Prof. Dr. Salih KARASU


Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.


WoS Araştırma Alanları: Tarım ve Çevre Bilimleri (AGE), Tarım Bilimleri, GIDA BİLİMİ VE TEKNOLOJİSİ


Avesis Araştırma Alanları: Gıda Mühendisliği, Gıda Teknolojisi, Yağ Teknolojisi, Mühendislik ve Teknoloji

Web: https://avesis.yildiz.edu.tr/skarasu
Ofis: A-117
Posta Adresi: skarasu@yildiz.edu.tr, salihkarasuu@gmail.com

Metrikler

Yayın

163

Yayın (WoS)

61

Yayın (Scopus)

86

Atıf (WoS)

633

H-İndeks (WoS)

11

Atıf (Scopus)

1814

H-İndeks (Scopus)

23

Atıf (Scholar)

320

H-İndeks (Scholar)

9

Atıf (Diğer Toplam)

1

Proje

20

Tez Danışmanlığı

26

Açık Erişim

48
BM Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları

Duyurular & Dokümanlar

food preservation-fermentation and antioxidant
Ders Notu
23.05.2018
solvent extraction
Ders Notu
22.05.2018
kürleme
Ders Notu
22.05.2018
food machine and equipment-centrifuge
Ders Notu
21.05.2018
food machine and equipment-cyrstallization
Ders Notu
21.05.2018
food machine and equipment and preservation-mebran filtration
Ders Notu
21.05.2018
Gıda makine 5-12 hafta
Ders Notu
26.03.2018

Filtrasyon ve sonrası tüm konuları içerir


Filtration-Food Mah. and Equip.
Ders Notu
26.03.2018
gıda muhafaza 1. hafta
Ders Notu
15.03.2018
gıda muafaza 2-6. haftalar
Ders Notu
15.03.2018
food machine and equipment-cleaning
Ders Notu
13.03.2018
food machine and equipment-size reduction
Ders Notu
5.03.2018
food machine and equipment-homogenization
Ders Notu
5.03.2018
gıda kimyası ve ileri gıda kimyası-1
Ders Notu
3.03.2018
Thermal Processing of Food
Ders Notu
1.03.2018

Bu ders notu öncelikli olarak Gıda muhafaza teknikleri dersi  alan öğrenciler içindir. Gıda Makine ve Ekipmanları dersi alan öğrencilerde ısı ekipmanları konusu için faydalanalabilirler. 


Tez Dosyaları

Eğitim Bilgileri

2010 - 2015

2010 - 2015

Doktora

Namık Kemal Üniversitesi, Fenbilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2007 - 2009

2007 - 2009

Yüksek Lisans

Erciyes Üniversitesi, Fenbilimleri, Gıda Mühendisliği, Türkiye

2003 - 2007

2003 - 2007

Lisans

Ege Üniversitesi, Mühendislik Fakültesi, Gıda Mühendisliği, Türkiye

Yabancı Diller

C1 İleri

C1 İleri

İngilizce

Araştırma Alanları

Gıda Mühendisliği

Gıda Teknolojisi

Yağ Teknolojisi

Mühendislik ve Teknoloji

Akademik Unvanlar / Görevler

2024 - Devam Ediyor

2024 - Devam Ediyor

Prof. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2019 - 2024

2019 - 2024

Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2016 - 2019

2016 - 2019

Yrd. Doç. Dr.

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2013 - 2016

2013 - 2016

Araştırma Görevlisi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

Yönetimsel Görevler

2021 - Devam Ediyor

2021 - Devam Ediyor

Fakülte Yönetim Kurulu Üyesi

Yıldız Teknik Üniversitesi, Kimya-Metalurji Fakültesi, Gıda Mühendisliği Böl.

2017 - Devam Ediyor

2017 - Devam Ediyor

Bölüm Başkan Yardımcısı

Yıldız Teknik Üniversitesi

Verdiği Dersler

Yüksek Lisans

Yüksek Lisans

Gıda Lipitleri

ileri Gıda Kimyası

Lisans

Lisans

Gıda Kimyası ve Biyokimyası

Yönetilen Tezler

2020

2020

Doktora

Farklı Çözücülerle Propolis Ekstraksiyonu ve Karakterizasyonu

Karasu S. (Eş Danışman), Arıcı M.

