Duyurular & Dokümanlar
Dosya İndir
Eğitim Bilgileri
1990 - 1998
1990 - 1998Doktora
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Türkiye
1986 - 1989
1986 - 1989Yüksek Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Türkiye
1982 - 1986
1982 - 1986Lisans
Yıldız Teknik Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Kimya Mühendisliği, Türkiye
Yaptığı Tezler
1998
1998Doktora
ÜZÜM VE KAHRAMANMARAŞ BİBERİNİN KURUMA KARAKTERİSTİKLERİNİN İNCELENMESİ
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği
1989
1989Yüksek Lisans
İLAÇ SANAYİNDE KULLANILAN TABLET KAPLAMA MADDELERİNİN NEMİNİN UZAKLAŞTIRILMASI
Yıldız Teknik Üniversitesi, Fen Bilimleri Enstitüsü, Kimya Mühendisliği
Yabancı Diller
B2 Orta Üstü
B2 Orta Üstüİngilizce
Araştırma Alanları
Kimya Mühendisliği ve Teknolojisi
Ayırma İşlemleri
Gıda Teknolojisi
Mühendislik ve Teknoloji
Akademik Unvanlar / Görevler
2018 - Devam Ediyor
2018 - Devam EdiyorProf. Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
2013 - 2018
2013 - 2018Doç. Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
2004 - 2013
2004 - 2013Yrd. Doç. Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
1998 - 2004
1998 - 2004Araştırma Görevlisi Dr.
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
1988 - 1998
1988 - 1998Araştırma Görevlisi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
Yönetimsel Görevler
2016 - 2022
2016 - 2022Anabilim/Bilim Dalı Başkanı
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
2006 - 2009
2006 - 2009Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi
Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Kimya Müh.Bölümü
Verdiği Dersler
Yönetilen Tezler
2023
2023Yüksek Lisans
Farklı Kurutma Yöntemlerinin Ayva Meyvesinin Kurutma Kinetiği, Fenolik, Antioksidan ve Renk Değerleri Üzerine Etkisi
Doymaz İ. (Danışman)
Ö.Şekerci(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Armudun Kurutma Kinetiği ve Renk Parametrelerine İlişkin Kurutma Yöntemlerinin Değerlendirilmesi
Doymaz İ. (Danışman)
C.Demirtaş(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Kabağın Hibrid İnfrared-Konvektif Kurutulması: Kurutma Kinetiği, Rehidrasyon ve Renk Parametrelerinin İncelenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
B.Kahveci(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Farklı Teknikler Kullanılarak Şeftalinin Kurutma Davranışlarının Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
E.Bıçaklı(Öğrenci)
2023
2023Yüksek Lisans
Farklı Kurutma Yöntemlerinin Kivi Meyvesinin Kurutma Karakteristiklerine ve Kalite Parametrelerine Etkisi
Doymaz İ. (Danışman)
E.Borucu(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Çileğin Kurutma Kinetiği ve Kalite Karakteristiklerinin İncelenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
E.Özenç(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Mantarın Kurutulmasında Kurutma Yönteminin Etkisinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
B.Engür(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Sıcak Hava ve İnfrared Kurutma Yöntemleri ile Önişlemlerin Üzümün Kurutma Karakteristikleri Üzerine Etkisi
Doymaz İ. (Danışman)
D.Taştekinoğlu(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Kiraz Domatesin Kurutma Kinetiğinin ve Bazı Kalite Kriterlerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
I.Burçak(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı Kurutma Koşullarının Kızılcığın Kuruma Süresine ve Kalitesine Etkisi
Doymaz İ. (Danışman)
S.Uz(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Farklı Kurutma Yöntemleri ile Zencefilin Kurutulması ve Bazı Kalite Özelliklerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
M.İşsever(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Bamyanın Kurutma ve Su Alma Özelliklerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
S.Tanta(Öğrenci)
2019
2019Doktora
Kayısı ve Atıklarının Kurutma Karakteristiklerinin İncelenmesi ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
S.Kayran(Öğrenci)
2019
2019Yüksek Lisans
Elmanın Kurutulması: Matematiksel Modelleme Ve Bazı Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
M.Soydan(Öğrenci)
2017
2017Yüksek Lisans
Kirazın Farklı Kurutucularda Kurutulması ve Kalite Parametrelerinin Belirlenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
N.Sarıkulak(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Kurutulmuş Dolmalık Biber ve Patlıcanın Rehidrasyon Karakteristiklerinin İncelenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
Z.Kervancı(Öğrenci)
2015
2015Yüksek Lisans
Patlıcanın Kurutma ve Rehidrasyon Karakteristiklerinin İncelenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
C.Aktaş(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Brokoli ve Karnabaharın Kurutma Karakteristiklerine Ön İşlem Sıcaklığının ve Süresinin Etkisi
Doymaz İ. (Danışman)
M.Şahin(Öğrenci)
2014
2014Yüksek Lisans
Havuç Suyu Konsantresinin Reolojik Özellikleri
Doymaz İ. (Danışman)
H.N.(Öğrenci)
2013
2013Yüksek Lisans
Endüstriyel Üretimde Nar ve Elma Posalarının Değerlendirilmesi
Doymaz İ. (Danışman)
C.Kara(Öğrenci)
2012
2012Yüksek Lisans
Vişne Suyu Konsantresi ile Şeftali ve Kayısı Püre Konsantrelerinin Üretim Aşamalarında Uygulanan İşlemlerin Bileşimleri Üzerine Etkilerinin İncelenmesi
Pala M., Doymaz İ. (Eş Danışman)
A.Mert(Öğrenci)
2010
2010Yüksek Lisans
Bazı Sebzelerin Kurutma Karakteristiklerinin İncelenmesi
Doymaz İ. (Danışman)
F.Kocayiğit(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Keçiboynuzu Suyu Üretim Teknolojilerinin Değerlendirilmesi
Doymaz İ. (Danışman)
M.Yalçın(Öğrenci)
2009
2009Yüksek Lisans
Keçiboynuzundan sıvı şeker üretimi
Pala M., Doymaz İ. (Eş Danışman)
F.Şenay(Öğrenci)
SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2025
2025Influence of Infrared Radiation of Drying Characteristics, Total Phenolic Content, Antioxidant Capacity and Color Properties of Pomegranate Seeds
Doymaz İ., Borucu E., Kayacan Çakmakoğlu S., Sağdıç O.
PERIODICA POLYTECHNICA: CHEMICAL ENGINEERING
, cilt.69, sa.1, ss.113-122, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Investigation of Drying Kinetics, Color, and Rehydration Parameters of Broccoli Florets Dried with Infrared Radiation Following Blanching Pre-treatment
Borucu E., Doymaz İ.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS , cilt.212, sa.4, ss.603-616, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Determination of Drying Characteristics of Various Seafood by Freeze Drying Method and Investigation of the Effect of Ultrasonic Pretreatment
Özyalçın Genç Z. Ö., Gules E., Uygunöz D., Bozkurt F., Sağdıç O., Doymaz İ., et al.
TURKISH JOURNAL OF FISHERIES AND AQUATIC SCIENCES , cilt.25, sa.2, TRJAS6452, ss.1-10, 2025 (SCI-Expanded)
2025
2025Impact of Pretreatment Solution and Temperature on Drying of Cornelian Cherry
Uz S., Doymaz İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH , cilt.55, sa.1, ss.11-16, 2025 (SCI-Expanded)
2024
2024Pea Grains in Drying: Unraveling the Kinetics of Hot-air Drying and Exploring Mathematical Models for Moisture Diffusion
Doymaz İ., Acaralı N.
ISI BILIMI VE TEKNIGI DERGISI/ JOURNAL OF THERMAL SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.44, sa.1, ss.217-226, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Effect of Hot Air Drying Temperature on Drying Kinetics, Physico-Chemical Properties, and Energy Consumption of Culture Asparagus (Asparagus officinalis L.)
Gökçe Kocabay Ö., İsmail O., Doymaz İ.
PERIODICA POLYTECHNICA: CHEMICAL ENGINEERING
, cilt.68, sa.2, ss.253-264, 2024 (SCI-Expanded)
2024
2024Drying kinetics of nectarine slices in a heat pump drying system
Tunçkal C., Direk M., Doymaz İ.
Energy Sources, Part A: Recovery, Utilization and Environmental Effects
, cilt.46, sa.1, ss.1686-1700, 2024 (SCI-Expanded)
2023
2023Effect of the Different Infrared Levels on Some Properties of Sage Leaves.
