Akademik Unvanlar
-
2013 - Devam Ediyor Prof. Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği
Yönetimsel Görevler
-
2018 - Devam Ediyor Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
-
2016 - Devam Ediyor Üniversite Yönetim Kurulu Üyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
-
2016 - Devam Ediyor Senato Üyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi
-
2016 - Devam Ediyor Dekan
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi
-
2015 - Devam Ediyor Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya Metalurji Fakültesi
-
2015 - 2017 Bölüm Başkanı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
-
2012 - 2014 Bölüm Başkan Yardımcısı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.
-
2011 - 2012 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Nanoteknoloji Merkezi
-
2010 - 2012 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Gemi Makineleri işletme Mühendisliği
-
2010 - 2012 Bölüm Başkanı
Erciyes Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksek Okulu, Gıda Teknolojileri
-
2009 - 2012 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Biyoteknoloji Merkezi
-
2009 - 2012 Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Erciyes Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi
Akademi Dışı Deneyim
-
2019 - Devam Ediyor Danışman
TÜBİTAK, Marmara Araştırma Merkezi (MAM)
-
2014 - Devam Ediyor Uzman
Bakanlık, Adli Tıp Kurumu, Gıda Mühendisi
-
2014 - Devam Ediyor Uzman
Adli Tıp Kurumu, 5. Daire
-
2019 - 2021 Başkan Danışmanı
TÜBİTAK- MAM
-
2015 - 2017 Gıda Enstitüsü Danışman
TÜBİTAK- MAM
-
2015 - 2016 Danışman
TÜBİTAK, TÜBİTAK MAM, Danışman
-
2014 - 2015 Müdür
TÜBİTAK, TÜBİTAK MAM, Müdür
-
2014 - 2015 ENSTİTÜ MÜDÜRÜ
TÜBİTAK MAM GIDA ENSTİTÜSÜ
-
2012 - 2014 Ulusal Süt Konseyi Üyesi
Bakanlık, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Üye
-
2011 - 2014 TÜBİTAK-TEYDEB
TÜBİTAK
-
2012 - 2013 DANIŞMAN
TÜBİTAK-MAM GIDA ENSTİTÜSÜ
-
2012 - 2013 Danışman
TÜBİTAK, TÜBİTAK MAM, Danışman
-
2011 - 2013 Yürütme Komitesi Üyesi
TÜBİTAK, TÜBİTAK TEYDEB, Grup Yürütme Komitesi Üyesi
Yönetilen Tezler
-
Safrandan gıda boyası üretimi ve mikroenkapsülasyonu
Sağdıç O. (Danışman)
Y.BAYRAM(Öğrenci), Doktora, 2019 -
Sirke üretim prosesinin bazı yabani meyvelerin biyoaktif özelliklerine etkisi
Sağdıç O. (Danışman)
E.SEVDE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Çam balının fonksiyonel ve biyoaktif özelliklerinin ülkemizde üretilen diğer önemli ballarla karşılaştırılması
Sağdıç O. (Danışman)
U.ALPAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Farklı partikül boyutlarındaki enginar lifinin özelliklerinin ve model gıdadaki etkilerinin belirlenmesi
Sağdıç O. (Danışman)
H.ATASOY(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Türkiye'de ticari olarak üretilen bazı uçucu yağlar ve tohum yağlarının depolama süresince oksidatif stabilitelerinin belirlenmesi
T.DEDEBAŞ(Öğrenci), Doktora, 2018 -
Helal gıda kapsamında yumuşak şekerlemelerde jelatin kökeninin tespitinde spektroskopik ve kromatografik yöntemlerin geliştirilmesi ve metot validasyonu
-
Reyhan yaprağından farklı yöntemler ile fenolik bileşik ekstraksiyon optimizasyonu
Sağdıç O. (Danışman)
B.EBRU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2018 -
Ekşi hamurdan fitaz aktivitesi yüksek, maya ve laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bu izolatların tam buğday ekmeği üretiminde starter kültür olarak kullanılması
K.KARAMAN(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Melastan dekstran üreten leuconostokların izolasyonu, desktran üretimi ve özellikleri
T.ÖZKAYA(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Farklı Monofloral Arı Polenlerinin Gama Işınlama Ve Uv-C Uygulaması ile Dekontaminasyonu
