 - 2021 Olgunlaşmamış Siyez Buğdayının Fizikokimyasal Besinsel ve Prebiyotik Özelliklerinin Belirlenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ARICI M. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., ÖZÜLKÜ G., TULUKÇU E., Erkölencik M. F.
-
2019 - 2020 Gül Yağının FTIR ve Raman Teknikleri Kullanılarak Otantisitesinin Belirlenmesi
-
2018 - 2019 Uçucu yağların Polivinil alkol/Kitosan nanopartikülleri içerisine elektrosprey metodu ile enkapsüle edilmesi ve antifungal etkinliklerinin belirlenmesi
-
2017 - 2019 Düşük Tuz Yüksek Sağlık, Peynir Tuzlamada Yeni Bir Yöntem: Jel Salamura Tekniği
-
2018 - 2018 SPİRULİNA İLE FONKSİYONEL DONDURMA ÜRETİMİ
-
2012 - 2018 Kompleks gıda sistemlerinin bazi fiziksel özelliklerinin optimizasyonu ve modellenmesinde yüzey tepki metodu ve bulanık mantık sistemlerinin kullanımı ve tanımlayıcı matematiksel simülasyon fonksiyonlarının geliştirilmesi
-
2012 - 2018 Doğrusal olmayan davranış gösteren gıda sistemlerinin yatışkan faz, dinamik titreşimli kayma ve sürünme toparlanması özelliklerinin optimizasyonu ve modellenmesinde yüzey tepki metodunun kullanımı ve tanımlayıcı matematiksel simülasyon fonksiyonlarının geliştirilmesi
-
2016 - 2017 EPA ve DHA İlaveli Fonksiyonel Çikolata Çeşitlerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolatanın reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi
-
2015 - 2017 ß-V Tohum Kristalleri Kullanımı ile Non-Karyojenik Çikolata Üretimi. TÜBİTAK- TOVAG Araştırma Projesi
-
2015 - 2016 Bakliyatla Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat
-
2013 - 2016 Ekzopolisakkarit Üreten Laktik Kültürlerin Tereyağı, Yayık Tereyağı ve Kaymağın Kalite Özellikleri Üzerine Etkisi
-
2013 - 2016 "Sebzelerin Mikrobiyal ve Pestisit Güvenliğinin Sağlanmasında Ultrases ve Düşük Şiddet Elektrik Akımının Birlikte Kullanılma Olanaklarının Belirlenmesi
-
2013 - 2016 Fermente Sarımsak Ve Kırmızı Biber Kullanımının Sucuğun Bazı Özelliklerine Etkisi
-
2013 - 2016 Türkiyede ticari olarak yetiştirilen farklı türdeki adaçayı tohumlarından optimum koşullarda endüstriyel ölçekte gam üretimi ve bu gamların fizikokimyasal, kompozisyonel, konformasyonel, mikroyapısal, teknolojik ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
-
2012 - 2016 Çiğ Sütten Üretilen Geleneksel Peynirlerin Fizikokimyasal Özellikleri Mikrobiyal Güvenliği ve Tekstürü Üzerine Kekik ve Sarımsak Aromatik Sularının Etkisi
-
2013 - 2015 Ekşi hamurdan starter kültür olarak kullanılabilecek mayaların izolasyonu, teknolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bu mayaların ekmek üretiminde kullanılması
-
2013 - 2015 Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sağdıç O. (Yürütücü), Toker Ö. S., Yılmaz M. T., Arıcı M., Durak M. Z.
-
2014 - 2014 Gıda mühendisliği ve ilgili alanlara yönelik disiplinlerarası TÜBİTAK projesi hazırlama
-
2013 - 2014 Arı Ürünleri Mükemmeliyet Merkezi
-
2012 - 2014 Ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin bazı gıdalarin tekstürel, reolojik ve mikroyapısal özelliklerine etkisi
-
2012 - 2014 Ülkemizde Yetişen Bazı Gül Çeşitlerinin Peyzaj ve Endüstriyel Amaçlı (Tıp, Kozmetik ve Gıda Sektöründe) Kullanım Olanaklarının Araştırılması.
-
2013 - 2013 Fen Bilimlerinde Disiplinler Arası Uygulamalı Proje Hazırlama Eğitimi-I
-
2011 - 2013 Nar Kabuğu Ve Çekirdeği Fonksiyonel Bileşikleri İle Zenginleştirilmiş Dondurma Üretimi
-
2010 - 2013 Geleneksel fermente gilaburu (Viburnum opulus L.) meyve suyundan izole edilen laktik asit bakterilerinin probiyotik özellikleri ve endüstriyel üretimde kullanımları. Proje Numarası: TÜBİTAK- TOVAG 110O214.
-
2011 - 2012 Sağlığı Koruyucu ve Geliştirici Fonksiyonel Bir Gıda Olarak Probiyotik Boza Üretimi, Bazı Özelliklerinin Belirlenmesi ve Toplum Tarafından Kabul Edilebilirliğinin Araştırılması
-
2010 - 2012 LaleSoğanı Üretiminde Atık Olarak Ortaya Çıkan Lale Çiçeklerinden Doğal Gıda Boyası ve Biyoaktif Madde Üretimi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü Projesi, Proje Numarası: TAGEM/ 10/AR-GE/032010.
-
2010 - 2012 Çeşitli Gıda Formülasyonlarında Gıda Katkı Maddesi Olarak Kullanılan Jelatinin Orijininin UPLC-MS QTof MS Sistemi Kullanılarak Tespitine Yönelik Yöntem Geliştirilmesi
-
2008 - 2010 Geleneksel et ürünümüz olan sucuktan izole edilen fermentatif bakterilerin starter kültür olarak kullanım potansiyelinin belirlenmesi
-
2006 - 2008 Piliç etlerinin lezzet kalitesi ve raf ömrünün geliştirilmesinde kekikli yem kullanımı
-
2006 - 2008 Gıdalarda toksik bir bileşik olan hidroksimetilfurfuralin (5-HMF) biyolojik ve kimyasal yöntemle azaltılma olanakları
-
2005 - 2008 Üzüm posasının antimikrobiyal ve antioksidan katkı olarak gıda sanayinde değerlendirilmesi
-
2005 - 2007 Ülkemizde üretilen toksik balların kimyasal, antibakteriyel ve toksik özelliklerinin belirlenmesi
-
2005 - 2007 Et ve et ürünlerinde farklı tür hayvan etlerinin saptanması için multiplex ve real time PCR tekniklerinin geliştirilmesi ve biyoçip üretimi
-
2004 - 2006 Türkiye ‘de ticari açıdan önemli Lamiaceae (Labiatae) familyasına ait baharat veya çeşni olarak kullanılan bitkilerin fenolik bileşenleri ile antioksidan ve antimikrobiyal etkilerinin belirlenmesi.
-
2004 - 2005 Etlik Piliç ve Civcivlerde Tıbbi ve Aromatik Bitkilerin Antibakteriyal, Antioksidant ve Büyümeyi Artırıcı Etkilerinin Araştırılması