Kayacan Çakmakoğlu S., Atik İ., Akman P. K., Doymaz İ., Sağdıç O., Karasu S.
CHEMICAL INDUSTRY AND CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY
, cilt.29, sa.3, ss.235-242, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Comparison of drying kinetics, energy efficiency and color of dried eggplant slices with two different configurations of a heat pump dryer
DOYMAZ İ., Tunçkal C., Göksel Z.
Energy Sources, Part A: Recovery, Utilization and Environmental Effects
, cilt.45, sa.1, ss.690-707, 2023 (SCI-Expanded)
2023
2023Influence of Infrared Drying on Some Quality Properties of Nashi Pear (Pyrus pyrifolia) Slices
Doymaz İ.
DER ERWERBSOBSTBAU , cilt.65, sa.1, ss.47-54, 2023 (SCI-Expanded)
2022
2022Drying kinetics and energy-exergy analysis of an experimental heat pump dryer utilized horseshoe heat recovery heat pipes for drying different grapes
TUNÇKAL C., DİREK M., DOYMAZ İ., Goksel Z., ATAK A.
THERMAL SCIENCE AND ENGINEERING PROGRESS
, cilt.36, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022The effect of different drying methods on total bioactive properties, individual phenolic compounds, rehydration ability, color, and microstructural characteristics of Asian pear
Kayacan Çakmakoğlu S., Sağdıç O., Doymaz İ., Karasu S.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.46, sa.7, 2022 (SCI-Expanded)
2022
2022DRYING, COLOUR AND REHYDRATION CHARACTERISTICS OF ORANGE SLICES UNDER INFRARED RADIATION HEATING
Doymaz İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.52, sa.1, ss.43-48, 2022 (SCI-Expanded)
2021
2021DRYING CHARACTERISTICS OF BLUE MUSSELS BY TRADITIONAL METHODS
KIPÇAK A. S., Derun E. M., TUĞRUL N., DOYMAZ İ.
CHEMICAL INDUSTRY & CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY
, cilt.27, sa.3, ss.279-288, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Investigation of microwave drying on quality attributes, sensory properties and surface structure of bee pollen grains by scanning electron microscopy
Isik A., Ozdemir M., DOYMAZ İ.
BRAZILIAN JOURNAL OF CHEMICAL ENGINEERING
, cilt.38, sa.1, ss.177-188, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021DRYING BEHAVIOR AND SOME QUALITY PARAMETERS OF POTATO FINGER CHIPS USING INFRARED RADIATION
DOYMAZ İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.51, sa.4, ss.261-267, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021Drying of Cataloglu Apricots: The Effect of Sodium Metabisulfite Solution on Drying Kinetics, Diffusion Coefficient, and Color Parameters
Kayran S., Doymaz İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE
, cilt.21, sa.1, ss.270-283, 2021 (SCI-Expanded)
2021
2021AN EXPERIMENTAL STUDY ON THIN-LAYER DRYING DRYING CHARACTERISTICS OF APPLE SLICES
Soydan M., Doymaz I.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.51, sa.2, ss.119-126, 2021 (SCI-Expanded)
2020
2020Mathematical Modeling and Drying Characteristics Investigation of Black Mulberry Dried by Microwave Method
Kıpçak A. S., Doymaz İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE
, cilt.20, sa.3, ss.1222-1233, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Impact of citric acid on the drying characteristics of kiwifruit slices
Doymaz İ.
Acta Scientiarum-Technology , cilt.42, ss.1-11, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Performance analysis and mathematical modelling of banana slices in a heat pump drying system
Tunçkal C., Doymaz İ.
RENEWABLE ENERGY
, cilt.150, ss.918-923, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020Effect of Different Drying Methods on Total Bioactive Compounds, Peholic Profile, in Vitro Bioaccessibility of Phenolic and HMF Formation of Persimmon
Kayacan Çakmakoğlu S., Karasu S., Akman P. K., Goktas H., Doymaz İ., Sağdıç O.
LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY , cilt.118, sa.2020, 2020 (SCI-Expanded)
2020
2020MICROWAVE AND INFRARED DRYING KINETICS AND ENERGY CONSUMPTION OF CHERRY TOMATOES
KIPÇAK A. S., DOYMAZ İ.
CHEMICAL INDUSTRY & CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY
, cilt.26, sa.2, ss.203-212, 2020 (SCI-Expanded)
2019
2019Development of chitosan-based edible biocomposite films incorporated with Kumquat peels extract as food packaging
Şahin F., Küçük İ., Doymaz İ.
JOURNAL OF THE INDIAN CHEMICAL SOCIETY
, cilt.96, sa.9, ss.1211-1216, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Temperature Controlled Infrared Drying Kinetics of Mussels
Sevim S., Derun E., Tuğrul N., Doymaz İ., Kıpçak A. S.
Journal Of The Indian Chemical Society
, cilt.96, sa.9, ss.1233-1238, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Infrared Drying Characteristics of Blue Mussels and Physical Properties
Kıpçak A. S., Doymaz İ., Derun E.
Chemical Industry & Chemical Engineering Quarterly , cilt.25, sa.1, ss.1-10, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Effect of hot air drying on quality characteristics and physicochemical properties of bee pollen
IŞIK A., ÖZDEMİR M., DOYMAZ İ.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.39, sa.1, ss.224-231, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019INFRARED DRYING OF APRICOT POMACE
Kayran S., Doymaz İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.49, sa.4, ss.213-218, 2019 (SCI-Expanded)
2019
2019Infrared drying of bee pollen: effects and impacts on food components
Isik A., Ozdemir M., DOYMAZ İ.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.37, sa.1, ss.69-74, 2019 (SCI-Expanded)
2018
2018Effects of hot-air and vacuum drying on drying kinetics, bioactive compounds and color of bee pollen
KAYACAN S., SAĞDIÇ O., DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.12, sa.2, ss.1274-1283, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Determination of drying and rehydration characteristics of eggplant slices
DOYMAZ İ., Aktaş C.
JOURNAL OF THE FACULTY OF ENGINEERING AND ARCHITECTURE OF GAZI UNIVERSITY
, cilt.33, sa.3, ss.833-841, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Infrared drying of kiwifruit slices
DOYMAZ İ.
INTERNATIONAL JOURNAL OF GREEN ENERGY
, cilt.15, sa.11, ss.622-628, 2018 (SCI-Expanded)
2018
2018Effect of air temperature on drying kinetics, colour changes and total phenolic content of sage leaves (Salvia officinalis)
DOYMAZ İ., KARASU S.
QUALITY ASSURANCE AND SAFETY OF CROPS & FOODS
, cilt.10, sa.3, ss.269-276, 2018 (SCI-Expanded)
2017
2017Determination of drying kinetics and physicochemical characterization of apricot pomace in hot-air dryer
KAYRAN S., DOYMAZ İ.
JOURNAL OF THERMAL ANALYSIS AND CALORIMETRY
, cilt.130, sa.2, ss.1163-1170, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Investigation of drying kinetics of tomato slices dried by using a closed loop heat pump dryer
COSKUN S., DOYMAZ İ., Tunckal C., ERDOGAN S.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.53, sa.6, ss.1863-1871, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017INFRARED DRYING AND EFFECTIVE MOISTURE DIFFUSIVITY OF APRICOT HALVES: INFLUENCE OF PRETREATMENT AND INFRARED POWER
KAYRAN S., DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.41, sa.2, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Estimation of cauliflower mass transfer parameters during convective drying
SAHIN M., DOYMAZ İ.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.53, sa.2, ss.507-517, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Pretreatments and temperature effects on the drying kinetics of peas
DOYMAZ İ., KÜÇÜK İ.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.49, ss.90-97, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017APPLICATION OF INFRARED RADIATION ON DRYING CHARACTERISTICS OF EGGPLANT SLICES
DOYMAZ İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.47, ss.71-76, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Thin-layer drying kinetics of nectarine slices using IR, MW and hybrid methods
İSMAİL O., KIPÇAK A. S., DOYMAZ İ., Piskin S.
