Doç. Dr. Ayşe KARADAĞ


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Tarım Bilimleri, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Bilimleri, Gıda Kimyası, Gıda Katkı Maddeleri, Gıda Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Metrikler

Yayın

73

Atıf (WoS)

1199

H-İndeks (WoS)

17

Atıf (Scopus)

1242

H-İndeks (Scopus)

17

Atıf (Sobiad)

13

H-İndeks (Sobiad)

2

Proje

17

Fikri Mülkiyet

2

Tez Danışmanlığı

8

Açık Erişim

8
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Eğitim Bilgileri

2014 - 2015

2014 - 2015

Post Doktora

Danmarks Tekniske Universitet, Food Institutute, Food Institutute, Danimarka

2008 - 2013

2008 - 2013

Doktora

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2011 - 2012

2011 - 2012

Doktora

Universitaet Hohenheim, Food Science And Biotechnology Inst., Food Science And Biotechnology Inst., Almanya

2010 - 2011

2010 - 2011

Doktora

Rutgers, The State University of New Jersey, Dept. Of Food Science, Dept. Of Food Science, Amerika Birleşik Devletleri

2001 - 2005

2001 - 2005

Yüksek Lisans

İstanbul Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

1997 - 2001

1997 - 2001

Lisans

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Türkiye

Yaptığı Tezler

2013

2013

Doktora

Design of Nanosized Food Delivery Systems for Antioxidants by Using Nanoemulsion, Nanosuspension and Layer by Layer Depositioning of Liposomes

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

2005

2005

Yüksek Lisans

Gama Işınlarının Kıyma ve Köfte Örneklerinin Kalitesi Üzerine Etkileri

İstanbul Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Gıda Mühendisliği

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Bilimleri

Gıda Kimyası

Gıda Katkı Maddeleri

Gıda Teknolojisi

Nanotechnology

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2020 - Devam Ediyor

2020 - Devam Ediyor

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2018 - 2020

2018 - 2020

Dr. Öğr. Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2014 - 2015

2014 - 2015

Araştırmacı

Danmarks Tekniske Universitet (Technical University of Denmark), Food Inst., Food Inst.

2011 - 2012

2011 - 2012

Öğrenci

Universitaet Hohenheim, Food Science And Biotechnology Inst., Food Structure And Functionality

2010 - 2011

2010 - 2011

Öğrenci

Rutgers, The State University of New Jersey, Dept. Of Food Science, Nanotechnology Lab.

Akademi Dışı Deneyim

2013 - 2018

2013 - 2018

Diğer Kamu Kurumu, Tübitak Marmara Araştırma Merkezi

2013 - 2018

2013 - 2018

UZMAN ARAŞTIRMACI

TÜBİTAK MAM GIDA ENSTİTÜSÜ, UZMAN ARAŞTIRMACI

2008 - 2010

2008 - 2010

ARAŞTIRMACI

İSTANBUL TEKNİK ÜNİVERSİTESİ-AB PROJESİ, ARAŞTIRMACI

2006 - 2008

2006 - 2008

Ticari Kuruluş Özel, Kalite Sistem Lab. Grubu

2006 - 2008

2006 - 2008

İŞ GELİŞTİRME BİRİMİZ-UZMAN

KALİTE SİSTEM LAB. GRUBU, İŞ GELİŞTİRME BİRİMİZ-UZMAN

2004 - 2006

2004 - 2006

Ticari Kuruluş Özel, Muradoglu Cay Sanayi

2004 - 2006

2004 - 2006

AR-GE MÜHENDİSİ

MURADOĞLU ÇAY SANAYI, AR-GE MÜHENDİSİ

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2024

2024

Investigating the Rheological, Microstructural, and Textural Properties of Liposomal Gels Derived from Salep and Xanthan Gum

Saroğlu Ö., Karadağ A., Tekin Çakmak Z. H., Karasu S.

International Food Innovation and Sustainability Congress, İstanbul, Türkiye, 16 - 18 Mayıs 2024, ss.118-119

2023

2023

Encapsulation of Anthocyanins of Purple Basil Leaf

Özcan B. E., Saroğlu Ö., Karakaş C. Y., Karadağ A.

INTERNATIONAL MALDIA HEALTH SCIENCES CONGRESS, Gaziantep, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2023, ss.1-2

2022

2022

Encapsulation of Anthocyanins of Purple Basil Leaf

ÖZCAN B. E., KARADAĞ A., KARAKAŞ C. Y., SAROĞLU Ö.

INTERNATIONAL MALDIA HEALTH SCIENCES CONGRESS, Türkiye, 14 - 16 Ekim 2022, (Özet Bildiri)

2021

2021

Safranın Biyopolimerlerle Kaplanmış Nanolipozomal Sistemlerle Enkapsülasyonu

Atalı B., Saroğlu Ö., Karadağ A.