S.KAYACAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Deve sütünden ayran üretimi ve özellikleri
Sağdıç O. (Danışman)
M.FARZAM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Fermentasyonun Bazı Sebzelerin Biyoaktif Özelliklerine Etkisi
K.ÖZKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Un ve Unlu Mamullerde L-Sistein Tespitine Yönelik Kromotografik Ve Spektroskopik Metotların Geliştirilmesi
A.DEVELİOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Farklı polimerizasyon derecesine sahip inulinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması
H.GÖKTAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Santrifüj tekniği kullanılarak farklı devirlerde üretilen süzme yoğurdun çeşitli kalite özelliklerinin incelenmesi
Sağdıç O. (Danışman)
H.YAMAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2017 -
Ekşi hamurdan fitaz aktivitesi yüksek maya ve laktik asit bakterilerinin izolasyonu ve bu izolatların tam buğday ekmeği üretiminde kullanılması
Sağdıç O. (Danışman)
K.KARAMAN(Öğrenci), Doktora, 2017 -
Çikolata kaplama formülasyonunda kullanılan bitkisel yağ tipi ve içeriğinin optimizasyonu
SAĞDIÇ O. (Eş Danışman)
Ö.Said(Öğrenci), Doktora, 2016 -
BAZI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLERİN SU EKSTRAKTLARININ VE UÇUCU YAĞLARININ BLOK TİP ERİTME PEYNİRİ VE BEYAZ PEYNİR ÜRETİMİNDE KULLANIMININ FİZİKOKİMYASAL, TEKSTÜREL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİSİ
H.CANKURT(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Domatesin farklı yöntemlerle sosa işlenmesi ve son ürüne çeşitli fonksiyonel bileşen ilavesinin domates sosunun biyoaktivitesi ve biyoyararlılığı üzerine etkisi
M.TOMAŞ(Öğrenci), Doktora, 2016 -
YENİLEBİLİR BAZI ÇİÇEKLERDEN BİYOAKTİF EKSTRAKT VE DOĞAL GIDA BOYASI ÜRETİMİ
O.Bayram(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
GELENEKSEL OLARAK ÜRETİLEN KIŞ YOĞURDUNUN FİZİKOKİMYASAL, MİKROBİYOLOJİK VE DUYUSAL ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE DEPOLAMANIN ETKİSİ
F.Tokatlı(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Sucuk Fermentasyonunun Geliştirilmesinde, Fermente Sarımsak ve Kırmızıbiber Kullanımının Sucuğun Özelliklerine Etkisi
Z.Şimşek(Öğrenci), Doktora, 2016 -
BAZI OZMOFİL MAYALARIN (Zygosaccharomyces rouxii ve Zygosaccharomyces bailii) ELMA SUYUNDA CANLILIĞI VE İNHİBİSYON OLANAKLARININ CEVAP YÜZEY METODU İLE ARAŞTIRILMASI
K.Karaman(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Fermente sarımsak ve kırmızı biber kullanımının sucuğun bazı özelliklerine etkisi
Z.ŞİMŞEK(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Balık derilerinden jelatin üretimi, teknolojik ve reolojik özelliklerinin belirlenmesi
Sağdıç O. (Danışman)
Ş.TEKLE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Yeşil Çaydan Farklı Yöntemlerle Kateşin Ekstraksiyonu ve Saflaştırılması
A.Abdullah(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Farklı Renklerdeki Gülhatmi Çiçeklerinin Biyoaktif Özellikleri
H.Fersahoğlu(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
GSM 90 ve GSM 180 RADYASYONUNUN İN VİTRO VE MEYVE SUYUNDA ÇEŞİTLİ MİKROORGANİZMALAR İLE ANTİOKSİDAN ÖZELLİKLER ÜZERİNE ETKİLERİ
Ş.Merve(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Çaydan Teanin Ekstraksiyon Optimizasyonu ve Saflaştırılması
N.Onat(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
KAYSERİ VE ÇEVRESİNDE YETİŞEN BAZI YABANİ MEYVELERİN BİYOAKTİF ÖZELLİKLERİNİN ARAŞTIRILMASI
B.Polat(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Farklı polimerizasyon derecesine sahip inulinin kaplamalık çikolatada kullanım olanaklarının araştırılması
H.GÖKTAŞ(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Yeşil çaydan L-teanin ekstraksiyon optimizasyonu ve saflaştırılması
Sağdıç O. (Danışman)