BULGARIAN CHEMICAL COMMUNICATIONS
, cilt.49, sa.1, ss.92-100, 2017 (SCI-Expanded)
2017
2017Drying kinetics, rehydration and colour characteristics of convective hot-air drying of carrot slices
DOYMAZ İ.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.53, sa.1, ss.25-35, 2017 (SCI-Expanded)
2016
2016Experimental Study on Drying Characteristics of Pumpkin Seeds in an İnfrared Dryer
DOYMAZ İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.46, ss.167-172, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016EFFECT OF TEMPERATURE AND CONCENTRATION ON RHEOLOGICAL PROPERTIES OF CAROB JUICE
Yılmaz M. Y., DOYMAZ İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.46, ss.87-92, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effect of temperature and pre-treatment on drying and rehydration characteristics of broccoli slices
DOYMAZ İ., Sahin M.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.10, sa.2, ss.364-373, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Effects of infrared heating on drying kinetics, antioxidant activity, phenolic content, and color of jujube fruit
DOYMAZ İ., KARASU S., Baslar M.
JOURNAL OF FOOD MEASUREMENT AND CHARACTERIZATION
, cilt.10, sa.2, ss.283-291, 2016 (SCI-Expanded)
2016
2016Hot-Air Drying and Rehydration Characteristics of Red Kidney Bean Seeds
DOYMAZ İ.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
, cilt.203, sa.5, ss.599-608, 2016 (SCI-Expanded)
2015
2015INFRARED DRYING CHARACTERISTICS OF BEAN SEEDS
DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.933-939, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015INFRARED DRYING KINETICS AND QUALITY CHARACTERISTICS OF CARROT SLICES
DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.6, ss.2738-2745, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Thin Layer Drying Kinetics of By-Products from Pomegranate Juice Processing
KARA C., DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.5, ss.480-487, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Effective moisture diffusivity determination and mathematical modelling of drying curves of apple pomace
KARA C., DOYMAZ İ.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.51, sa.7, ss.983-989, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015FREEZE-DRYING KINETICS AND DIFFUSION MODELING OF SAFFRON (CROCUS SATIVUS L.)
ACAR B., Sadikoglu H., DOYMAZ İ.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.39, sa.2, ss.142-149, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Drying of Quince Slices: Effect of Pretreatments on Drying and Rehydration Characteristics
DOYMAZ İ., DEMIR H., YILDIRIM A.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
, cilt.202, sa.10, ss.1271-1279, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Characteristics of Thin-layer Infrared Drying of Green Bean
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S., Piskin S.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.33, sa.1, ss.83-90, 2015 (SCI-Expanded)
2015
2015Microwave Drying of Green Bean Slices: Drying Kinetics and Physical Quality
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S., Piskin S.
CZECH JOURNAL OF FOOD SCIENCES
, cilt.33, sa.4, ss.367-376, 2015 (SCI-Expanded)
2014
2014SUITABILITY OF THIN-LAYER DRYING MODELS FOR INFRARED DRYING OF PEACH SLICES
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.6, ss.2232-2239, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Influence of Citric Acid Pretreatment on Drying of Peach Slices
DOYMAZ İ., BILICI B.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.10, sa.4, ss.829-837, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014INVESTIGATION OF DEHYDRATION AND REHYDRATION KINETICS OF PEAS SUBJECTED TO OPEN-AIR SUN DRYING
İSMAİL O., Beyribey B., DOYMAZ İ.
LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
, cilt.44, sa.3, ss.209-216, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Experimental Study and Mathematical Modeling of Thin-Layer Infrared Drying of Watermelon Seeds
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.3, ss.1377-1384, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Infrared Drying of Button Mushroom Slices
Doymaz I.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.23, sa.3, ss.723-729, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Effect of blanching temperature and dipping time on drying time of broccoli
Doymaz I.
FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY INTERNATIONAL
, cilt.20, sa.2, ss.149-157, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014THIN-LAYER DRYING OF BAY LAUREL LEAVES (LAURUS NOBILIS L.)
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.1, ss.449-456, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Effect of air temperature, slice thickness and pretreatment on drying and rehydration of tomato
DOYMAZ İ., OZDEMIR O.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.49, sa.2, ss.558-564, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014MATHEMATICAL MODELING OF DRYING OF TOMATO SLICES USING INFRARED RADIATION
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.38, sa.1, ss.389-396, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Modeling and Investigation of the Swelling Kinetics of Acrylamide-Sodium Acrylate Hydrogel
KIPÇAK A. S., İSMAİL O., DOYMAZ İ., Piskin S.
JOURNAL OF CHEMISTRY
, 2014 (SCI-Expanded)
2014
2014Drying Kinetics and Rehydration Characteristics of Convective Hot-Air Dried White Button Mushroom Slices
Doymaz I.
JOURNAL OF CHEMISTRY
, 2014 (SCI-Expanded)
2013
2013MODELING OF REHYDRATION KINETICS OF GREEN BELL PEPPERS
DOYMAZ İ., İSMAİL O.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.37, sa.5, ss.907-913, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Experimental study on drying of pear slices in a convective dryer
Doymaz I.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
, cilt.48, sa.9, ss.1909-1915, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Hot-air drying of purslane (Portulaca oleracea L.)
Doymaz I.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.49, sa.6, ss.835-841, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013The Effects of Temperature and Mineral Acids on the Demineralization Degree of Nallihan Lignite
Gulen J., DOYMAZ İ., Pişkin S., Ongen S.
ENERGY SOURCES PART A-RECOVERY UTILIZATION AND ENVIRONMENTAL EFFECTS
, cilt.35, sa.3, ss.202-208, 2013 (SCI-Expanded)
2013
2013Determination of Infrared Drying Characteristics and Modelling of Drying Behaviour of Carrot Pomace
Doymaz I.
TARIM BILIMLERI DERGISI-JOURNAL OF AGRICULTURAL SCIENCES
, cilt.19, sa.1, ss.44-53, 2013 (SCI-Expanded)
2012
2012Infrared drying of sweet potato (Ipomoea batatas L.) slices
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.49, sa.6, ss.760-766, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Experimental characterization and modelling of drying of pear slices
DOYMAZ İ., İSMAİL O.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.21, sa.5, ss.1377-1381, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Drying of pomegranate seeds using infrared radiation
Doymaz I.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.21, sa.5, ss.1269-1275, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012DRYING OF POTATO SLICES: EFFECT OF PRETREATMENTS AND MATHEMATICAL MODELING
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.36, sa.4, ss.310-319, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Prediction of Drying Characteristics of Pomegranate Arils
Doymaz I.
FOOD ANALYTICAL METHODS
, cilt.5, sa.4, ss.841-848, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Effect of pre-treatments on drying, rehydration, and color characteristics of red pepper ('Charliston' variety)
DOYMAZ İ., KOCAYIGIT F.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.21, sa.4, ss.1013-1022, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Sun drying of seedless and seeded grapes
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
, cilt.49, sa.2, ss.214-220, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012AIR-DRYING CHARACTERISTICS, EFFECTIVE MOISTURE DIFFUSIVITY AND ACTIVATION ENERGY OF GRAPE LEAVES
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.36, sa.2, ss.161-168, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Evaluation of some thin-layer drying models of persimmon slices (Diospyros kaki L.)
Doymaz I.
ENERGY CONVERSION AND MANAGEMENT
, cilt.56, ss.199-205, 2012 (SCI-Expanded)
2012
2012Effect of Pretreatment Solution on Drying and Color Characteristics of Seedless Grapes
DOYMAZ İ., ALTINER P.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.21, sa.1, ss.43-49, 2012 (SCI-Expanded)
2011
2011Drying of Pomegranate Arils and Selection of a Suitable Drying Model
Doymaz I.
FOOD BIOPHYSICS
, cilt.6, sa.4, ss.461-467, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011CONVECTIVE DRYING CHARACTERISTICS OF EGGPLANT SLICES
DOYMAZ İ., GOL E.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.34, sa.4, ss.1234-1252, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011DRYING OF THYME (THYMUS VULGARIS L.) AND SELECTION OF A SUITABLE THIN-LAYER DRYING MODEL
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.35, sa.4, ss.458-465, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Experimental Study on Drying Characteristics of Pomegranate Peels
Doymaz I.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.20, sa.4, ss.965-970, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011DRYING OF EGGPLANT SLICES IN THIN LAYERS AT DIFFERENT AIR TEMPERATURES
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.35, sa.2, ss.280-289, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011DRYING OF GREEN BEAN AND OKRA UNDER SOLAR ENERGY
Doymaz I.