Z.Bakkaloğlu(Öğrenci)

SCI, SSCI ve AHCI İndekslerine Giren Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Diğer Dergilerde Yayınlanan Makaleler

Hakemli Bilimsel Toplantılarda Yayımlanmış Bildiriler

2021

2021

1. Bioactive and functional properties of gliadin hydrolysates

BOZKURT F., BEKİROĞLU H., AKMAN P. K., TEKLE Ş., KARASU S., SAĞDIÇ O.

BIO Türkiye-Uluslararası Biyoteknoloji Kongresi, Türkiye, 9 - 11 Eylül 2021, (Özet Bildiri)

2020

2020

3. SOĞUK PRES KETEN TOHUMU YAĞ ATIĞININ DONDURMA ÜRETİMİNDE KULLANILMASI

Karasu S., Şen E., Akçiçek A.

2. ULUSLARARASI GIDA, TARIM VE VETERİNER BİLİMLERİ KONGRESİ, Konya, Türkiye, 29 Şubat - 01 Mart 2020, ss.87-88, (Özet Bildiri)

2019

2019

4. Investigation of Potential Use of By-products from Cold Press Industry as Natural Fat Substitutes and Functional Ingredients in a Low Fat Salad Dressing

Karasu S.

International Conference on Agronomy and Food Science and Technology (AgroFood), İstanbul, Türkiye, 20 - 21 Haziran 2019, ss.441-454, (Tam Metin Bildiri)

2018

2018

6. THERMAL LOOP TEST AS A NOVEL METHOD FOR DETERMINATION OF THE EMULSIONSTABILITY

Tekin Z. H., KARASU S., TOKER Ö. S.

The International Symposium on Rheology and Texture, 19 - 21 Ekim 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

7. Optimization of the Parameters of Microwave (MAE) andUltrasound Assisted (UAE) Extraction of Purple Basil LeafPhenolics

Kocamaz Özcan B., SAĞDIÇ O., KARASU S.

International Conference on RAW MATERIALS TO PROCESSED FOODS, 11 - 13 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2018

2018

8. Safrandan Renk Pigmentlerinin Ultrason Destekli Ekstraksiyonunun Optimizasyonu ve Elde Edilen Ekstraktların Biyoaktif Bileşenlerinin Belirlenmesi

BAYRAM Y., ÖZKAN K., KARASU S., SAĞDIÇ O.

2nd International Conference on Agriculture, Forest, Food Sciences and Technologies (ICAFOF 2018 Çeşme-İzmir/ Turkey), İzmir, Türkiye, 2 - 05 Nisan 2018, (Özet Bildiri)

2017

2017

9. EFFECT OF DIFFERENT DRYING METHODS ON DRYING CHARACTERISTICS AND QUALITY PARAMETERS OF JUJUBE FRUITS

KARASU S., DOYMAZ İ., KAYACAN S., SAĞDIÇ O., Cetin B.

3rd INTERNATIONAL CONFERENCE ON ADVANCES IN MECHANICAL ENGINEERING ISTANBUL 201, 19 - 21 Aralık 2017, (Tam Metin Bildiri)

2017

2017

11. Effect of Drying Temperature on the Bioactive Compounds and Antioxidant Capacity of the Asparagus Officinalis

KARASU S., DOYMAZ İ., İSMAİL O.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

12. Drying Characteristics of Asparagus Roots

DOYMAZ İ., İSMAİL O., KARASU S.

INTERNATIONAL SYMPOSIUM ON MEDICINAL, AROMATIC AND DYE PLANTS, 5 - 07 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

13. Perfecting the Technology of Goat’s Milk Ice Cream withTransglutaminase Enzyme

ŞANLIDERE ALOĞLU H., ÖZCAN Y., KARASU S., ÇETİN B., SAĞDIÇ O.

IATS’17 8. Uluslararası İleri Teknolojiler Sempozyumu, Elazığ, Türkiye, 19 - 22 Ekim 2017, ss.108, (Özet Bildiri)

2017

2017

14. Effect on the Rheological Properties of Using Himalayan Salt in White Cheese Production

ŞANLIDERE ALOĞLU H., ÖZCAN Y., KARASU S.