N.SAĞCAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Yeşil çaylardan farklı yöntemlerle kateşin ve kafein ekstraksiyonu ve bunların saflaştırılması için uygun adsorbanların belirlenmesi
Sağdıç O. (Danışman)
A.ABDULLAH(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Tereyağı ve Yayık Tereyağının Tekstür, Aroma ve Diğer Bazı Kalite Özellikleri Üzerine Ekzopolisakkarit Üreten Streptococcus thermophilus 'un Etkisi
F.Tosun(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Yağlı ve Yağsız Sütten Ekzopolisakkarit Üreten Kültürlerle Üretilen Beyaz Peynirin Aromatik, Tekstürel ve Mikroyapısal ve Diğer Özelliklerin Araştırılması
SAĞDIÇ O. (Danışman)
E.Demiral(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Un ve unlu mamullerde L-sistein tespitine yönelik kromotografik ve spektroskopik metotların geliştirilmesi
A.DEVELİOĞLU(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Atık Balık Ürünlerinden Jelatin Üretimi, Teknolojik ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
Ş.Tekle(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Ekzopolisakkarit üreten laktik kültürlerin tereyağı, yayık tereyağı ve kaymağın kalite özellikleri üzerine etkisi
Sağdıç O. (Danışman)
F.TOSUN(Öğrenci), Doktora, 2016 -
Fermentasyonun bazı sebzelerin biyoaktif özelliklerine etkisi
Sağdıç O. (Danışman)
K.ÖZKAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2016 -
Bazı bitki aromatik su ve uçucu yağlarının blok tipi eritme peyniri ve beyaz peynirin çeşitli özellikleri üzerine etkis
Sağdıç O. (Danışman)
H.CANKURT(Öğrenci), Doktora, 2015 -
Ekzopolisakkarit oluşturan kültürlerle üretilen yağlı ve düşük yağlı beyaz peynirin tekstür, mikroyapı ve diğer özelliklerinin tespiti
Sağdıç O. (Eş Danışman), Çakmakçı S.
E.DEMİRAL(Öğrenci), Doktora, 2014 -
GELENEKSEL FERMENTE SUCUKLARDAN İZOLE EDİLEN MAYALARIN TANIMLANMASI, TEKNOLOJİK VE FONKSİYONEL ÖZELLİKLERİNİN BELİRLENMESİ VE SUCUK ÜRETİMİNE UYGUN İZOLATLARIN SEÇİLMESİ
İ.Öztürk(Öğrenci), Doktora, 2013 -
Kayseri ve çevresinde yetişen bazı yabani meyvelerin biyoaktif özelliklerinin araştırılması
Sağdıç O. (Danışman)
B.POLAT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Yenilebilir bazı çiçeklerden biyoaktif ekstrakt ve doğal gıda boyası üretimi
Sağdıç O. (Danışman)
O.BAYRAM(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
GSM 900 ve GSM 1800 radyasyonunun in vitro ve meyve suyunda çeşitli mikroorganizmalar ile antioksidan özellikler üzerine etkileri
Ş.MERVE(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2012 -
Bazı ozmofil mayaların (Zygosaccharomyces rouxii ve Zygosaccharomyces bailii) elma suyunda canlılığı ve inhibisyon olanaklarının cevap yüzey metodu ile araştırılması
Sağdıç O. (Danışman)
K.KARAMAN(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Geleneksel olarak üretilen kış yoğurdunun fizikokimyasal, mikrobiyolojik ve duyusal özellikleri üzerine depolamanın etkisi
Sağdıç O. (Danışman)
F.TOKATLI(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2011 -
Peynirli ketçap üretimi ve depolama stabilitesinin belirlenmesi
Sağdıç O. (Danışman)
H.CANKURT(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Bayat ekmeklerin tarhana üretiminde değerlendirilmesi
Sağdıç O. (Danışman)
T.GÜL(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Fermente sucuk üretiminde, fermentasyon mikroorganizmaları kaynağı olarak turşu suyunun kullanılması
Sağdıç O. (Danışman)
Z.ŞİMŞEK(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2010 -
Türkiye Helichrysum mill. (Asteraceae) taksonlarının biyoaktiviteleri
Sağdıç O. (Eş Danışman)
S.ALBAYRAK(Öğrenci), Doktora, 2008 -
Geleneksel olarak fermente edilmiş gilaburu (Viburnum opulus L.) meyvesinin suyundan izole edilen laktik asit bakterilerinin endüstriyel gilaburu suyu üretiminde kullanım olanakları
Sağdıç O. (Danışman)
N.YAPAR(Öğrenci), Yüksek Lisans, 2008