CHEMICAL INDUSTRY & CHEMICAL ENGINEERING QUARTERLY
, cilt.17, sa.2, ss.199-205, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Thin-layer drying characteristics of sweet potato slices and mathematical modelling
Doymaz I.
HEAT AND MASS TRANSFER
, cilt.47, sa.3, ss.277-285, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Drying characteristics of sweet cherry
DOYMAZ İ., İSMAİL O.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
, cilt.89, ss.31-38, 2011 (SCI-Expanded)
2011
2011Drying and Rehydration Behaviors of Convection Drying of Green Peas
DOYMAZ İ., KOCAYIGIT F.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.29, sa.11, ss.1273-1282, 2011 (SCI-Expanded)
2010
2010Drying and Rehydration Behaviors of Green Bell Peppers
DOYMAZ İ., İSMAİL O.
FOOD SCIENCE AND BIOTECHNOLOGY
, cilt.19, sa.6, ss.1449-1455, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010Effect of citric acid and blanching pre-treatments on drying and rehydration of Amasya red apples
Doymaz I.
FOOD AND BIOPRODUCTS PROCESSING
, cilt.88, ss.124-132, 2010 (SCI-Expanded)
2010
2010EVALUATION OF MATHEMATICAL MODELS FOR PREDICTION OF THIN-LAYER DRYING OF BANANA SLICES
Doymaz I.
INTERNATIONAL JOURNAL OF FOOD PROPERTIES
, cilt.13, sa.3, ss.486-497, 2010 (SCI-Expanded)
2009
2009MATHEMATICAL MODELLING OF THIN-LAYER DRYING OF KIWIFRUIT SLICES
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
, cilt.33, ss.145-160, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009THIN-LAYER DRYING OF SPINACH LEAVES IN A CONVECTIVE DRYER
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.32, sa.1, ss.112-125, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009STUDY OF THIN-LAYER DRYING OF GRAPE WASTES
DOYMAZ İ., Akgun N. A.
CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
, cilt.196, sa.7, ss.890-900, 2009 (SCI-Expanded)
2009
2009An Experimental Study on Drying of Green Apples
Doymaz I.
DRYING TECHNOLOGY
, cilt.27, sa.3, ss.478-485, 2009 (SCI-Expanded)
2008
2008Drying of leek slices using heated air
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD PROCESS ENGINEERING
, cilt.31, sa.5, ss.721-737, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Convective drying kinetics of strawberry
Doymaz I.
CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING-PROCESS INTENSIFICATION
, cilt.47, sa.5, ss.914-919, 2008 (SCI-Expanded)
2008
2008Influence of blanching and slice thickness on drying characteristics of leek slices
DOYMAZ İ.
CHEMICAL ENGINEERING AND PROCESSING-PROCESS INTENSIFICATION
, cilt.47, sa.1, ss.41-47, 2008 (SCI-Expanded)
2007
2007The effect of aqueous caustic and various acid treatments on the removal of mineral matter in asphaltite
DOYMAZ I., Gulen J., Pişkin S., TOPRAK S.
ENERGY SOURCES PART A-RECOVERY UTILIZATION AND ENVIRONMENTAL EFFECTS
, cilt.29, sa.4, ss.337-346, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007The kinetics of forced convective air-drying of pumpkin slices
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.79, sa.1, ss.243-248, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Air-drying characteristics of tomatoes
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.4, ss.1291-1297, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Use of ozone in detoxification of aflatoxin B-1 in red pepper
INAN F., Pala M., Doymaz I.
JOURNAL OF STORED PRODUCTS RESEARCH
, cilt.43, sa.4, ss.425-429, 2007 (SCI-Expanded)
2007
2007Influence of pretreatment solution on the drying of sour cherry
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.78, sa.2, ss.591-596, 2007 (SCI-Expanded)
2006
2006Drying characteristics of dill and parsley leaves
Doymaz I., Tugrul N., Pala M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.77, sa.3, ss.559-565, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Drying kinetics of black grapes treated with different solutions
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.76, sa.2, ss.212-217, 2006 (SCI-Expanded)
2006
2006Thin-layer drying behaviour of mint leaves
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.74, sa.3, ss.370-375, 2006 (SCI-Expanded)
2005
2005Sun drying of figs: an experimental study
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.71, sa.4, ss.403-407, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Removal of mineral matter from Silopi-Harput asphaltite by acid treatment
Gülen F. J., Doymaz İ., Pişkin S., Toprak S.
Energy Sources
, cilt.27, sa.15, ss.1457-1464, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Drying characteristics and kinetics of okra
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.69, sa.3, ss.275-279, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Drying behaviour of green beans
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.69, sa.2, ss.161-165, 2005 (SCI-Expanded)
2005
2005Modelling of olive cake thin-layer drying process
Akgun N., Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.68, sa.4, ss.455-461, 2005 (SCI-Expanded)
2004
2004Pretreatment effect on sun drying of mulberry fruits (Morus alba L.)
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.65, sa.2, ss.205-209, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Effect of pre-treatments using potassium metabisulphide and alkaline ethyl oleate on the drying kinetics of apricots
Doymaz I.
BIOSYSTEMS ENGINEERING
, cilt.89, sa.3, ss.281-287, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Effect of dipping treatment on air drying of plums
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.64, sa.4, ss.465-470, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Drying characteristics of the solid by-product of olive oil extraction
Doymaz I., GOREL O., Akgun N.
BIOSYSTEMS ENGINEERING
, cilt.88, sa.2, ss.213-219, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Drying kinetics of white mulberry
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.61, sa.3, ss.341-346, 2004 (SCI-Expanded)
2004
2004Convective air drying characteristics of thin layer carrots
Doymaz I.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.61, sa.3, ss.359-364, 2004 (SCI-Expanded)
2003
2003The thin-layer drying characteristics of corn
Doymaz I., Pala M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.60, sa.2, ss.125-130, 2003 (SCI-Expanded)
2003
2003Effect of ethyl oleate on drying characteristics of mulberries
Doymaz I., Pala M.
NAHRUNG-FOOD
, cilt.47, sa.5, ss.304-308, 2003 (SCI-Expanded)
2002
2002Hot-air drying characteristics of red pepper
Doymaz I., Pala M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.55, sa.4, ss.331-335, 2002 (SCI-Expanded)
2002
2002The effects of dipping pretreatments on air-drying rates of the seedless grapes
Doymaz I., Pala M.
JOURNAL OF FOOD ENGINEERING
, cilt.52, sa.4, ss.413-417, 2002 (SCI-Expanded)
Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler
2019
2019Drying of Okra by Different Drying Methods:Comparison of Drying time, Product ColorQuality, Energy Consumption and Rehydration
İSMAİL O., KIPÇAK A. S., DOYMAZ İ.
Athens Journal of Sciences
, cilt.6, sa.3, ss.155-168, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Drying of Okra by Different Drying Methods: Comparison of Drying time, Product Color Quality, Energy Consumption and Rehydration
İsmail O., Kıpçak A. S., Doymaz İ.
Athens Journal of Sciences
, cilt.6, sa.3, ss.155-168, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019Experimental and Modeling Investigation of Mass Transfer during Infrared Drying of Kumquat Slices
Küçük İ., Doymaz İ.
Adıyaman Üniversitesi Fen Bilimleri Dergisi , cilt.9, sa.1, ss.48-65, 2019 (Hakemli Dergi)
2019
2019DRYING OF OKRA BY INFRARED RADIATION
Tanta S., DOYMAZ İ.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES-SIGMA MUHENDISLIK VE FEN BILIMLERI DERGISI
, cilt.37, sa.1, ss.93-104, 2019 (ESCI)
2019
2019DRYING OF BLACK CARROT POMACE IN AN INFRARED DRYER: KINETICS, MODELLING AND ENERGY EFFICIENCY
DOYMAZ İ.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES-SIGMA MUHENDISLIK VE FEN BILIMLERI DERGISI
, cilt.37, sa.1, ss.71-84, 2019 (ESCI)
2019
2019DRYING CHARACTERISTICS INVESTIGATION OF BLACK MULBERRY DRIED VIA INFRARED METHOD
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
JOURNAL OF THERMAL ENGINEERING
, cilt.5, sa.2, ss.13-21, 2019 (ESCI)
2018
2018Impact of Pre-Treatments on Drying of Black Carrot
DOYMAZ İ.
