Doç. Dr. Hale İnci ÖZTÜRK


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Mühendislik Bilişim Ve Teknoloji (Eng)


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Bilimleri, Gıda Teknolojisi, Mikrobiyal Biyoteknoloji, Mikrobiyoloji, Protein Mühendisliği, Mühendislik ve Teknoloji


Yayınlardaki İsimler: Ozturk-Negis, Hale Inci, Ozturk, H., I, Ozturk, H. I., Ozturk Negis, Hale Inci, Negis, Hale Inci Ozturk, Ozturk, Hale Inci

Metrikler

Yayın

66

Atıf (WoS)

330

H-İndeks (WoS)

10

Atıf (Scopus)

385

H-İndeks (Scopus)

10

Atıf (Sobiad)

61

H-İndeks (Sobiad)

4

Tez Danışmanlığı

1

Açık Erişim

3
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Biyografi

Hale İnci Öztürk, 1989 doğumlu olup lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini Selçuk Üniversitesi'nden almış, 2020-2024 yılları arasında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmıştır. Ayrıca 2023-2024 yılları arasında Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi’nde Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin Müdürü olarak görev yapmıştır. 2022 yılında Doçent unvanını alan, Hale İnci Öztürk, 2023 Ağustos ayından itibaren Yıldız Teknik Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü’nde Doçent olarak görev yapmaktadır. Uzmanlık alanları arasında süt proteinleri, biyoaktif peptitler, biyoteknoloji, süt teknolojisi, fonksiyonel gıdalar, mikrobiyoloji ve biyokoruyucular yer almaktadır.

Duyurular & Dokümanlar

GDM5128
Ders Notu
18.02.2025
WEEk 13
Ders Notu
26.12.2024
WEEK 14
Ders Notu
26.12.2024

14. hafta ders notu


HAFTA 9
Ders Notu
28.11.2024

Vize haftası sonrası ilk ders.


HAFTA 7
Ders Notu
14.11.2024

Vize öncesi işlenen ders.


WEEK 6-GDM 1303.
Ders Notu
30.10.2024

6. Hafta ders notları


WEEK 4-GDM 1303
Ders Notu
30.10.2024

5. Hafta ders içeriği ektedir.


Hafta 3
Ders Notu
17.10.2024
WEEK 4-GDM 3301
Ders Notu
15.10.2024
GDM 5131
Ders Notu
11.10.2024

Müfreadatımız ektedir. Her ders öncesi konuları lütfen çalışarak 


Müfredat-Syllabus
Diğer
10.10.2024

Takip edeceğimiz müfretı yüklüyorum.

Güzel bir dönem ve başlangıç olsun.

İnci


HAFTA 1
Ders Notu
3.10.2024

Hafta 1 ders notu


HAFTA 2
Ders Notu
3.10.2024

Hafta 2 ders notları


Tez Dosyaları

Eğitim Bilgileri

2015 - 2020

2015 - 2020

Doktora

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2012 - 2015

2012 - 2015

Yüksek Lisans

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Anadolu Üniversitesi, İşletme Fakültesi, İşletme Bölümü, Türkiye

2008 - 2012

2008 - 2012

Lisans

Selçuk Üniversitesi, Ziraat Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Sertifika, Kurs ve Eğitimler

2011

2011

Deneysel Tıp Uygulama ve Araştırma Merkezi Deney Hayvanları Kullanım Sertifika Kurs Programı

Diğer

Selçuk Üniversitesi

Araştırma Alanları

Gıda Bilimleri

Gıda Teknolojisi

Mikrobiyal Biyoteknoloji

Mikrobiyoloji

Protein Mühendisliği

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2021 - 2024

2021 - 2024

Dr. Öğr. Üyesi

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2018 - 2020

2018 - 2020

Araştırma Görevlisi

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

Yönetimsel Görevler

2023 - 2024

2023 - 2024

Bölüm Başkanı

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Gıda Mühendisliği

2023 - 2024

2023 - 2024

Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü

Konya Gıda Ve Tarım Üniversitesi

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

From sustainable protein sources to bioactive peptides: the role of in silico analyses

Öztürk H. İ., Oraç A.

International Food Innovation and Sustainability Congress (IFIS-2024), İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.73

2024

2024

A Systematic Approach to Identify Health System Resilience Indicators Using Artificial Neural Network Algorithm

Cakir K., Erol O., ÖZTÜRK H. İ.

10th IEEE International Symposium on Systems Engineering, ISSE 2024, Perugia, İtalya, 16 - 18 Ekim 2024 identifier

2023

2023

Süt endüstrisinin yan ürünü olan yoğurt suyunun fonksiyonel içecek üretiminde kullanımı

Gönüllü D., Öztürk H. İ.

III. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 5 - 06 Ekim 2023, ss.46

2022

2022

Sentetik gıda katkı maddelerine alternatif olarak biyokoruyucuların gıda endüstrisinde değerlendirilmesi

Öztürk H. İ.

9. Ulusal KOP Bölgesel Kalkınma Sempozyumu, Konya, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2022, ss.317-318, (Özet Bildiri)

2022

2022

Formulation of novel culture propagation media with dairy by-products for fermented milk products industry: experiments on yogurt cultures

Öztürk H. İ., Akın N.

