Prof. Dr. Salih KARASU


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Tarım Bilimleri, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Web: https://avesis.yildiz.edu.tr/skarasu
Ofis: A-117
Posta Adresi: skarasu@yildiz.edu.tr, salihkarasuu@gmail.com

Metrikler

Yayın

160

Atıf (WoS)

636

H-İndeks (WoS)

13

Atıf (Scopus)

1532

H-İndeks (Scopus)

22

Atıf (Scholar)

246

H-İndeks (Scholar)

7

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

13

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

50
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

food preservation-fermentation and antioxidant
Ders Notu
23.05.2018
solvent extraction
Ders Notu
22.05.2018
kürleme
Ders Notu
22.05.2018
food machine and equipment-centrifuge
Ders Notu
21.05.2018
food machine and equipment-cyrstallization
Ders Notu
21.05.2018
food machine and equipment and preservation-mebran filtration
Ders Notu
21.05.2018
Gıda makine 5-12 hafta
Ders Notu
26.03.2018

Filtrasyon ve sonrası tüm konuları içerir


Filtration-Food Mah. and Equip.
Ders Notu
26.03.2018
gıda muhafaza 1. hafta
Ders Notu
15.03.2018
gıda muafaza 2-6. haftalar
Ders Notu
15.03.2018
food machine and equipment-cleaning
Ders Notu
13.03.2018
food machine and equipment-size reduction
Ders Notu
5.03.2018
food machine and equipment-homogenization
Ders Notu
5.03.2018
gıda kimyası ve ileri gıda kimyası-1
Ders Notu
3.03.2018
Thermal Processing of Food
Ders Notu
1.03.2018

Bu ders notu öncelikli olarak Gıda muhafaza teknikleri dersi  alan öğrenciler içindir. Gıda Makine ve Ekipmanları dersi alan öğrencilerde ısı ekipmanları konusu için faydalanalabilirler. 


Tez Dosyaları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2015

2010 - 2015

Doktora

Namık Kemal Üniversitesi, Fenbilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fenbilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2019 - 2024

2019 - 2024

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2016 - 2019

2016 - 2019

Yrd. Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2013 - 2016

2013 - 2016

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Yıldız Teknik Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Lipitleri

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

ileri Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası ve Biyokimyası

Yönetilen Tezler

2020

2020

Doktora

Farklı Çözücülerle Propolis Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu

Karasu S. (Eş Danışman), Arıcı M.

Z.Bakkaloğlu(Öğrenci)

Tasarladığı Dersler

Lisans

Lisans

Bitkisel Yağ Teknolojisi

Karasu S.

Lisans

Lisans

Isı ve Kütle Aktarımı

Karasu S.

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası ve Biyokimyası-I

Karasu S.

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Kongre / Sempozyum Bildiri Kitaplarında Yer Alan Yayınlar

2021

2021

Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates

BOZKURT F., BEKİROĞLU H., AKMAN P. K., TEKLE Ş., KARASU S., SAĞDIÇ O.

BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2021

2020

2020

SOĞUK PRES KETEN TOHUMU YAĞ ATIĞININ DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI

Karasu S., Şen E., Akçiçek A.

2. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.87-88

2020

2020

KETEN TOHUMU YAĞININ NOVEL BİR KAPLAMA AJANI OLARAK ROKA TOHUMU GAMI İLE ENKAPSÜLASYONU

Karasu S., Karadağ A., Avcı E.

2 . U L U S L A R A R A S I G I D A , T A R I M V E V E T E R İ N E R B İ L İ M L E R İ K O N G R E S İ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.60-71 Creative Commons License

2020

2020

KEK ÜRETİMİNDE DOĞAL GIDA KORUYUCUSU OLARAK PROPOLİS KULLANIMI

Karasu S., Tekin Z. H., Avcı E.

2. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.407-417

2020

2020

BAZI SOĞUK PRES YAĞ ATIKLARININ DÜŞÜK YAĞLI YAĞ/SU EMÜLSİYONLARININ REOLOJİK, ANTİMİKROBİYAL VE BİYOERİŞİLEBİLİRLİK ÖZELLİKLERİNE ETKİSİ

Karasu S., Tekin Z. H.

ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.394-405 Creative Commons License

2019

2019

Investigation of Potential Use of By-products from Cold Press Industry as Natural Fat Substitutes and Functional Ingredients in a Low Fat Salad Dressing

Karasu S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.441-454

2018

2018

THERMAL LOOP TEST AS A NOVEL METHOD FOR DETERMINATION OF THE EMULSIONSTABILITY

Tekin Z. H., KARASU S., TOKER Ö. S.

The International Symposium on Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018

2018

2018

Safrandan Renk Pigmentlerinin Ultrason Destekli Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Elde Edilen Ekstraktların Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

BAYRAM Y., ÖZKAN K., KARASU S., SAĞDIÇ O.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018 Çeşme-İzmir/ Turkey), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018

2017

2017

EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON DRYING CHARACTERISTICS AND QUALITY PARAMETERS OF JUJUBE FRUITS

KARASU S., DOYMAZ İ., KAYACAN S., SAĞDIÇ O., Cetin B.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN MECHANICAL ENGINEERING ISTANBUL 201, 19 - 21 Aralık 2017

2017

2017

Drying Characteristics of Asparagus Roots

DOYMAZ İ., İSMAİL O., KARASU S.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017

2017

2017

Perfecting the Technology of Goat’s Milk Ice Cream withTransglutaminase Enzyme

ŞANLIDERE ALOĞLU H., ÖZCAN Y., KARASU S., ÇETİN B., SAĞDIÇ O.