Dokuz Eylul University-Faculty of Engineering, Journal of Science and Engineering , cilt.20, sa.59, ss.322-335, 2018 (Hakemli Dergi)
2018
2018INVESTIGATION OF INFRARED DRYING OF POMEGRANATE BY-PRODUCTS
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
JOURNAL OF THERMAL ENGINEERING
, cilt.4, sa.2, ss.1821-1827, 2018 (ESCI)
2018
2018Determination of Sliced Pineapple Drying Characteristics in A Closed Loop Heat Pump Assisted Drying System
Tunckal C., Coskun S., DOYMAZ İ., Ergun E.
INTERNATIONAL JOURNAL OF RENEWABLE ENERGY DEVELOPMENT-IJRED
, cilt.7, sa.1, ss.35-41, 2018 (ESCI)
2018
2018EFFECT OF PRE-TREATMENT AND AIR TEMPERATURE ON DRYING TIME OF CHERRY TOMATO
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
JOURNAL OF THERMAL ENGINEERING
, cilt.4, sa.1, ss.1648-1655, 2018 (ESCI)
2018
2018EFFECT OF PRE-TREATMENT AND AIR TEMPERATURE ON DRYING KINETICS AND QUALITY OF JERUSALEM ARTICHOKE
DOYMAZ İ.
SCIENTIFIC STUDY AND RESEARCH-CHEMISTRY AND CHEMICAL ENGINEERING BIOTECHNOLOGY FOOD INDUSTRY
, cilt.19, sa.4, ss.395-409, 2018 (ESCI)
2017
2017Microwave and Infrared Drying Characteristics of Mango Slices
DOYMAZ İ.
Celal Bayar Bayar University Journal of Science , cilt.13, sa.3, ss.681-688, 2017 (Hakemli Dergi)
2017
2017INFRARED DRYING CHARACTERISTICS OF JERUSALEM ARTICHOKE SLICES
DOYMAZ İ.
SIGMA JOURNAL OF ENGINEERING AND NATURAL SCIENCES-SIGMA MUHENDISLIK VE FEN BILIMLERI DERGISI
, cilt.35, sa.2, ss.227-238, 2017 (ESCI)
2011
2011Treatments of Çan Lignite with Some Mineral Acids after Sodyum Hydroxide Washing
GÜLEN F. J., PİŞKİN S., DOYMAZ İ.
International Journal of Chemistry , cilt.3, sa.3, ss.75-80, 2011 (Hakemli Dergi)
2006
2006Yüksek Nemli Kayısıların İşlenmesi
KAPLAN F., PALA M., DOYMAZ İ.
Gıda Teknolojisi , sa.1, ss.75-79, 2006 (Hakemsiz Dergi)
2003
2003Maydanozun Kurutma Karakteristiklerinin İncelenmesi
DOYMAZ İ., TUĞRUL N., PALA M.
Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi , cilt.2003, sa.3, ss.1-8, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
2003Ardışık Yöntemlerle Silopi Asfaltitlerdeki Mineral Maddenin Giderilmesi
DOYMAZ İ., GÜLEN F. J., PİŞKİN S.
Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi , cilt.2003, sa.1, ss.71-77, 2003 (Hakemli Dergi)
2003
2003Kaliteli Zeytinyağı Üretimi
Gürel Ö., Kırmacı E., DOYMAZ İ., AKGÜN N.
Kimya Teknolojileri , cilt.25, ss.52-59, 2003 (Hakemsiz Dergi)
2003
2003Zeytinyağı Fabrika Atıklarının Değerlendirilmesi
Gürel Ö., Kırmacı E., DOYMAZ İ., AKGÜN N.
Kimyasal Teknolojiler , cilt.26, ss.40-47, 2003 (Hakemsiz Dergi)
2003
2003Şarap Fabrikası Atıklarının Değerlendirilmesi
DOYMAZ İ.
Kimyasal Teknolojiler , cilt.32, ss.70-77, 2003 (Hakemsiz Dergi)
2002
2002Çekirdeksiz Üzümlerin Kuruma Süreleri Üzerinde Sıcaklığın ve Daldırma İşleminin Etkileri
DOYMAZ İ., PALA M.
Gıda Teknolojisi , sa.6, ss.60-64, 2002 (Hakemsiz Dergi)
2002
2002Kırmızı Biberlerde Aflatoksin B1 Niceliğinin Ozonla Azaltılması
İNAN F., PALA M., DOYMAZ İ.
Gıda Teknolojisi , cilt.11, ss.30-35, 2002 (Hakemsiz Dergi)
2001
2001Dereotunun Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi
TUĞRUL N., DOYMAZ İ., PALA M.
GIDA , sa.6, ss.403-407, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
2001Daldırma Çözeltisi Kullanımının Biber Kurutma Sürelerine Etkisinin İncelenmesi
DOYMAZ İ., PALA M.
Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi , cilt.2001, sa.4, ss.44-50, 2001 (Hakemli Dergi)
2001
2001Biberin Daldırma Çözeltisi Kullanılarak Aşamalı Kurutulması
DOYMAZ İ., PALA M.
Gıda Teknolojisi , sa.7, ss.38-42, 2001 (Hakemsiz Dergi)
2000
2000Bazik Tekstil Atıksularında Çözünmüş Olarak Bulunan Selülozun Sülfat İyonlarının Çöktürülmesi Üzerinde Etkisi
Sevil S., GÖKMEN S., DOYMAZ İ.
Arıtım Dünyası , ss.43-50, 2000 (Hakemsiz Dergi)
2000
2000Sultana Üzümünün Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi
DOYMAZ İ., PALA M.
Yıldız Teknik Üniversitesi Dergisi , cilt.2000, sa.2, ss.1-8, 2000 (Hakemli Dergi)
Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler
2024
2024Mathematical Modelling of Drying of Carrot Slices
SOYDAN M., DOYMAZ İ.
Seventh International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2024), İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2024, cilt.1, ss.178-188, (Tam Metin Bildiri)
2024
2024Impact of Pre-Treatments on Drying Characteristics and Some Quality Criterions of Carrot Slices
SOYDAN M., DOYMAZ İ.
Seventh International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2024), İstanbul, Türkiye, 24 Aralık 2024, cilt.1, ss.189-197
2024
2024Convective Drying of Orange Slices in Cabinet Dryer
Dönmez M., Doymaz İ.
4th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2024, ss.135, (Özet Bildiri)
2024
2024Examination of Drying Characteristics of Tomatoes and System Performance in Heat Pump Dryer
Özeren B., Doymaz İ., Tunçkal C.
4th International Congress of Engineering and Natural Sciences Studies, Ankara, Türkiye, 24 - 25 Mayıs 2024, ss.133
2023
2023Experimental and modeling investigation of mass transfer during hot air drying of Ahlat pear
Alshamhazi O. T., Küçük İ., Doymaz İ.
2nd International Karatekin Science and Technology Conference, Çankırı, Türkiye, 21 - 22 Aralık 2023, ss.75-80
2023
2023Influence of air temperature and pretreatment solution on convective drying of pumpkin slices
Kahveci B., Doymaz İ.
Çankaya International Congress on Scientific Research, Ankara, Türkiye, 10 - 12 Nisan 2023, ss.193
2023
2023Evaluation of Drying Process on Pear Drying Kinetics and Color Parameters
Demirtaş C., Doymaz İ.
Cukurova 10th International Scientific Researches Conference, Adana, Türkiye, 2 - 04 Nisan 2023
2022
2022Experimental Study on Hot Air Drying of Pomegranate Seeds
Borucu E., Doymaz İ.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 - 25 Kasım 2022, ss.543-551
2022
2022Drying of Pomegranate Seeds Using Infrared Radiation
Borucu E., Doymaz İ.
5th International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences (EurasianBioChem 2022), Ankara, Türkiye, 23 Kasım - 25 Aralık 2022, ss.533-542
2022
2022Experimental Investigation of Drying and Modelling of Peach Slices
Bıçaklı E., Doymaz İ.
2nd Global Conference on Engineering Research (GLOBCER’22), Balıkesir, Türkiye, 7 - 11 Eylül 2022
2021
2021Study on Effective Moisture Diffusivity, Activation Energy and Drying Rate of Thin Layer of Pepino Fruit
DALGIC İ., ÖZYALÇIN Z. Ö., DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
6th International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2021), İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.1179-1184
2021
2021Hot Air Drying of Kiwifruit Slices
Borucu E., Doymaz İ.