ICONST 2022 International Conferences on Science and Technology, Engineering Science and Technology, Budva, Karadağ, 7 - 09 Eylül 2022, ss.6

2022

2022

Revealing the bacterial population in brine belonging to EZINE PDO cheese from a metagenomic perspective

Öztürk H. İ., Akın N.

1st International Traditional Foods and Sustainable Food System Symposium, Mersin, Türkiye, 10 Ağustos 2022, ss.33-34

2022

2022

Isolation of yogurt cultures from artinasal backslopped yogurts produced in Turkey and determination of some technological characteristics of isolated strains

Öztürk H. İ., Akın N.

ESCICONF 2022 - International Conference on Emerging Sources in Science, İstanbul, Türkiye, 26 - 27 Mayıs 2022, ss.224

2019

2019

Antioxidant activities of orange and lemon peels

Akın M., Çoban E. Ç., Öztürk H. İ., Saraçoğlu H. T.

6th International Symposium on Academic Studies in Science, Engineering and Architecture Sciences, Ankara, Türkiye, 13 - 15 Haziran 2019, ss.7

2019

2019

Cistus Ekstraktının Kokteyl Sosislerde Sodyum Askorbat Ve Askorbik Asit Yerine Kullanımının Değerlendirilmesi

GEDİKOĞLU A., ÖZTÜRK NEGİŞ H. İ., Çelik B. Z., Büyük E., AYTAÇ E., BUZRUL S., et al.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.588, (Özet Bildiri)

2019

2019

Evaluation of the use of Cistus extract as a substitute for sodium ascorbate and ascorbic acid in cocktail sausages

Gedikoğlu A., Öztürk H. İ., Çelik Z. B., Büyük E., Aytaç E., Sökmen M.

3. International Conference on Agriculture, Food, Veterinary and Pharmacy Sciences, Trabzon, Türkiye, 16 - 18 Nisan 2019, ss.588

2017

2017

Yoğurt bileşenlerinin sağlık üzerine etkisi

Öztürk H. İ., Akın N.

1. Ulusal Sütçülük Kongresi, Ankara, Türkiye, 25 - 26 Mayıs 2017, ss.24

2016

2016

Viability of L. acidophilus Ncfm Howaru in yoghurt enriched with immature wheat grain powder during refrigeration

Demirci T., Öztürk H. İ., Sözeri Atik D., Oraç A., Konak Göktepe Ç., Aktaş K., et al.

2nd International Conference on Science, Ecology and Technology (ICONSETE), Barcelona, İspanya, 14 - 16 Ekim 2016, ss.4

2016

2016

Production of new functional probiotic ice creams with white and dark blue fruits of Myrtus communis: the comparison of the physicochemical, sensory and functional characteristics and prebiotic effects

Öztürk H. İ., Akın N.

1st International Multidisciplinary Conference on Nutraceuticals and Functional Foods., Kalamata, Yunanistan, 7 - 09 Temmuz 2016, ss.7, (Özet Bildiri)

2015

2015

Examination of functional properities and bioactive peptide contents of Tulum cheese

Öztürk H. İ., Akın N., Topcu A.

3rd International Symposium on Innovative Technologies in Engineering and Science, Valencia, İspanya, 3 - 05 Haziran 2015, ss.1236-1245

2012

2012

Geleneksel Türk tatlıları: Azık ve semene

Öztürk H. İ., Türker S., Ertaş N., Madenci A. B.

III. Geleneksel Gıdalar Sempozyumu, Konya, Türkiye, 10 - 12 Mayıs 2012, ss.328-330

Kitaplar

2024

2024

Gıdalarda mikrobiyal gelişimi etkileyen faktörler

ÖZTÜRK H. İ.

Gıda Mikrobiyolojisi, BUZRUL SENCER, Editör, Akademisyen Kitabevi, ss.281-302, 2024

2024

2024

Gıdalarda bozulmaya neden olan mikroorganizmalar

GEDİKOĞLU A., ÖZTÜRK H. İ.

Gıda Mikrobiyolojisi, BUZRUL SENCER, Editör, Akademisyen Kitabevi, ss.281-302, 2024

2023

2023

Gıda kaynaklı biyoaktif peptitlerin özellikleri ve fonksiyonelliklerinin in silico analizler ile değerlendirilmesi

ÖZTÜRK H. İ.

Gıdanın Geleceği, AYSUN ORAÇ, Editör, Nobel Akademik Yayıncılık, ss.79-118, 2023

2023

2023

Role of Microbes in Sustainable Food Preservation

ÖZTÜRK H. İ., BUDAK Ş.

Food Microbial Sustainability, Karnwal Arun, Rahman Mohammad Said Al-Tawaha Abdel, Editör, Springer Nature, ss.35-67, 2023

2018

2018

The Effects of Probiotic Cultures on Quality Characteristics of Ice Cream

AKIN N., ÖZTÜRK H. İ.

Microbial Cultures and Enzymes in Dairy Technology, Şebnem Öztürkoğlu Budak, H. Ceren Akal, Editör, IGI Global, Hershey PA, ss.297-315, 2018

Bilimsel Kuruluşlardaki Üyelikler / Görevler

2022 - Devam Ediyor

2022 - Devam Ediyor

Türk Mikrobiyoloji Cemiyeti

Üye

2021 - 2022

2021 - 2022

American Dairy Science Association (ADSA)

Üye



Burslar

2017 - 2020

2017 - 2020

2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı

TÜBİTAK

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 2

h-indeksi (WOS): 1