Published journal articles indexed by SCI, SSCI, and AHCI
Articles Published in Other Journals
TARHANADAN İZOLE EDİLEN LAKTOBASİLLER TARAFINDAN ÜRETİLEN BAKTERİYOSİNLERİN KARAKTERİZASYONU
GIDA
, vol.45, no.4, pp.786-799, 2020 (Peer-Reviewed Journal)
Laktik asit bakterilerinde otoliz ve peynir teknolojisindeki önemi
Akademik Gıda
, vol.14, no.3, pp.293-301, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Bazı fermente gıdalardan izole edilen lactobacillus plantarum suşlarının metal dirençlilik özellikleri
Akademik Gıda
, vol.14, no.4, pp.393-397, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Hemin ilavesinin laktik asit bakterinde oksidatif stres üzerine etkisi
Çukurova Tarım Gıda Bilim Dergisi
, vol.31, no.2, pp.35-42, 2016 (Peer-Reviewed Journal)
Vitamin ve Amino asit Katkısının Liyofilze Laktik Asit Bakterilerinin Gelişim Eğrisine Etkisi
Akademik Gıda
, vol.13, no.2, pp.115-118, 2015 (Peer-Reviewed Journal)
Beyaz peynirde nisini tolere eden laktik asit bakteri miktarı ve çeşitliliği
Akademik Gıda
, vol.12, no.4, pp.36-40, 2014 (Peer-Reviewed Journal)
Nisin üretim genlerinin yapısı, fonksiyonu ve biyoteknolojik uygulamaları
Akademik Gıda
, vol.9, no.4, pp.42-50, 2011 (Peer-Reviewed Journal)
Endüstriyel nisin üretiminde etkili faktörler ve model sistemler
Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi
, vol.13, pp.57-67, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
A new approach for evaluating wastes; Bioleaching
Hacettepe Journal of Biology and Chemistry
, vol.35, pp.17-24, 2007 (Peer-Reviewed Journal)
Refereed Congress / Symposium Publications in Proceedings
The cell size distribution at the culture of nisin produccer lactococcus lactis N8 and its effect on nisin production
12. uluslararası laktik assit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 August 2017
A novel bacteriocin produced by lactobacillus delbrueckii subsp. lactis with a specifically antimicrobial activity aggainst bacillus cereus
12. laktik asit bakterileri sempozyumu, 27 - 31 August 2017
DETERMINATION OF ANTIMICROBIAL ACTIVITIES OF SAGE ANDLINDEN HERBAL TEAS WHICH ARE SOLD BY TEA BAG ANDUNPACKED
ULUSLARARASI TIBBİ VE AROMATİK BİTKİLER KONGRESİ, Konya, Turkey, 10 - 12 May 2017, pp.1521
The efficiency of artichoke exreacts in raw beef patties for antioxidant and antimicrobial activity
The Food Factor, 2 - 04 November 2016
The effect of ultrasound application for oleuropein removal at green olive
2nd congress on food structure and design, 26 - 28 October 2016
The diversity of bacteriocin producing lactic acid bacteria in tarhana fermentation
Symposium on Euroasian Biodiversity, 23 May 2017 - 27 May 2016
The Organic Acid Amount and Profile of Uşak Tarhana Dough during the fermentation
The 3rdInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, 1 - 04 October 2015
The Volatile Profile at the Fermentation of Uşak Tarhana Dough and Relation with Microbial Diversity
VIth Sourdough Symposium, 30 September - 02 October 2015
Books & Book Chapters
İnsan Bağırsak Mikrobiyotasının Disbiyozu ve Probiyotikler Aracılığı ile Modülasyonu
in: Probiyotik Yüzyılı, MUSTAFA AKÇELİK, PINAR ŞANLIBABA, NEFİSE AKÇELİK, BAŞAR UYMAZ TEZEL, Editor, Gazi Kitapevi, pp.643-677, 2020
Probiyotik Gıdalarda Yasal Düzenlemeler
in: Probiyotik Yüzyılı, Mustafa AKÇELİK, Pınar ŞANLIBABA, Nefise AKÇELİK, Başar UYMAZ TEZEL, Editor, Gazi Kitapevi, Ankara, pp.295-322, 2020
22. Bölüm Tarhana Üretimi
in: Fermente Ürünler Teknolojisi ve Mikrobiyolojisi, Erkmen Osman, Erten Hüseyin, Sağlam Hidayet, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.531-560, 2020
Dünya’da Üretilen Bazı Fermente Gıdalar
in: Fermente Gıdalar: Mikrobiyoloji, Teknoloji ve Sağlık, Anlı Ertan, Şanlıbaba Pınar, Editor, Nobel Akademik Yayıncılık, Ankara, pp.583-617, 2019