Sixth International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2021), İstanbul, Türkiye, 20 - 22 Ekim 2021, ss.182-194, (Tam Metin Bildiri)
2021
2021An Experimental Study on Infrared Drying of Kiwifruit Slices
Borucu E., Doymaz İ.
Sixth International Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME 2021), İstanbul, Türkiye, 20 Ekim - 22 Aralık 2021, ss.1152-1165
2021
2021Hot Air Drying of Celery: Drying Kinetics, Pretreatment Effect and Color Changes
Kurt C., Küçük İ., Doymaz İ.
9th Jordan International Chemical Engineering Conference (JICHEC9), Amman, Ürdün, 12 Ekim 2021 - 14 Ocak 2022, ss.761-768
2019
2019Development of Chitosan-Based Edible Biocomposite Films Incorporated with Kumquat Peels Extract as Food Packaging
Sahin F., Küçük İ., Doymaz İ.
5th International Conference on New Trends in Chemistry (ICNTC), Athens, Yunanistan, 22 Nisan 2019
2019
2019Temperature Controled Infrared Drying Kinetics of Mussels
Sevim S., Derun E., Tuğrul N., Doymaz İ., Kıpçak A. S.
Sahin, F., Küçük, I., Doymaz, I. (2019). Development of Chitosan-Based Edible Biocomposite Films Incorporated with Kumquat Peels Extract as Food Packaging. 5th International Conference on New Trends in Chemistry (ICNTC), Athens, Yunanistan, 22 Nisan 2019, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Investigation of Drying Behavior of Seedless Grapes in Different Dryers
TAŞTEKİNOĞLU D., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.647-653
2018
2018Hot-air Drying Apricots (Hacihaliloglu): Effect of Pre-treatments on Drying Kinetics
Kayran S., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.1769-1779, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Experimental Study of Mass Transfer Coefficient during Infrared Drying of Pear Slices
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.584-591, (Tam Metin Bildiri)
2018
2018Influence of Air Temperature and Pretreatments on the Drying Characteristics of Cherry Tomatoes
YÜCE I. B., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.639-645
2018
2018Hot-Air Drying and Colour Characteristics of Ginger slices
İŞSEVER M., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.528-535
2018
2018Application of Peleg Model on Swelling of Mussels Dried with Infrared Method
Kıpçak A. S., Doymaz İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.666-670
2018
2018Drying Kinetics of Pea in an Infrared Dryer
DOYMAZ İ., KÜÇÜK İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.624-630
2018
2018Mathematical Modelling of Mushroom Drying Using Cabinet Dryer
Engür B., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.581-586
2018
2018Effect of Pretreatment on Drying Time and Quality of Strawberry
KOLUAÇIK E. Ö., DOYMAZ İ.
4th Conference on Advances in Mechanical Engineering (ICAME), İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2018, ss.613-623
2018
2018Drying Kinetics of Apricot Halves in Hot Air, Infrared and Infrared-Hot Air Dryer
Kayran S., DOYMAZ İ.
1st International Symposium on Graduate Research in Science: Focus on Entrepreneurship and Innovation, İstanbul, Türkiye, 04 Ekim 2018, ss.142
2018
2018Infrared Drying of Apple Slices and Mathematical Modelling
Soydan M., DOYMAZ İ.
1st International Symposium on Graduate Research in Science: Focus on Entrepreneurship and Innovation, İstanbul, Türkiye, 04 Ekim 2018, ss.47
2018
2018Effect of Pretreatments on Drying Behaviours of Apple Slices
Soydan M., DOYMAZ İ.
1st International Balkan Chemistry Congress (IBCC-2018), Edirne, Türkiye, 17 Eylül 2018, ss.117
2018
2018Influences of Temperature and Pretreatments on Drying of Cornelian Cherry Fruits (Cornus mas L.)
Uz S., DOYMAZ İ.
1st International Balkan Chemistry Congress (IBCC-2018), Edirne, Türkiye, 17 Eylül 2018, ss.127
2018
2018Drying of Okra by Different Drying Methods: Comparison of Drying Time, Product Color Quality, Energy Consumption and Rehydration
Kıpçak A. S., İsmail O., Doymaz İ.
6th Annual International Conference on Chemistry, Athens, Yunanistan, 23 Temmuz 2018, ss.31
2018
2018Hot-air Drying of Kumquat Slices in Convective Cabinet Dryer
KÜÇÜK İ., DOYMAZ İ.
4th International Conference on New Trends in Chemistry, St. Petersburg, Rusya, 11 Mayıs 2018, ss.52
2018
2018Edible Films Based on Chitosan: Preparation and Physico-Chemical Evaluation
Şahin F., Hut N. G., Özçelik G. H., KÜÇÜK İ., DOYMAZ İ.
4th International Conference on New Trends in Chemistry, St. Petersburg, Rusya, 11 Mayıs 2018, ss.103
2018
2018Experimental and Modeling Investigation of Mass Transfer for Kumquat Slices during Infrared Drying
KÜÇÜK İ., DOYMAZ İ.
International Eurasian Conference on Biological and Chemical Sciences, Ankara, Türkiye, 26 Nisan 2018, ss.297
2017
2017EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON DRYING CHARACTERISTICS AND QUALITY PARAMETERS OF JUJUBE FRUITS
KARASU S., DOYMAZ İ., KAYACAN S., SAĞDIÇ O., Cetin B.
3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN MECHANICAL ENGINEERING ISTANBUL 201, 19 - 21 Aralık 2017
2017
2017Drying Characteristics Investigation of Black Mulberry Dried via Infrared Method
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
3rd Conference on Advances in Mechanical Engineering–ICAME2017, İstanbul, Türkiye, 19 Aralık 2017, ss.270-277
2017
2017Mathematical Modelling of Okra Samples by Different Drying Methods
İsmail O., Doymaz İ., Kıpçak A. S.
3rd Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 19 - 21 Aralık 2017, ss.308-315
2017
2017Modeling of Mushroom Drying in A Closed Loop Heat Pump Dryer
DOYMAZ İ., Tunckal C., KÜÇÜK İ.
International Conference on Engineering Technologies, Konya, Türkiye, 07 Aralık 2017, ss.108
2017
2017Drying Characteristics of Asparagus Roots
DOYMAZ İ., İSMAİL O., KARASU S.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)
2017
2017Effect of Drying Temperature on the Bioactive Compounds and Antioxidant Capacity of the Asparagus Officinalis
KARASU S., DOYMAZ İ., İSMAİL O.
INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017
2017
2017Determination of Sliced Pineapple Drying Characteristics in a Closed Loop Heat Pump Assisted Drying System
Tunckal C., Coşkun S., DOYMAZ İ., Ergun E.
5. European Conference on Renewable Energy Systems, Sarajevo, Bosna-Hersek, 27 Ağustos 2017, ss.215-221
2017
2017Hot-Air Oven Drying of Apple Pomace
DOYMAZ İ., KIPÇAK A. S.
International Conference on Energy and Thermal Engineering, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2017, ss.343-347, (Tam Metin Bildiri)
2017
2017Microwave Dehydration Modelling of Tincalconite
Çoban Ş., Özkarasu B., SENBERBER F. T., KIPÇAK A. S., DOYMAZ İ., DERUN E.
International Conference on Energy and Thermal Engineering, İstanbul, Türkiye, 25 Nisan 2017, ss.288-293
2017
2017Drying of Banana Slices: Determination of Effective Diffusivity and Activation Energy
DOYMAZ İ., KARASU S.
International Conference on Energy and Thermal Engineering, 25 - 28 Nisan 2017
2016
2016Ön İşlemlerin Kiraz Meyvesinin Kurutma Karakteristiklerine Etkisi
Sarıkulak N., DOYMAZ İ.
Türkiye 12. Gıda Kongresi, Edirne, Türkiye, 05 Ekim 2016, ss.32
2016
2016Thin-Layer Microwave Drying Kinetics of Mango Slices
Kıpçak A. S., Doymaz İ., Pişkin S.
Conference on Advances in Mechanical Engineering, İstanbul, Türkiye, 10 - 13 Mayıs 2016, ss.488-492
2015
2015Farklı Kurutma Yöntemleri ve Kurutma Sıcaklıklarının Hünnap Meyvesinin Kurutma Kinetiği ve Bazı Biyoaktif Madde Miktarı Üzerine Etkisi
ÇETİN B., KARASU S., BAŞLAR M., DOYMAZ İ.
Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015
2010
2010The Effect of the Absorbent Polymers on Removal of Water in Liquid Fuel
İSMAİL O., BEYRİBEY PRICE D. B., DOYMAZ İ.
5th International Ege Energy Symposium and Exhibition (IEESE-5), Denizli, Türkiye, 27 Haziran 2010
2004
2004Şarap Fabrikası Atıklarının Enerji Amaçlı Değerlendirilmesi
AKGÜN N., DOYMAZ İ., Özkara N.
II. Ulusal Ege Enerji Sempozyumu ve Sergisi, Kütahya, Türkiye, 26 Mayıs 2004, ss.363-366
2003
2003Zeytinyağı Fabrikası Atıklarının Enerji Amaçlı Kullanımı
Görel Ö., DOYMAZ İ., AKGÜN N.
II. Yenilenebilir Enerji Kaynakları Sempozyumu, İzmir, Türkiye, 15 Ekim 2003, ss.380-386
2003
2003Değişik Biokütlesel Atıkların Enerji Potansiyellerinin İncelenmesi
Görel Ö., DOYMAZ İ., AKGÜN N.
Türkiye 9. Enerji Kongresi, İstanbul, Türkiye, 24 Eylül 2003, ss.203-211, (Tam Metin Bildiri)
2003
2003Leaching of Nallıhan Lignites with Some Acids
GÜLEN F. J., DOYMAZ İ., PİŞKİN M. B., Özgen S., PİŞKİN S.
Proceedings of X. Balkan Mineral Processing Congress, Varna, Bulgaristan, 15 Haziran 2003, ss.303-307
2002
2002Kayısı Kurutulmasında Etil Oleat Çözeltisinin Kullanımı
DOYMAZ İ., PALA M.
V. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK-5), Ankara, Türkiye, 02 Mayıs 2002
2002
2002Değişik Reaktifler Kullanarak Nallıhan Linyitinin Demineralizasyonu
GÜLEN F. J., DOYMAZ İ., PİŞKİN S.
V. Ulusal Kimya Mühendisliği Kongresi (UKMK-5), Ankara, Türkiye, 02 Mayıs 2002, (Özet Bildiri)
2001
2001Demineralization of Asphaltite with Different Acids after Treating Sodium Hydroxide
GÜLEN F. J., DOYMAZ İ., PİŞKİN S.
Proceedings of The 9th Balkan Mineral Processing Congress, İstanbul, Türkiye, 11 Eylül 2001, ss.413-416
2001
2001Silopi-Harput Asfaltitlerinin Flotasyon ve Demineralizasyonla Zenginleştirilmesi
Doymaz İ., GÜLEN F. J., Pişkin S.
XV. Ulusal Kimya Kongresi, Boğaziçi Üniversitesi, İstanbul, Türkiye, 04 Eylül 2001
2001
2001Demineralization of Silopi-Harput Asphaltite
GÜLEN F. J., DOYMAZ İ., PİŞKİN S.
The Fourth International Thermal Energy Congress, İzmir, Türkiye, 08 Temmuz 2001, ss.23-28
2001
2001Effect of Ethyl Oleate Treatment on the Drying Rate of Corn
DOYMAZ İ., PALA M.
Eastern Mediterranian Chemical Engineering Conference, Ankara, Türkiye, 20 Mayıs 2001, ss.327-328, (Özet Bildiri)
2000
2000Investigation on Drying Characteristics of Parsley and Dill
DOYMAZ İ., TUĞRUL N., PALA M.
Food 2000 - Blacksea and Central Asian Symposium on Food Technology, Ankara, Türkiye, 12 Ekim 2000, ss.76
2000
2000A Study on Drying Characteristics of Kahramanmaras Red Pepper
DOYMAZ İ., PALA M.
Agricontrol 2000 - International Conference of Modelling and Control in Agriculture, Horticulture and Post-Harvest Processing, Wageningen, Hollanda, 10 Temmuz 2000, ss.197-202
Desteklenen Projeler
2021 - 2022
2021 - 2022Çeşitli Deniz Ürünlerinin Yeni Nesil Dondurarak Kurutma Yöntemi ile Kurutma Karakteristiklerinin Belirlenmesi ve Ultrasonik Önişlemin Etkisinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KIPÇAK A. S. (Yürütücü), ÖZYALÇIN Z. Ö., DOYMAZ İ., DERUN E., TUĞRUL N., UYGUNÖZ D.
2018 - 2020
2018 - 2020Mavi Midyenin Geneleksel Yöntemler ile Kurutma Karakteristiklerinin İncelenmesi ve Yenilikçi Yöntemler ile Kıyaslanması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
KIPÇAK A. S. (Yürütücü), TUĞRUL N., DERUN E., DOYMAZ İ., Sevim S., SÜNGÜ S., et al.
2004 - 2007
2004 - 2007
Harmanlanmış şarap ve zeytinyağı fabrikası katı atıklarından piroliz yöntemiyle bioyakıt eldesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOYMAZ İ. (Yürütücü)
1993 - 1998
1993 - 1998Değişik Meyvelerin Kuruma Karakteristiklerinin İncelenmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
DOYMAZ İ.
Bilimsel Yayınlarda Hakemlikler
Nisan 2025
Nisan 2025HEAT AND MASS TRANSFER/WAERME- UND STOFFUEBERTRAGUNG
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ekim 2024
Ekim 2024CHEMICAL ENGINEERING COMMUNICATIONS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2024
Haziran 2024JOURNAL OF FOOD QUALITY
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2024
Nisan 2024Thermal Science and Engineering Progress
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2022
Kasım 2022INNOVATIVE FOOD SCIENCE AND EMERGING TECHNOLOGIES
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2022
Eylül 2022HELIYON
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2022
Haziran 2022JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Nisan 2022
Nisan 2022JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Kasım 2021
Kasım 2021Sigma Journal of Engineering and Natural Sciences
ESCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2021
Ekim 2021JOURNAL OF FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY-MYSORE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Eylül 2021
Eylül 2021LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Haziran 2021
Haziran 2021JOURNAL OF FOOD PROCESSING AND PRESERVATION
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2021
Mayıs 2021BIOSYSTEMS ENGINEERING
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2021
Mayıs 2021LWT-FOOD SCIENCE AND TECHNOLOGY
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2021
Nisan 2021LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2021
Mart 2021CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021JOURNAL OF CLEANER PRODUCTION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Şubat 2021
Şubat 2021LATIN AMERICAN APPLIED RESEARCH
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021INTERNATIONAL JOURNAL OF FRUIT SCIENCE
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Ocak 2021
Ocak 2021Trends In Food Science & Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2020
Mayıs 2020HEAT AND MASS TRANSFER
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2019
Aralık 2019HEAT AND MASS TRANSFER
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2019
Eylül 2019CIENCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2019
Temmuz 2019FOOD SCIENCE & NUTRITION
SCI-E Kapsamındaki Dergi
Mart 2019
Mart 2019Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2019
Şubat 2019Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2019
Ocak 2019Food and Bioproducts Processing
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018International Journal of Thermal Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2018
Aralık 2018Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018International Journal of Green Energy
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2018
Ekim 2018Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2018
Temmuz 2018Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2018
Haziran 2018Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2018
Mayıs 2018Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2018
Nisan 2018Innovative Food Science & Emerging Technologies
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Scientific Study and Research-Chemistry & Chemical Engineering, Biotechnology and Food Industry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2018
Mart 2018Food Science & Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Food Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2018
Ocak 2018Main Group Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2017
Aralık 2017International Journal of Fruit Science
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017Critical Reviews in Food Science and Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017The Philippine Agricultural Scientist
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2017
Kasım 2017Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2017
Ekim 2017International Journal of Green Energy
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2017
Eylül 2017Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2017
Temmuz 2017Journal of Food and Drug Analysis
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2017
Haziran 2017International Agrophysics
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2017
Mayıs 2017Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2017
Ocak 2017Chemical Engineering Communications
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2016
Aralık 2016Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2016
Kasım 2016Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2016
Eylül 2016Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2016
Ağustos 2016Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2016
Temmuz 2016Waste and Biomass Valorization
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2016
Haziran 2016Journal of Food Measurement & Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2016
Mayıs 2016Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2016
Mayıs 2016Czech Journal of Food Sciences
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2016
Nisan 2016Waste and Biomass Valorization
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2016
Mart 2016Chemical Engineering Research and Design
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2016
Mart 2016Drying Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Food Science and Technology (Campinas)
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2016
Şubat 2016Food Science and Technology (Campinas)
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2016
Ocak 2016Latin American Applied Research
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2015
Aralık 2015Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2015
Kasım 2015Journal of Food Measurement & Characterization
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015Innovative Food Science & Emerging Technologies
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2015
Ekim 2015Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2015
Ağustos 2015Bulgarian Chemical Communications