8th International Advanced Technologies Symposium, 19 - 22 Ekim 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

16. Encapsulation Of Tulip Petal Anthocyanin Extract And Use In Food Model System

SAĞDIÇ O., ARICI M., KARASU S.

3rd International Conference on Engineering and Natural sciences, 3 - 07 Mayıs 2017, (Özet Bildiri)

2017

2017

17. Physicochemical, Phenolic And Anthocyanin Characterization Of The Tulips Waste As A Potential Of Natural Colorant

ARICI M., SAĞDIÇ O., KARASU S., Çam M., DURAK M. Z.

3rd International Conference on Engineering and Natural sciences, 3 - 07 Mayıs 2017, ss.745, (Özet Bildiri)

2017

2017

18. Drying of Banana Slices: Determination of Effective Diffusivity and Activation Energy

DOYMAZ İ., KARASU S.

International Conference on Energy and Thermal Engineering, 25 - 28 Nisan 2017, (Tam Metin Bildiri)

2013

2013

20. Fermented Dairy Product Longa

Karasu S.

The 2nd International Sypmposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 24 - 26 Ekim 2013, ss.160, (Özet Bildiri)

2015

2015

21. Olive paste powder potential ingredient for increasing functionality of many traditional foods

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., SAĞDIÇ O.

The 3rd international symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Saraybosna, Bosna-Hersek, 1 - 04 Ekim 2015, ss.572, (Özet Bildiri)

2015

2015

22. Steady Dynamic and Time Dependent Rheological Properties of Sour Orange Sauce

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.370, (Özet Bildiri)

2015

2015

23. The Effect of Cephalaria syriaca Addition on Bread Volume

İÇYER N. C., TOKER Ö. S., KARASU S., TÖRNÜK F., ARICI M., BOZKURT F., et al.

The 3rd International Symposium on “Traditional Foods from Adriatic to Caucasus”, 1 - 04 Ekim 2015, ss.74, (Özet Bildiri)

2015

2015

24. Fonksiyonel Yağlar ve Sağlıklı Beslenme

APAYDIN D., suzan d., yıldız g., Melis E., KARASU S., GEÇGEL Ü.

Türkiye Doğal Beslenme ve Yaşam Boyu Sağlık Zirvesi, 20 - 23 Mayıs 2015, ss.475-476, (Özet Bildiri)

2015

2015

25. Farklı Kurutma Yöntemleri ve Kurutma Sıcaklıklarının Hünnap Meyvesinin Kurutma Kinetiği ve Bazı Biyoaktif Madde Miktarı Üzerine Etkisi

ÇETİN B., KARASU S., BAŞLAR M., DOYMAZ İ.

Pamukkale Gıda Sempozyumu III “Kurutulmuş ve Yarı Kurutulmuş Gıdalar, Türkiye, 13 - 15 Mayıs 2015, (Özet Bildiri)

2015

2015

26. Domates Çekirdeği Yağının Kimyasal Bileşimi ve Gıda Sanayiinde Değerlendirilmesi

Karasu S.

YABITED Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.89, (Özet Bildiri)

2015

2015

27. Aynı Bahçede Yetiştirilen Farklı Zeytin Çeşitlerinden Elde Edilen Zeytinyağlarının Sterol Kompozisyonları

Karasu S.

YABİTED Bitkisel Yağ Kongresi, Tekirdağ, Türkiye, 7 - 09 Mayıs 2015, ss.54, (Özet Bildiri)

2014

2014

28. Chemical and Functional Properties of Cold Press Oil By-products

TOKER Ö. S., KARAMAN S., KARASU S., TÖRNÜK F., SAĞDIÇ O., Geçgel Ü., et al.

International Mesopotamia Agriculture Congress, Diyarbakır, Türkiye, 22 Eylül 2014, ss.258-259, (Tam Metin Bildiri)

2014

2014

29. Rheological Characterization of Creamed Honey

Karasu S.

9th Annual European Rheology Conference, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, ss.144, (Özet Bildiri)

2014

2014

30. Modeling of Rheological Properties of Mellorine Samples by ANN, ANFIS and Combined Design

Karasu S.

9th Annual European Rheology Confrence, Karlsruhe, Almanya, 8 - 11 Nisan 2014, ss.142, (Özet Bildiri)

2013

2013

31. Determination of Some Physicochemical Properties of Kırklareli Cheese

Karasu S.

