-
2024 - 2027 Çikolata Teknolojisinde Protein & Polifenol Etkileşimleri: Polifenol Biyoerişilebilirliği için Proses ve Bileşim Optimizasyonu ve Proteomik Karakterizasyon
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Toker Ö. S., Konar N.(Yürütücü), Palabıyık İ., Çapanoğlu Güven E.
-
2024 - 2026 Modification Of Microalgae Proteins As A Sustainable Source: Using Smart Pbr Cultivation Methods And Simulated Doha Sea Water Conditions
TÜBİTAK Uluslararası İkili İşbirliği Projesi , 2556 - Katar Ulusal Araştırma Fonu (QNRF) ile İkili İşbirliği Programı
Toker Ö. S. (Yürütücü), Konar N., Atalar İ.(Yürütücü), Palabıyık İ.(Yürütücü)
-
2024 - 2026 Çikolata Teknolojisi İçin Alternatif ve Yenilikçi Bir Temperleme Tekniği: Soğuk Plazma Destekli Pre-Kristalizasyon (CPCry)
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2024 - 2026 Çikolata Üretim Proseslerinde Son Ürün Kalite Problemlerinin FTIR Spektroskopisi ile Önceden Belirlenmesine Yönelik Modellerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
-
2024 - 2026 Fermentasyon Teknolojisi İle Gıda Renklendiricisi Üretim Prosesi Geliştirilmesi
-
2024 - 2025 Protein-Polisakkarit Bazlı Bigel Hibrit Sistem ile Antosiyanin ve Kuarsetin Enkapsülasyonu ve 3d Gıda Baskısı Uygulaması
TÜBİTAK Projesi , 1002 - Hızlı Destek Programı
-
2023 - 2025 Bakteriyel Selüloz Üretimi, Karakterizasyonu, Fonksiyonel Özelliklerinin Belirlenmesi, Probiyotik Enkapsülasyonunda Kullanılması ve Fonksiyonel Ürünlerin Geliştirilmesi
-
2023 - 2024 Doğal Renklendirici Prosesi Sıvı Atıklarından Glukoz Şurubu Alternatifi Deiyonize Şeker Elde Edilmesi Ve Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Belirlenmesi
-
2023 - 2024 Jel Yapılarda Jelatin-Polifenol (Renklendirici) İnteraksiyonunun Modellenmesi
-
2021 - 2024 Enkapsüle Edilmiş Uçucu Yağlar Kullanılarak Fonksiyonel Şekersiz Sakız Üretimi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARAMAN K., PALABIYIK İ., TÖRNÜK F., KILINÇ Y.
-
2021 - 2023 Piliç-Hindi Mekanik İşlem Atıklarından Jelatin Üretimi ve Şekerleme Ürünlerinde Kullanımı
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
-
2021 - 2023 Prebiyotik Lifli, Bitkisel Yağlı, Şekersiz, Uzun Raf Ömürlü Endüstriyel Sıvı Pastacılık Kreması Ve Prosesinin Geliştirilmesi
-
2021 - 2023 Baklagil Haşlama Sularının Fiziksel Yöntemlerle Modifiye Edilmesi Ve Bazı Gıda Uygulamalarında Kullanım Olanaklarının İncelenmesi
-
2020 - 2023 Marshmallow Ürünlerinde Poliol Ve Çözünür Lifler Kullanımı İle Mono Ve Disakkaritlerin İkamesi Sonucu Düşük Kalorili Ve Ketojenik Ürün Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
-
2020 - 2022 Ultrasound Destekli Kristalizasyon ile Çiğnenebilir Şekerleme Prosesi Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
-
2020 - 2022 Katı Formda Şekil Verilebilir Düzeyde Elastikiyete Sahip Çikolata Türevi Kakaolu Ürün Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 İndirgen Şekerler Ve Hidrofobik Amino Asitlerin Kullanımı İle Sütlü Ve Bitter Çikolatanın Aromatik Özelliklerinin Geliştirilmesi
-
2020 - 2022 PROBİYOTİK YUMUŞAK ŞEKERLEME GELİŞTİRİLMESİ
TÜBİTAK Projesi , 1505 - Üniversite-Sanayi İşbirliği Destek Programı
Arıcı M. (Yürütücü), Dertli E., Toker Ö. S.
-
2019 - 2022 Çikolota Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi
-
2019 - 2021 Çikolata Pre-Kristalizasyon Kinetiğinin ve Oluşan Polimorf Çeşitlerinin Belirlenmesine Yönelik Reometre Temelli Yeni Metot Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Toker Ö. S. (Yürütücü), Konar N., Palabıyık İ.