IATS’17 8. Uluslararası İleri Teknolojiler Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.108

2017

2017

Encapsulation Of Tulip Petal Anthocyanin Extract And Use In Food Model System

SAĞDIÇ O., ARICI M., KARASU S.

3rd International Conference on Engineering and Natural sciences, 3 - 07 Mayıs 2017

2017

2017

Drying of Banana Slices: Determination of Effective Diffusivity and Activation Energy

DOYMAZ İ., KARASU S.

International Conference on Energy and Thermal Engineering, 25 - 28 Nisan 2017

2013

2013

Fermented Dairy Product Longa

Karasu S.

The 2nd International Sypmposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, ss.160

2015

2015

The Effect of Cephalaria syriaca Addition on Bread Volume

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.74

2015

2015

Olive paste powder potential ingredient for increasing functionality of many traditional foods

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., SAĞDIÇ O.

The 3rd international symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.572

2015

2015

Steady Dynamic and Time Dependent Rheological Properties of Sour Orange Sauce

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.370

2015

2015

Fonksiyonel Yağlar ve Sağlıklı Beslenme

APAYDIN D., suzan d., yıldız g., Melis E., KARASU S., GEÇGEL Ü.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.475-476

2015

2015

Domates Çekirdeği Yağının Kimyasal Bileşimi ve Gıda Sanayiinde Değerlendirilmesi

Karasu S.

YABITED Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.89

2015

2015

Aynı Bahçede Yetiştirilen Farklı Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Sterol Kompozisyonları

Karasu S.

YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.54

2014

2014

Chemical and Functional Properties of Cold Press Oil By-products

TOKER Ö. S., KARAMAN S., KARASU S., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., Geçgel Ü., et al.

International Mesopotamia Agriculture Congress, Diyarbakır, Türkiye, 22 Eylül 2014, ss.258-259

2014

2014

Rheological Characterization of Creamed Honey

Karasu S.

9th Annual European Rheology Conference, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, ss.144

2014

2014

Modeling of Rheological Properties of Mellorine Samples by ANN, ANFIS and Combined Design

Karasu S.

9th Annual European Rheology Confrence, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, ss.142

2013

2013

Determination of Some Physicochemical Properties of Kırklareli Cheese

Karasu S.

2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.144

2011

2011

Advantages of oxygen scavenger packaging in meat products

Karasu S.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.629-631

2010

2010

Investigation of rheological properties of edible milk ice with vegetable oil. Book of Abstract

Karasu S.

Kiel Food Science Syposium, Kiel, Almanya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.1

2010

2010

KAYSERI MANTISININ GIDA GÜVENLIĞI AÇISINDAN İZLENEBILIRLIĞININ

Karasu S.

The 1 st International symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.571

Kitap & Kitap Bölümleri

2021

2021

Extraction of bioactive compounds from saffron species

Özkan K., Bayram Y., Karasu S., Karadağ A., Sağdıç O.

Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press is an imprint of Elsevier, California, ss.99-131, 2021

2017

2017

Microbial ecology of mayonnaise, margarine, and sauces

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., KARASU S., DURAK M. Z., ARICI M.

Quantitative Microbiology in Food Processing: Modeling the Microbial Ecology, A. de Souza Sant'Ana, Editör, John Wiley & Sons, Ltd, Chichester, ss.519-532, 2017

2017

2017

Turkish Meat Products

Öztürk İ., Karasu S., Sağdıç O., Yetim H.

MEDITERRANEAN FOODS COMPOSITION AND PROCESSING, Rui M. S. da Cruz, Maria M. C. Vieira, Editör, CRC, New York , New-York, ss.240-266, 2017

2016

2016

Ultrasonic Applications for Food Dehydration

Karasu S.

Handbook of Ultrasonics and Sonochemistry, Muthupandian Ashokkumar, Editör, Springer, London/Berlin , Singapore, ss.1247-1270, 2016

2015

2015

Mikrobiyal Biyokütle Üretimi

Arıcı M., Sağdıç O., Karasu S., Törnük F.

Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, İrfan Turhan, Editör, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, ss.218-228, 2015

2014

2014

Biological Preservation of Foods ....

Sağdıç O., Törnük F., Ozturk I., Karasu S., Yılmaz M. T.

Microbial Food Safety and Preservation Techniques, Ravishankar, R.V., Bai, J.A., Editör, Crc Press, Adana, ss.453-473, 2014

Desteklenen Projeler

2015 - 2016

2015 - 2016

Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu ve Atöryesi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Karasu S., Yılmaz M. T.

2014 - 2016

2014 - 2016

Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin BelirlenmesiSürdürülebilir Kalkınma

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Karasu S., Yılmaz M. T.

2012 - 2013

2012 - 2013

Kırklareli’nde Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi- I TR 21-11-SOS-1-8Sürdürülebilir Kalkınma

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Karasu S., Çetin B.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (WOS): 638

h-indeksi (WOS): 13