Arş. Gör. Dr. Perihan Kübra AKMAN


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Mühendislik, Bilişim ve Teknoloji (ENG), Yaşam Bilimleri (LIFE), Tarım Bilimleri, Malzeme Bilimi, Mikrobiyoloji, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ, MALZEME BİLİMİ, KAPLAMALAR VE FİLMLER, MİKROBİYOLOJİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Mikrobiyolojisi, Gıda Teknolojisi, Gıda Ambalajlama, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

56

Atıf (Scopus)

825

H-İndeks (Scopus)

13

Atıf (Scholar)

993

H-İndeks (Scholar)

13

Proje

9

Açık Erişim

5
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

ekim yöntemleri
Ders Notu
21.12.2017

Eğitim Bilgileri

2016 - 2023

2016 - 2023

Doktora

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2014 - 2016

2014 - 2016

Yüksek Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

2009 - 2013

2009 - 2013

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği Bölümü, Türkiye

Yaptığı Tezler

2016

2016

Yüksek Lisans

Elektrodöndürme Tekniği ile Üretilen Kurkumin Yüklü Nanoliflerin Üretimi ve Karakterizasyonu

Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği Anabilim Dalı

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Mikrobiyolojisi

Gıda Teknolojisi

Gıda Ambalajlama

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2014 - Devam Ediyor

2014 - Devam Ediyor

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Production of Fruit-Based Cocolin-Like Tablet Product

Kılavuz T., Bozkurt F., Akman P. K., Özmen D., Toker Ö. S.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 Mayıs - 18 Ağustos 2024, ss.167 Sürdürülebilir Kalkınma

2021

2021

Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates

BOZKURT F., BEKİROĞLU H., AKMAN P. K., TEKLE Ş., KARASU S., SAĞDIÇ O.

BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2021

2019

2019

Production of fruit based drinks as carriers of probiotic bacteria Lactobacillus rhamnosus sp.

Akman P. K., Törnük F., Yetim H.

10th Probiotics, Prebiotics & New Foods, Rome, İtalya, 8 - 10 Eylül 2019, ss.84 Creative Commons License

2019

2019

Tree barks as potential sources of value-added components for food industry

Doğan K., Akman P. K., Törnük F.

International Congress on Natural, Health Sciences and Technology, Tetovo, Makedonya, 15 - 17 Mayıs 2019, ss.510-511

2018

2018

A novel probiotic carrier fruit-based snack food: Apricot pestil

Uslu E. S., Ucak G., AKMAN P. K., TÖRNÜK F.

European Biotechnology Congress, Athens, Yunanistan, 26 - 28 Nisan 2018, cilt.280, sa.30 identifier

2018

2018

Preparation and Characterization of Curcumin Loaded Ovalbumin Nanoparticles

TÖRNÜK F., AKMAN P. K., Bozkurt F.

I. International Agricultural Science Congress, Van, Türkiye, 09 Mayıs 2018, ss.343

2018

2018

The effect of different extraction methods on total phenolic and antioxidant composition of hawthorn berries

Uçak Özkaya G., Akman P. K., Törnük F., Yetım H.

The 4th International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, Lefkoşa, Kıbrıs (Kktc), 19 - 21 Nisan 2018, ss.323 Creative Commons License

2017

2017

Bayburt’un farklı bölgelerinden elde edilen balların GC-MS tekniği ile değerlendirilmesi

YILMAZ M. T., Dertli E., Bozkurt F., CEBI N., AKMAN P. K., KARA H.

International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF), Nevşehir, Türkiye, 15 Mayıs 2017, ss.23-26

2017

2017

Polymeric nanofibers for tissue engineering

Eren G. Ö., KILINÇ Y., ÇAKIR KOÇ R., AKMAN P. K., YILMAZ M. T.

22nd International Biomedical Science & Technology Symposium, Ankara, Türkiye, 12 Mayıs 2017, ss.155

2016

2016

Elektro-püskürtme tekniği ile uçucu yağ yüklü kitosan nanoparçacıklarının sentezi, karakterizasyonu ve antifungal özelliklerinin belirlenmesi

YILMAZ M. T., YILMAZ A., DERTLI E., Bozkurt F., AKMAN P. K.

Gıda, Metabolizma & Sağlık: Biyoaktif Bileşenler ve Doğal Katkılar Kongresi, İstanbul, Türkiye, 28 Kasım 2016, ss.1-3

2016

2016

Antibacterial activity of curcumin loaded gliadin nanofiber mats fabricated by electrospinning technique

Yılmaz M. T., Akman P. K., Sağdıç O.

12th Nanoscience and Nanotechnology Conference, Kocaeli, Türkiye, 3 - 05 Haziran 2016

2016

2016

Production of Gliadin Nanoparticles Using Electrospray Deposition System

Subaşı B., Akman P. K., Yılmaz M. T.

15th International Cereal and Bread Congress, İstanbul, Türkiye, 18 - 20 Nisan 2016, ss.89-90

2015

2015

Elektrodöndürme Tekniği ile Üretilen Gliadin Nanoliflerinden Kurkumin Salınımı

Yılmaz M. T., Bozkurt F., Akman P. K.

18. Ulusal Biyoteknoloji Kongresi, Konya, Türkiye, 18 - 20 Aralık 2015, ss.12, (Özet Bildiri)

2015

2015

The Evaluation of Sugar Profiles of Honey Samples Obtained from Various Regions of Bayburt Using HPLC with Refractive Index Detector

Akman P. K., Dertli E., Yılmaz A., Yılmaz M. T.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Sarajevo, Bosna-Hersek, 1 - 03 Ekim 2015, ss.56-58, (Özet Bildiri)

Kitaplar

2023

2023

Biodegradable polymer nanocomposites for food packaging applications

TÖRNÜK F., AKMAN P. K.

Biodegradable and Biocompatible Polymer Nanocomposites: Processing, Characterization, and Applications, Kalim Deshmukh, Mayank Pandey, Editör, Elsevier, ss.639-674, 2023

Desteklenen Projeler

2015 - Devam Ediyor

2015 - Devam Ediyor

Elektrosprey kaplama yöntemi ile kurkumin yüklü gliadin nanotaşıyıcılarının üretimi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

YILMAZ M. T., AKMAN P. K.

2015 - 2018

2015 - 2018

Kurkumin Taşıyıcısı Olarak Üretilen Ovalbumin Nanopartiküllerinin Karakterizasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

TÖRNÜK F. (Yürütücü), BOZKURT F., AKMAN P. K.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 286

h-indeksi (WOS): 7