-
2019 - 2021 Isıl İşlem Sonrası Akışkanlık Stabilitesine Sahip Yağ Bazlı Şekersiz Dolgu Kreması Geliştirilmesi
-
2020 - 2020 Elma Posasının Kokolin ve Sürülebilir Krema Ürünlerinde Şeker İkamesi Olarak Kullanılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2019 - 2020 Model Jellerde Tekstürel Özelliklere Bağlı Olarak Şeker Salınımının Belirlenmesi ve Nümerik Olarak Modellenmesi
-
2019 - 2020 Keçiboynuzu Tozunun Kokolin Formülasyonunda Kakao İkamesi Olarak Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2019 - 2020 Yayıkaltı Suyu Tozunun Kokolinde Kullanım Olanaklarının Araştırılması
TÜBİTAK Projesi , 2209-B - Sanayiye Yönelik Lisans Araştırma Projeleri Destekleme Programı
-
2019 - 2020 Jelly Tipi Şekerleme Kalori Düzeyinin Bitkisel Çözünür Lif ve Poliol Kullanımı ile Azaltılması
-
2018 - 2019 Uzun Ömürlü Endüstriyel Üretime Uygun Tatlı Sufle Ürün Geliştirilmesi
-
2018 - 2019 Endüstriyel Gıda Atıklarının Çikolata Türevi Ürünlerde Maliyet Optimizasyonu Amacı ile Kullanımı
TÜBİTAK Projesi , 1005 - Ulusal Yeni Fikirler ve Ürünler Araştırma Destek Programı
Toker Ö. S. (Yürütücü), Konar N.
-
2018 - 2018 Gıda Endüstrisi Atıkları Kullanılarak Fonksiyonel Meyve Dolgusu Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2017 - 2018 Vegan Puding Üretimi ve Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2015 - 2018 EKMEKLİK UNLARIN PELEMİR CEPHALARİA SYRİACA L İLE KUVVETLENDİRİLMESİ PELEMİR TOHUMUNUN KARAKTERİZASYONU ACILIĞIN GİDERİLMESİ VE EKMEKÇİLİK KALİTESİNİ ARTIRMASI BAKIMINDAN DEĞERLENDİRİLMESİ
-
2014 - 2018 Termosonikasyon Uygulamasının Elma Suyunun Kalite Özellikleri ve Raf Ömrü Üzerine Etkisi
-
2016 - 2017 EPA ve DHA İlaveli Fonksiyonel Çikolata Çeşitlerinin Geliştirilmesi
-
2015 - 2017 Farklı yağ çeşitlerinin kaplamalık çikolatanın reolojisine etkisinin incelenmesi ve kaplamalık çikolata kalitesinin geliştirilmesi
-
2014 - 2016 Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2013 - 2015 Ekşi hamurdan starter kültür olarak kullanılabilecek mayaların izolasyonu, teknolojik özelliklerinin belirlenmesi ve bu mayaların ekmek üretiminde kullanılması
-
2013 - 2015 Gıdalara Normal veya Tağşiş Amaçlı Katılan Jelatin Kaynağının Tespiti İçin Yeni Yöntemlerin Geliştirilmesi
TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi
Sağdıç O. (Yürütücü), Toker Ö. S., Yılmaz M. T., Arıcı M., Durak M. Z.
-
2012 - 2014 Ekzopolisakkarit (EPS) üreten laktik asit bakterilerinin bazı gıdalarin tekstürel, reolojik ve mikroyapısal özelliklerine etkisi
TÜBİTAK Projesi , 1001 - Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Projelerini Destekleme Programı
Yılmaz M. T. (Yürütücü), Arıcı M., Sağdıç O.
-
2024 SOĞUK PLAZMA TEKNİĞİ İLE KAKAO VE ÜRÜNLERİ İÇİN ALKALİZASYONA ALTERNATİF BİR YÖNTEM
-
2023 OLEİK ASİT İÇERİĞİ YÜKSEK BİTKİSEL SIVI YAĞ KARIŞIM OLEOJELİNE BAL İLAVESİ İLE ÜRETİLEN YENİ BİR SÜRÜLEBİLİR KAHVALTILIK MARGARİN
-
2018 Sürülebilir Kıvamda Krem Pekmez Üretim Yöntemi
-
2017 Ketencik (Camelina sativa Crantz) tohumundan üretilen yeni bir gam
-
2017 Gülhatmi çiçeğinin çiçek tozlarından gam üretimi