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2015
Temmuz 2015Food Technology and Biotechnology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2015
Haziran 2015Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2015
Nisan 2015International Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2015
Nisan 2015Chemical Engineering Communications
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2015
Mart 2015Isı Bilimi ve Tekniği Dergisi – Journal of Thermal Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2015
Mart 2015Drying Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2015
Şubat 2015Journal of Food Processing and Preservation
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2015
Ocak 2015Journal of the Korean Society for Applied Biological Chemistry
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2014
Aralık 2014Chemical Engineering Communications
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Journal of Essential Oil Bearing Plants
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2014
Eylül 2014Quality Assurance and Safety of Crops & Foods
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2014
Nisan 2014Drying Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2014
Mart 2014Critical Reviews in Food Science and Nutrition
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2014
Ocak 2014Energy Conversion and Management
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2013
Eylül 2013International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2013
Ağustos 2013Instrumentation Science & Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2013
Haziran 2013Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2012
Aralık 2012Heat and Mass Transfer
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2012
Kasım 2012International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Ağustos 2012
Ağustos 2012Food Science and Biotechnology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2012
Mart 2012Chemical Industry: Chemical Engineering Quarterly
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2011
Aralık 2011International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2011
Temmuz 2011Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2011
Nisan 2011The Philippine Agricultural Scientist
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2011
Nisan 2011Transactions of the ASABE
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2010
Eylül 2010International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2010
Mayıs 2010Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mayıs 2010
Mayıs 2010Spanish of Journal of Agricultural Research
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2010
Nisan 2010Journal of Agricultural Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2010
Mart 2010LWT- Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Mart 2010
Mart 2010Food and Bioproducts Processing
SCI Kapsamındaki Dergi
Aralık 2009
Aralık 2009International Journal of Food Properties
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2009
Kasım 2009Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2009
Eylül 2009Journal of Food Process Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ocak 2009
Ocak 2009Journal of the Chinese Institute of Chemical Engineers
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2008
Kasım 2008Energy Sources
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2008
Kasım 2008Industrial Crops and Products
SCI Kapsamındaki Dergi
Temmuz 2008
Temmuz 2008Drying Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2007
Kasım 2007Food and Bioproducts Processing
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2007
Ekim 2007Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2007
Şubat 2007Chemical Engineering and Processing
SCI Kapsamındaki Dergi
Ekim 2006
Ekim 2006Desalination
SCI Kapsamındaki Dergi
Eylül 2006
Eylül 2006Biosystems Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2006
Haziran 2006Food Science and Technology International
SCI Kapsamındaki Dergi
Haziran 2005
Haziran 2005Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Şubat 2005
Şubat 2005International Journal of Food Science and Technology
SCI Kapsamındaki Dergi
Kasım 2004
Kasım 2004Biosystems Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Nisan 2004
Nisan 2004Journal of Food Engineering
SCI Kapsamındaki Dergi
Ödüller
Mart 2024
Mart 20242023 yılında yaptığınız Q1 yayın çalışmanız ile Üniversitemize ve bilim dünyasına kattığınız yüksek değer için,
Yıldız Teknik Üniversitesi
Nisan 2023
Nisan 20232022 yılında yaptığınız Q1 yayın çalışmanız ile Üniversitemize ve bilim dünyasına kattığınız yüksek değer için
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ekim 2018
Ekim 20181 Ocak 2017 – 31 Aralık 2017 dönemine ait Yazar Sayısı ve Dergi Etki Puanı sıralamasında Kimya-Metalürji Fakültesi öğretim elemanları arasında 2. Sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Mayıs 2017
Mayıs 20171 Ekim 2014 – 31 Aralık 2015 dönemine ait Yazar Ağırlıklı Makale Puanı sıralamasında Kimya-Metalürji Fakültesi genelinde 1. Sırayı almak.
Yildiz Teknik Üniversitesi
Mayıs 2017
Mayıs 20171 Ekim 2014 – 31 Aralık 2015 dönemine ait Yazar Ağırlıklı Makale Puanı sıralamasında Üniversitemiz genelinde 1. Sırayı alarak bilim dünyasına yapmış olduğu katkı nedeniyle.
Yildiz Teknik Üniversitesi
Şubat 2013
Şubat 20132011-2012 eğitim-öğretim yılında uluslararası indeksli dergilerde en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 2. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2012
Şubat 20122010-2011 eğitim-öğretim yılında uluslararası indeksli dergilerde en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 1. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2012
Şubat 2012Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde 2011-2012 döneminde yayın yapan Öğretim Elemanları arasında yer almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2011
Şubat 2011: Yıldız Teknik Üniversitesine yapmış olduğu 20 yıllık değerli katkılarından dolayı.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2011
Şubat 2011Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde 2009-2010 döneminde yayın yapan Öğretim Elemanları arasında yer almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2010
Şubat 2010SCI kapsamındaki dergilerde 2007-2009 yıllarında en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 3. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2009
Şubat 20091980-2007 yılları arasında öğretim üyelerimizin SCI kapsamındaki yayınlarına yapılmış olan atıf sayısı sıralamasında en çok atıf alanlar arasında 2. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2008
Şubat 2008SCI kapsamındaki dergilerde 2006-2007 yılında en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 1. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2007
Şubat 20071989-2006 yılları arasında öğretim üyelerimizin Science Citation Index-Expanded kapsamındaki yayınlarına diğer araştırmacılar tarafından yapılmış olan atıf sayısı sıralamasında en çok atıf alanlar arasında yer almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2007
Şubat 20072005-2006 yılları arasında öğretim üyelerimizin Science Citation Index-Expanded kapsamındaki yayınlarına diğer araştırmacılar tarafından yapılmış olan atıf sayısı sıralamasında en çok atıf alanlar arasında 3. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Ocak 2007
Ocak 2007Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde 2005-2006 yılında en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 3. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2006
Şubat 20062004-2005 Eğitim-Öğretim yılında öğretim üyelerimizin Science Citation Index-Expanded kapsamındaki yayınlarına diğer araştırmacılar tarafından yapılmış olan atıf sayısı sıralamasında Yardımcı Doçentler arasında 1. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2006
Şubat 2006Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde 2004-2005 yılında en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 1. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2006
Şubat 20061989-2005 yılları arasında Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde en fazla yayın yapan öğretim üyeleri arasında yer almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Şubat 2005
Şubat 2005Science Citation Index-Expanded kapsamındaki dergilerde 2003-2004 yılında en fazla yayın yapan Yardımcı Doçentler arasında 1. sırayı almak.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Aralık 2001
Aralık 200118. YTÜ-Akademik Teşvik Belgesi: 1999-2000 Eğitim-Öğretim yılındaki başarılı araştırmaları nedeniyle.
Yıldız Teknik Üniversitesi
Atıflar
Toplam Atıf Sayısı (WOS): 5233
h-indeksi (WOS): 38
Jüri Üyelikleri
Mayıs-2020
Mayıs 2020Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Gebze Teknik Üniversitesi
Aralık-2019
Aralık 2019Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Aralık 2019 - Yıldız Teknik Üniversitesi
Eylül-2019
Eylül 2019Akademik Kadroya Atama-Yardımcı Doçentlik
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Doçentlik Sınavı
Doçentlik Sınav Jürisi, Üniversitelerarası Kurul, Temmuz 2019. - Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Gebze Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Gebze Teknik Üniversitesi
Temmuz-2019
Temmuz 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Gebze Teknik Üniversitesi
Mayıs-2019
Mayıs 2019Tez Savunma (Doktora)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Mayıs-2019
Mayıs 2019Tez Savunma (Yüksek Lisans)
- Yıldız Teknik Üniversitesi
Ocak-2019
Ocak 2019Tez Savunma (Doktora)
- Gebze Teknik Üniversitesi
Eylül-2018
Eylül 2018Tez Savunma (Doktora)
- İstanbul Üniversitesi - Cerrahpaşa
Mart-2018
Mart 2018Tez Savunma (Doktora)
- Gebze Teknik Üniversitesi
Ocak-2018
Ocak 2018