İZÜ Fen ve Mühendislik Bilimleri Lisansüstü Öğrenci Kongresi , İstanbul, Türkiye, 5 - 06 Haziran 2021, ss.16

2020

2020

KETEN TOHUMU YAĞININ NOVEL BİR KAPLAMA AJANI OLARAK ROKA TOHUMU GAMI İLE ENKAPSÜLASYONU

Karasu S., Karadağ A., Avcı E.

2 . U L U S L A R A R A S I G I D A , T A R I M V E V E T E R İ N E R B İ L İ M L E R İ K O N G R E S İ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.60-71 Creative Commons License

2019

2019

The Characterization and Rheological Properties of Pectin Extracted from Turkish Quince

KARADAĞ A.

3rd International Conference on Advanced on Engineering Technologies, 19 - 21 Eylül 2019, (Tam Metin Bildiri)

2019

2019

The effects of surfactants on the oxidation of sunflower oil in emulsions

KARADAĞ A.

International Congress on Natural Health Sciences and Technology, 15 - 17 Mayıs 2019

2014

2014

Production of quercetin sub-micrometer suspensions by the combination of high-pressure homogenization and spray drying

KARADAĞ A., OZCELIK B., HUANG Q., YANG X.

7th Annual Conference & Exhibition on Functional Foods, Nutraceuticals, Natural Health Products and Dietary Supplements, İstanbul, Türkiye, 14 Ekim 2014, ss.122

2014

2014

Spray drying of liposome structures and encapsulation of black mulberry extract

KARADAĞ A., WEISS J., GIBIS M.

115th AOCS (American Oil Chemists' Society), San Antonio, Texas, Amerika Birleşik Devletleri, 04 Mayıs 2014, ss.2-3, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

Spray drying of coated liposomes

KARADAĞ A.

EUROFOODCHEM XVII, İstanbul, Türkiye, 07 Mayıs 2013, ss.252

2011

2011

Effects of microwave process on Turkish black tea quality

KARADAĞ A., Avcı N., Özçelik B.

International Food Congress-Novel Approaches in Food Industry (NAFI), İzmir, Türkiye, 26 Mayıs 2011, ss.390-395

Kitaplar

2024

2024

Multiple-effect evaporators in the food industry

SAROĞLU Ö., KARADAĞ A.

Evaporation technology in food processing, Jafari Seid Mahdi, ÇAPANOĞLU GÜVEN ESRA, CAN KARAÇA ASLI, Editör, woodhead publishing, ss.57-78, 2024

2021

2021

Chapter 5 -Encapsulation of saffron bioactive compounds

Saroğlu Ö., Bekiroğlu H., Karadağ A.

Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press , California, ss.183-220, 2021

2021

2021

Extraction of bioactive compounds from saffron species

Özkan K., Bayram Y., Karasu S., Karadağ A., Sağdıç O.

Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press is an imprint of Elsevier, California, ss.99-131, 2021

2019

2019

Chapter 32. Melon Juice

KARADAĞ A., BAYRAM B.

Handbook of Functional Beverages and Human Health, Fereidoon Shahidi, Cesarettin Alasalvar, Editör, CRC PressTaylor Francis Group, Florida, ss.385-398, 2019 Sürdürülebilir Kalkınma

2010

2010

Bölüm 12: Yağlarda Biyoteknolojik Uygulamalar ve Yapılandırılmış Yağlar.

KARADAĞ A., Özçelik B.

Gıda Biyoteknolojisi, Aran, Necla, Editör, Nobel Yayın Dağıtım, İstanbul, ss.343-370, 2010

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Fermente Kahve İçeceği Üretilmesi ve Biyoaktif Bileşenlerin Değişiminin İncelenmesi

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

METİN YILDIRIM R. (Yürütücü), KARADAĞ A.

2021 - 2024

2021 - 2024

Farklı Sürfaktanların Zeytin Karasuyundan Elde Edilen Fenolik Maddelerce Zenginleştirilmesi ve Gıda Ürünlerinde Kullanılması

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Karadağ A. (Yürütücü), Yildirim R. M., Karasu S.

2021 - 2022

2021 - 2022

Safranın Biyopolimerlerle Kaplanmış Nanolipozomal Sistemlerle Enkapsülasyonu

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje

KARADAĞ A. (Yürütücü), Atalı B.

Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler

Ekim 2017

Ekim 2017

FOOD CHEMISTRY

SCI Kapsamındaki Dergi

Ödüller

Eylül 2017

Eylül 2017

Uluslararası İşbirliklerine Katılımı Özendirmeye Yönelik Horizon 2020 Eşik Üstü Başarı Ödülü (Koordinatörlük)

TÜBİTAK

Mayıs 2015

Mayıs 2015

2.Sabri Ülker Bilim Ödülü

Sabri Ülker Vakfı

Haziran 2012

Haziran 2012

George F. Stewart,Graduate Student Research Paper Competition

Institute of Food Technologists (IFT)



Burslar

2012 - 2013

2012 - 2013

Fellowship

Avrupa Birliği Komisyonu

2011 - 2012

2011 - 2012

Fellowship

Üniversite

Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 848

h-indeksi (WOS): 12