Desteklenen Projeler
-
2023 - Devam Ediyor Endüstriyel Gıda Atıklarından Elde Edilen Proteinlerin Yüksek Gerilim Uygulamasıyla Modifiye Edilerek Model Gıdalarda Kullanım Olanaklarının Araştırılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
TOKER Ö. S. (Yürütücü), KARASU S., ÖZMEN D., ARIKAN O., BEKİROĞLU H., KARAMAN S., et al.
-
2022 - Devam Ediyor Harnessing glucansucrasebased glucooligosaccharides to improve gut health and model food application
-
2022 - 2024 Ultrases ve Mikrodalga Destekli Kurutma Tekniklerinin Kiraz ve Vişne Meyvelerinin Kurutulmasında Alternatif Yöntem Olarak Kullanılması
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
SAĞDIÇ O. (Yürütücü), ÖZÇİMEN D., KARASU S., ÜSTÜNDAĞ C. B., ÖZDEMİR O. K., ÖZTÜRK A. B.
-
2021 - 2023 Yoğurtta nişasta pektin ve un katkılarının tespitine yönelik Raman spektroskopisi ve kemometri temelli metot geliştirilmesi
Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje
ÇEBİ N. (Yürütücü), SAĞDIÇ O., ARICI M., KARASU S., KAYACAN ÇAKMAKOĞLU S., TEKİN ÇAKMAK Z. H.
-
2020 - 2023 Gıda Biyoaktif Bileşenlerinin Enkapsülasyonunda Yenilikçi Mukozaya Tutunabilen Özellikte Lipozomal Hidrojel ve Nanolipozomal Film Hibrit Sistemlerin Geliştirilmesi
TÜBİTAK Projesi
Karadağ A. (Yürütücü), Karasu S., Çebi N., Sağdıç O., Çapanoğlu Güven E., Güleç Ş., et al.
-
2015 - 2016 Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu ve Atöryesi
-
2014 - 2016 Trans Glutaminaz Enzimi ile Muamele Edilen Keçi Sütünün Dondurma Üretiminde Kullanılabilirliğinin Araştırılması
-
2014 - 2016 Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin Belirlenmesi
-
2012 - 2013 Kırklareli’nde Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi- I TR 21-11-SOS-1-8