Doç. Dr. Hasan CANKURT


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng), Mühendislik


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Cankurt Hasan, Cankurt H, Hasan Cankurt, Cankurt Hasan

Metrikler

Yayın

47

Atıf (WoS)

258

H-İndeks (WoS)

6

Atıf (Scopus)

398

H-İndeks (Scopus)

7

Atıf (Scholar)

20

H-İndeks (Scholar)

1

Atıf (TrDizin)

5

H-İndeks (TrDizin)

2

Atıf (Sobiad)

5

H-İndeks (Sobiad)

2

Atıf (Diğer Toplam)

5

Proje

16

Tez Danışmanlığı

15

Açık Erişim

4
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2015

2010 - 2015

Doktora

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2008 - 2010

2008 - 2010

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Türkiye

2004 - 2008

2004 - 2008

Lisans

Harran Üniversitesi, Türkiye

Yaptığı Tezler

2015

2015

Doktora

Bazı bitki aromatik su ve uçucu yağlarının blok tipi eritme peyniri ve beyaz peynirin çeşitli özellikleri üzerine etkisi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

2010

2010

Yüksek Lisans

Peynirli ketçap üretimi ve depolama stabilitesinin belirlenmesi

Erciyes Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü

Yabancı Diller

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

İngilizce

B2 Orta Üstü

B2 Orta Üstü

Arapça

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2020 - 2024

2020 - 2024

Doç. Dr.

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu

2018 - 2020

2018 - 2020

Dr. Öğr. Üyesi

Kayseri Üniversitesi, Safiye Çıkrıkçıoğlu Meslek Yüksekokulu

2015 - 2018

2015 - 2018

Dr. Öğr. Üyesi

Erciyes Üniversitesi

2010 - 2015

2010 - 2015

Öğretim Görevlisi

Erciyes Üniversitesi

2009 - 2010

2009 - 2010

Araştırma Görevlisi

Iğdır Üniversitesi

Yönetimsel Görevler

2017 - 2022

2017 - 2022

Bölüm Başkanı

Erciyes Üniversitesi

2020 - 2021

2020 - 2021

Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü

Kayseri Üniversitesi

2020 - 2020

2020 - 2020

MYO Müdür Yardımcısı

Kayseri Üniversitesi

Akademi Dışı Deneyim

2016 - 2018

2016 - 2018

Süthane Sorumlusu

Cumhurbaşkanlığı, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Resmi Konut, Süthane Sorumlusu

2010 - 2011

2010 - 2011

Genel Müdür

Şirket, Cankurt Süt Gıda Tarım Ürünleri Hayvancılık Turizm Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. , Müdürlük, Genel Müdür

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

FERMENTE SÜT ÜRÜNLERİ VE PROBİYOTİKLER

ORGANİK GIDA ÜRETİMİNE GİRİŞ

Yönetilen Tezler

2024

2024

Yüksek Lisans

HER YÖNÜ İLE İTALYAN PEYNİRLERİ

Cankurt H. (Danışman)

Ö.KERİM(Öğrenci)

2023

2023

Doktora

Dondurma üretiminde çöven ekstraktı kullanımı

Cankurt H. (Eş Danışman), Artık N.

H.KABLAN(Öğrenci)

2022

2022

Yüksek Lisans

Endüstriyel olmayan gıda üretimi

Cankurt H.

E.NUR(Öğrenci)

2020

2020

Doktora

Peynir tuzlamada yeni bir yöntem: Jel salamura tekniği

Cankurt H. (Eş Danışman), Yetim H.

M.ÇAVUŞ(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

SÜZME YOĞURT ÜRETİMİNDE BİTKİSEL LİF KULLANIMLARININ YOĞURDUN BAZI ÖZELLİKLERİ ÜZERİNE ETKİLERİ

Karakoç Ö., Cankurt H., Boyhan H., Sağdıç O.

3. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALARDA YENİ ARAYIŞLAR KONGRESİ İCONİL 2024, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2024, ss.11-15, (Tam Metin Bildiri)

2024

2024

SÜT SANAYİ ATIĞI OLAN PEYNİRALTI SUYUNUN DEĞERLENDİRİLMESİNE MULTİDİSİPLİNER BİR BAKIŞ

Polat M. M., Cankurt H., Sağdıç O.

3. ULUSLARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALARDA YENİ ARAYIŞLAR KONGRESİ İCONİL 2024, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2024, ss.1-5

2024

2024

ÜRETİMDEN SATIŞA TÜM YÖNLERİ İLE İTALYAN PEYNİRLERİ

Gül Ö. K., Cankurt H., Boyhan H., Sağdıç O.

3. ULUSLARARASI MULTİDİSİPLİNER ÇALIŞMALARDA YENİ ARAYIŞLAR KONGRESİ İCONİL 2024, İstanbul, Türkiye, 14 - 15 Aralık 2024, ss.6-10

2024

2024

PASTANE VE RESTORANLARDA HAZIRLAMA VE SUNUM AŞAMALARINDA HİJYENE UYGUN OLMAYAN DAVRANIŞLAR

Öztoprak E., Cankurt H., Demirkaya M.

12. ULUSLARARASI 19 MAYIS YENİLİKÇİ BİLİMSEL YAKLAŞIMLAR KONGRESİ, Samsun, Türkiye, 24 - 25 Aralık 2024, ss.1-13

2020

2020

Baharat üretiminde yeni bir yaklaşım: Fermente baharat

CANKURT H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020

2020

2020

Şalgam suyu üretiminde yeni tekniklerin kullanılması

ÇAVUŞ M., CANKURT H.