2ndInternational Symposium on Traditional Foods from Adriatic to Caucasus, Ohrid, Makedonya, 24 - 26 Ekim 2013, ss.144, (Özet Bildiri)

2011

2011

32. Advantages of oxygen scavenger packaging in meat products

Karasu S.

Novel Approaches in Food Industry, İzmir, Türkiye, 26 - 29 Mayıs 2011, ss.629-631, (Tam Metin Bildiri)

2010

2010

33. Investigation of rheological properties of edible milk ice with vegetable oil. Book of Abstract

Karasu S.

Kiel Food Science Syposium, Kiel, Almanya, 1 - 04 Mayıs 2010, ss.1

2010

2010

34. KAYSERI MANTISININ GIDA GÜVENLIĞI AÇISINDAN İZLENEBILIRLIĞININ

Karasu S.

The 1 st International symposium on traditional foods from Adriatic to Caucasus, Tekirdağ, Türkiye, 15 - 17 Nisan 2010, ss.571

Kitaplar

2021

2021

1. Extraction of bioactive compounds from saffron species

Özkan K., Bayram Y., Karasu S., Karadağ A., Sağdıç O.

Saffron, Charis M. Galanakis, Editör, Academic Press is an imprint of Elsevier, California, ss.99-131, 2021

2017

2017

2. Microbial ecology of mayonnaise, margarine, and sauces

SAĞDIÇ O., TÖRNÜK F., KARASU S., DURAK M. Z., ARICI M.

Quantitative Microbiology in Food Processing: Modeling the Microbial Ecology, A. de Souza Sant'Ana, Editör, John Wiley & Sons, Ltd, Chichester, ss.519-532, 2017

2017

2017

3. Turkish Meat Products

Öztürk İ., Karasu S., Sağdıç O., Yetim H.

MEDITERRANEAN FOODS COMPOSITION AND PROCESSING, Rui M. S. da Cruz, Maria M. C. Vieira, Editör, CRC, New York , New-York, ss.240-266, 2017

2016

2016

4. Ultrasonic Applications for Food Dehydration

Karasu S.

Handbook of Ultrasonics and Sonochemistry, Muthupandian Ashokkumar, Editör, Springer, London/Berlin , Singapore, ss.1247-1270, 2016

2015

2015

5. Mikrobiyal Biyokütle Üretimi

Arıcı M., Sağdıç O., Karasu S., Törnük F.

Endüstriyel Mikrobiyolojiye Giriş, İrfan Turhan, Editör, Palme Yayın Dağıtım, Ankara, ss.218-228, 2015

2014

2014

6. Biological Preservation of Foods ....

Sağdıç O., Törnük F., Ozturk I., Karasu S., Yılmaz M. T.

Microbial Food Safety and Preservation Techniques, Ravishankar, R.V., Bai, J.A., Editör, Crc Press, Adana, ss.453-473, 2014

Desteklenen Projeler

2022 - 2024

2022 - 2024

Harnessing glucansucrasebased glucooligosaccharides to improve gut health and model food application

Yükseköğretim Kurumları Destekli Proje , BAP Araştırma Projesi

DERTLİ E. (Yürütücü), KARASU S., ARICI M., İSPİRLİ H., SAĞDIÇ O., NARBAD A., et al.

2015 - 2016

2015 - 2016

Bakliyat ile Sağlıklı Beslenme Sağlıklı Hayat Platformu ve Atöryesi

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Karasu S., Yılmaz M. T.

2014 - 2016

2014 - 2016

Gıda Atıklarından Geri Kazanılan Modifiye Pektinin Fonksiyonel ve Reolojik Özelliklerinin BelirlenmesiSürdürülebilir Kalkınma

TAGEM Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Projesi

Karasu S., Yılmaz M. T.

2012 - 2013

2012 - 2013

Kırklareli’nde Gıda Güvenliği Geliştirme Projesi- I TR 21-11-SOS-1-8Sürdürülebilir Kalkınma

CB Strateji ve Bütçe Başkanlığı (Kalkınma Bakanlığı) Projesi

Karasu S., Çetin B.


Atıflar

Toplam Atıf Sayısı (SCOPUS): 1814

h-indeksi (SCOPUS): 23