3rd International Eurasian Conference onBiological and Chemical Sciences(EurasianBioChem 2020), 19 - 20 Mart 2020, (Özet Bildiri)

2019

2019

Using Egg as a Fat Substituent in the Production of Diet Block Type Melting Cheese

Cankurt H., Yetim H., Yüksel R.

1st Int./11th Nat. Food Eng. Cong., Antalya, Türkiye, 7 - 09 Kasım 2019, ss.129, (Özet Bildiri)

2017

2017

Effect of some hydrosols and essential oils on various properties of block type processed cheese

Cankurt H., Sağdıç O.

III. INTERNATIONAL CONFERENCE ON ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES (ICENS), Budapest, Macaristan, 3 - 07 Mayıs 2017

2014

2014

Geleneksel Türk Mutfağında Toprak Kullanımı ve Yozgat Testi Kebabı

DOĞAN C., DOĞAN N., CANKURT H., HAYIT F.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

2014

2014

Geçmişten Günümüze Gıdalarda Karbonat Kullanımı

DOĞAN N., DOĞAN C., HAYIT F., CANKURT H.

IV. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Türkiye, 17 - 19 Nisan 2014

2013

2013

Develi Pita Bread with Walnuts and Sugar

CANKURT H., SAĞDIÇ O.

The 2nd International Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 24 - 26 Ekim 2013

2012

2012

GELENEKSEL BİR YOĞURT ÇEŞİDİ: ’’YANNIK YOĞURDU’’

CANKURT H., DEMİRAL E., SAĞDIÇ O., KARABACAK M.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2012

2012

YOĞURT SUYUNUN ŞALGAM SUYU ÜRETİMİNDE DEĞERLENDİRİLMESİ

CANKURT H., SAĞDIÇ O., YETİM H.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU (KONYA), Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2012

2012

DIMIZ YOĞURDU

DEMİRAL E., CANKURT H., SAĞDIÇ O.

III. GELENEKSEL GIDALAR SEMPOZYUMU (KONYA), Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012

2012

2012

Clostridium botulinum presence in honey and health risks

CANKURT H., SAĞDIÇ O.

1. Turkish Congress, Expo and Workshop on Honey and Honeybee Products with International Participation, 22 - 26 Şubat 2012

2012

2012

Study on the Use of Propolis, Sodium Benzoate and Potassium Sorbate as Surface Antifungals in Storage of Kasar Cheese

CANKURT H., ÖZKÖK D., SAĞDIÇ O.

The First Turkish Congress, Expo and Workshops on Honey and Honeybee Products with International Participation, 22 - 26 Şubat 2012

2011

2011

Effect of Kefir Grains on the Survival of Enterobacter sakazaki in baby foods

CANKURT H., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O.

INTERNATIONAL FOOD CONGRESS NOVEL APPROACHES IN FOOD INDUSTRY, 26 - 29 Mayıs 2011

2010

2010

HIZLI ŞALGAM SUYU ÜRETİMİ:PEYNİR ALTI SUYU KULLANILARAK FERMENTASYON SÜRESİNİN KISALTILMASI

CANKURT H., SAĞDIÇ O., YETİM H.

1. Uluslararası Adriyatik’ten Kafkaslara Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, 15 - 17 Nisan 2010

Kitaplar

2024

2024

Pastane Ve Restoran Gibi Toplu Tüketim Yerlerinde İdeal Hijyen Uygulamaları

Öztoprak E., Demirkaya M., Cankurt H.

TARIM, ORMAN VE SU BİLİMLERİNDE ÖNCÜ VE YENİLİKÇİ ÇALIŞMALAR, PROF. DR. NİGAR YARPUZ BOZDOĞAN, Editör, Academic Press , İstanbul, ss.250-278, 2024

2022

2022

2022 SÜT ÜRÜNLERİNİN MODİFİYE ATMOSFER İLE MUHAFAZASI

Cankurt H., Yurt B.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE YENİLİKÇİ YAKLAŞIMLAR, YUSUF ÇAKIR, Editör, İksad Yayınevi, Ankara, ss.1-253, 2022

2019

2019

Proses Bilgileri ile Süt Endüstrisi Makineleri

CANKURT H.

GECE KİTAPLIĞI, Ankara, 2019

Desteklenen Projeler

2021 - 2022

2021 - 2022

Mekân Değişir, Öğrenme Zenginleşir

TÜBİTAK Projesi

Cankurt H.

2019 - 2019

2019 - 2019

Bilimle Nefes Almak

TÜBİTAK Projesi

Cankurt H.

2011 - 2012

2011 - 2012

Mikrobiyal Yolla Stabilizörsüz (Salepsiz) Dondurma Üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Cankurt H.

2010 - 2011

2010 - 2011

Peynir Altı Suyundan Şalgam Suyu Üretimi

Diğer Resmi Kurumlarca Desteklenen Proje

Cankurt H. (Yürütücü)


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 258

h-indeksi (WOS): 6

Girişimcilik Faaliyetleri

CANKURT SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİYEL MAKİNE GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ İNŞAAT TURİZM HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ

Limited, CANKURT SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ ENDÜSTRİYEL MAKİNE GIDA VE İHTİYAÇ MADDELERİ İNŞAAT TURİZM HAYVANCILIK TARIM ÜRÜNLERİ SANAYİ TİCARET LİMİTED ŞİRKETİ, 15 Nisan 2010, Kurucu Ortak